Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Típci třetí doby

16. 11. 2003
22
0
2854
Autor
_kxk

Stóry s tragickým koncem!:o)))

Jdu takhle po ulici...

        a potkávám lidi...

                    lidi, jenž jsou ovlivněni třetí dobou.

 

Prášek bílý jako křída,

mezi mládeží koluje,

kluk- tak pátá třída,

labužnicky vdechuje.

 

Jdu dál a proti mě si razí jeden hiphoper, či co..

 

Rozkrok až u kolen,

cigareta v hubě,

říká uhni vole,

mě nikdo stát v cestě nebude!

 

Jdu napříč ulicí a co neslyším...

 

Holčiny, tak možná deset let,

do kurev si nadávaj,

buďte slušný aspoň krapet,

jedna vběhne pod tramvaj.

 

Ti lidi jsou k sobě zlí...

 


Jasanka
22. 09. 2004
Dát tip
TIP:)))

Najednou sem zjistil čeče že tu mam kritiku co sem psal uplně někomu jinýmu nebo já newim je to nějaký divný tenhle písmák:))) v každym případě je to dobrý, tip:)

Pisces
16. 01. 2004
Dát tip
Tak to je wostrý :) Líbilo, téčko *** PS

_kxk
09. 01. 2004
Dát tip
barcza: přesně....:))

Barcza
08. 01. 2004
Dát tip
Sručně,ale výstižně...Přijde mi,jako bych šla po ulici v našem městě...někdy v letním období,kdy můžou hiphopeři a skejťáci zakrejvat svý trenky "in flagranti" trickem s podivnými slogany ;))

gASK
30. 12. 2003
Dát tip
Tohle si možná zasloužilo delší zpracování...tak, to je asi tak jediná výtka co tady budu mít, tohle je celkem vypilovaný. Má to nápad, má to myšlenku, má to dobrý zpracování a znějící rýmy, rytmus je taky v pořádku, k tomu je to hezky obarvený:))) Co víc bych mohl chtít? Snad jedině víc takových děl od Tebe.... ***

Docela mi to prijde hodne kycovity! Takova ubohost, co se ma a co nema!

Asi bych to trochu víc rozved , protože to zavání dost jednostraně ... Konec bych nechal otevřenější a ne takhle konkrétní ... Ale jinak je to svým způsobem hezký dílko , které spekuluje o věci , na kterou se každý kouká trochu jinak , proto je těžký o něm psát ( viz. kritiky).. . tip*

815_0
20. 12. 2003
Dát tip
Pivicko - lidi jsou hloupí (ne-li blbí) - nikdo z těch lehce ovlivnitelných skořápek, které dnes můžem potkat na každém kroku není připraven na svobodu - neumíme s ní zacházet a z toho pak plynou takovéhe situace - lidé si dnes myslí, že všechno, co bylo, nebo je zakázané, nesprávné a v jistém ohledu "zlé" dnes můžou dělat a dělají - za omluvu považují frázi "vždyť je demokracie, jsem svobodnej člověk, můžu si dělat co chci,..." a podobný hlouposti - to že si málokdo uvědomuje, jak jsme ubozí mě někdy až zaráží...

MeTB
19. 12. 2003
Dát tip
Dobres´ popsal mou dopoledni cestu do skoly. :-) A navrch jsi me pobavil a primel smutne si povzdechnout. Tip Tom

_kxk
19. 12. 2003
Dát tip
MeTB..všude ti chybí a.....:o))) jsem holka....::)))) díky Tome;o)

sk8ergirl
16. 12. 2003
Dát tip
Je to až udivující, jak to vystihuje mládež dnešní doby a bohužel je to realita...nevím, nevím, kam ten svět spěje....přece jenom ale věřím, že ne každý je takový a že aspoň v těch několi málo vyjímkách je něco, co posune svět zas trochu dál a výš a že svět se dokonale neutopí ve všech těch hnusech....

Duhovka
13. 12. 2003
Dát tip
Kazdej mame svuj nazor

Dr_Mephisto
12. 12. 2003
Dát tip
I takový může být pohled na věc a lidi zlý jsou, byli a budou ... škoda.

Pivicko
12. 12. 2003
Dát tip
Tak abych nezůstal pozadu. 815_0: Pravdu díš, ale... Nemyslim si, že si lidi myslí, že všechno dobré bylo vykonáno a musí dělat jen to špatné. Naopak, dnes je větší svoboda, tak si lidi dělaj co chtěj a podle mě leckterý i pak dřív přijdou na to, že to co dělaj nikam nevede. Těžko mluvit o starých časech, když v nich nežijem ( a mnhdy jsme ani nežili)!!!!!! A znám spoustu lidí, co se Dobro snaží konat... Ale! Problém je co je dobro, že? To by mě zajimalo, jak sis na tuhle otázku odpověděl. IGor_Indruch: Dobře žes prozřel :-)) navzdory_čtenářům: By mě zajímalo, co chceš udělat zkaženým lidem, místo tolerování :-) remik: Souhlas! teda to dílko jsem nikde jinde ještě nečet takže se mi nezdá ohrané a libi se mi, ale jinak Souhlas! A ostatním: Stejně jako _kxk - nesudte lidi, oni si za to nemůžou!!

Proč bych jim měl něco dělat? Netolerovat znamená, nenechat si od nich diktovat.

Pivicko
12. 12. 2003
Dát tip
navzd: Tak to jo! To je přece jasný :-)))

Já z obsahem téhle básně zásadně nesouhlasím, protože ta báseň říká v podstatě: "To je dneska mládež..." a to je ta nejhorší (a možná nejstarší) věta, kterou znám. Každá generace má svou vlastní kulturu i subkulturu a jsou tam věci dobré i méně dobré. Takhle to šmahem odsuzovat jenom proto, že tomu nerozumím, není dobré. Je to projev intolerance.

Báseň neodsuzuje šmahem, všímá si určité skupiny. Napopřeš, že existuje a že je početná. Proč tolerovat zkažené lidi?

Mně se báseň jeví jako velice silně předpojatá. Nevšímá si podstaty ale vnějších znaků, které jsou často zavádějící. Osobitý styl oblékání, kouření, okázale klackovité chování, hrubá mluva - to bylo, je a bude pro pubescenty a adolescenty vždy typické a ve většině případů se jedná o jev ryze přechodný. Za pár let bude většina z nich mít rodiny, budou chodit do práce či podnikat a někteří budou stejným způsobem láteřit na tu "jejich" mládež. A pokud jde o to fetování z první strofy - v případě takhle malých dětí to je těžko jejich vina. Tu bych v tomto případě hledal jinde.

s_b - meleš nesmysly I_I - přečti si ji pozorně. Báseň nikoho neodsuzuje ani nevyvozuje žádné závěry, pouze konstatuje.

nč: Aha...hm...(škrábu se za uchem)... no jo...ta báseň vlastně vůbec ani neexistuje....

_kxk
11. 12. 2003
Dát tip
Lidičkí nehádejte se...:o) já opradu nikoho neodsuzuju, nemoralizuju, jen píšu co vidím....;o) Jasný, že každej vyroste ze současnýho chování, to už je zákon života, ale momentálně se tak chovaj. Já taky nejsem žádnej svatoušek.;-)

gabio
11. 12. 2003
Dát tip
už se perou, už se perou?!? (Slunce seno a pár facek) :)

815_0
11. 12. 2003
Dát tip
Dík svému věku mohu se řadit k "adolescentům dnešní doby(?)" - no - je mi to fuk - každopádně - dílko neni nijak útočné a proto nepovažuji jeho napadání za potřebné. Je to jen konstatování - všechno jde do háje - lidi dneska už nic nedělaj a flákat se, hulit, pojídat červy a dělat jiný pitomosti je dost ubohý - je chyba, že si lidi myslej, že všechno dobrý už bylo vykonáno, tak je čas dělat to špatný, nebo ještě líp - nic. Na mládeži jsou tyto rysy snáze pozorovatelné - tak proč nepsat o ní ? :-) Jsme mravenci, co už je nebaví dělat pořád to samí - tak se rozutíkáváme a postupně vychcípáme - a - myslím, že všem je to jedno - mějte se fajn :-)

_kxk
11. 12. 2003
Dát tip
815_0 Moc hezkyyy řečeno!

Po světě nechodí jenom lidi, jejichž největším zločinem je chůze po trávě.

_kxk
09. 12. 2003
Dát tip
Znám hodně hophoperů co si hoodně věří..některý z nich ani neuznávaj nic jinýho než hh a partu.. ale ber tohle dílko s nadhledem....:o))

_kxk
08. 12. 2003
Dát tip
crowley: Není moc lidí, co pochopili, že je to psaný s nadhledem...;o) Remik: OK, beru...:o)

_kxk
08. 12. 2003
Dát tip
crowley: Není moc lidí, co pochopili, že je to psaný s nadhledem...;o) Remik: OK, beru...:o)

_kxk
07. 12. 2003
Dát tip
Díky kluciiiii:o)

Crowley
07. 12. 2003
Dát tip
No tak tos mě pobavila, skvělej je hlavně ten nadhled...T*

remik
07. 12. 2003
Dát tip
No, myslim, ze si za to muzou jen lidi.A nema cenu plakat nad rozlitym mlikem.A co vic delat, nez ukazat cesty moznosti? Tohle dilko se mi zda dosti ohrane a ke konci trosku, ubohe? Nelibi se mi to.Promin, ale tohle vazne ne.

Áda116
07. 12. 2003
Dát tip
A jé je *

Pivicko
06. 12. 2003
Dát tip
Jo docela dobrý odraz dnešní společnosti. taktak. Zcela souhlasim, jelikož už jsem to taky zažil (až na tu tramvaj, tu tu nemáme) *

815_0
06. 12. 2003
Dát tip
_kxk - velice zvláštní nick ale - máš můj hluboký obdiv - tohle dílko je naprosto kouzelný - dokonale vykreslený pohled na dnešní mládež - a navíc - típci mi přijdou taky jako ujetější výraz :-) navzdory_čtenářům - za tohle dílko opravdu moc dík - vím, že se tady ukazuju dost pozdě, ale - lepší pozdě než nikdy - opravdu skvělý ! :-) Jinak - já si myslím, že v každý - i tý, o který píšeš, generaci se můžou vyskytovat "običejní lidi" - teda - je pravda, že v dnešní době je až moc namístě rozlišovat mládež na dobrou a špatnou - a - musím říct, že je to na místě - největší část jsou ti, o kterých píšeš, pak je tady menšina těch, kteří bezvýhradně posloucají rodiče a v dnešní době získali nepěkné označení "vidláci", pár mládežníků propadá sportu, nehorázně konzumují finance, ale jsou to "hodný děti", pár naštvanců, kteří se učí a učí a učí, aby si mohli odjet do ciziny s tím, že tam je to určitě lepší - jaká smůla, že není; a pak jsou tady tací, jako já, kterých moc neznám - jen sebe, kteří se na to všechno dívaj s nadhledem, kritizujou svojí generaci a fňukaj a fňukaj - je to na hlavu...:-) ÓÓÓbrovský TIP + další klub :-)

_kxk
06. 12. 2003
Dát tip
pivicko: to s tou tramvají jsem taky naštěstí taky nezažila, ale Pššššš...:o)))

_kxk
06. 12. 2003
Dát tip
815_0 Ten nick jsem si jednou vymyslela o hodinu, když jsme měli napsat zkratku svého jména, ale iniciály se mi psát nechtěly...:o) hůů, ty ses tu rozepsal..ne já taky neházím všechny lidi do jednoho pytle.Znám spoustu "druhů" lidí.... Kamarády ze sportu (sportu propadám zasík já:) ), musím říct, že se kamarádím i s pěknou řádkou divých invdividuí (jak se to k sakru skloňuje?), kterých bych se norálně bála potkat,ale znám je a někteří jsou opravdu fajn... V každým je něco pěknýho, ale když naše parta mladých lidí včera o mikuláše viděla pětice osmiletejch cigánek, v jedný ruce cígo, v druhý butilu, tak když už i šestnáctiletý kluci říkaj že je to strašný, tak už je načase aby si to všichni uvědomili. A ne že by ty kluci byli svatoušci, to rozhodně ne, jsou to pěkný hňupové..:o))) Dííííííx...moc pěkná kritika..;o)

unstable
06. 12. 2003
Dát tip
trefný...

vojtěch
06. 12. 2003
Dát tip
ten hiphoper je fakt dost dobrej-pěkný moc tip na 100%

Kolega
06. 12. 2003
Dát tip
Mám to štěstí dát ti ČTRNÁCTÝ tip SHODOU OKOLNOSTÍ jako ty mě v Češtině. Není za odměnu ale za sloužený. Na tvůj věk obdivné. Konec sice utíká k..., ale to není podstatné. :-))Tip

No taky zajímavý...ale je v tom vidět ten styl..sakra..kdybych nebyl vospalel tak bych ti řek co to je za styl, takový to volný kladení slov jako máš u tý kamený, kde záleží hlavně na tom jak to zní, a co si u toho člověk představuje..Ale v tomhle věku, musim říct že je to dost dobrý, když to pude takhle dál, třeba si budu chodit do krámu kupovat tvoje básničky za těžky prachy....:)

katugiro
29. 11. 2003
Dát tip
tady je ale binec... a kvůli téhle "básničce"? nepochopitelné

Místy (hlavně ke konci) skřípe, ale má myšlenku. Prubnem klubík.

Celebrian
26. 11. 2003
Dát tip
Mě se to dílo moc líbí.Opravdu to docela slušně vypovídá o některých mladých lidech dnešní doby....ale ne všichni jsou takový!Možná tomu nechcete věřit, ale je to tak.mě je 14 let a asi se divíte, co dělá člověk v tomhle věku na písmákovi, asi by měl spíš podle toho dílka bejt na ulici s cigárem v ruce a pytlíkem háčka v kapse.Ale k tomu já mám naprostej odpor...jak drogy tak kouření je svinstvo.Jediný čím nepohrdnu je trochu alkoholu a taky vím, že to nejni dobrý. Každej je svým způsobem tak trochu ulítlý.Někdo víc, někdo míň. Takže vás všechny moc prosím..neodsuzujte celou dnešní mládež!!děkuju za všechny co zůstaly slušný!! A za dílko tip!!...:-))

_kxk
26. 11. 2003
Dát tip
Celebrian: Tak to jsme na tom věkově stejně...:o)) Taky ráda piju na pařbičkách alkáč, ale v omezený míře..mám ráda párty..ale taky se dokážu skvěle bavit bez drog atd...;o)

Bohemista
22. 11. 2003
Dát tip
V podstatě souhlasím s Blázníkem, ale.. Dostaneš tip za pasáž, která je podle mě silná - jak potkáš toho hiphopáka, tak jeho řeč je vážně jako rap, docela dobrá stylovka.

pbadraj
22. 11. 2003
Dát tip
*

_kxk
20. 11. 2003
Dát tip
Tak to nečti, když se ti to nelíbí...;o) Když se někoho zeptáš na mě, tak ti může říct s klidným svědomím, že šílenec jsem... Nemorilizuju společnost,jen píšu to co vidím, to co se děje.. Nemám tady ani napsáno, že bych chtěl hlubší kritiku, takže si to neber všechno tak vážně... A to že píšu do kritik je moje věc, kecám tady s lidma, kecaj i ostatní u svejch děl....

_kxk
17. 11. 2003
Dát tip
nesk6r : Ne já určitě nejsem přecitlivělá, i když si to můžeš možná podle tohodle útvaru myslet. To určitě nejsem.;o)

_kxk
17. 11. 2003
Dát tip
sleeping_beauty : kdyby tam bylo tvrdý y, tak by se to už pak nečetlo típci , ale tvrdě, a pak by se mi ten název nelíbil.:o)))

_kxk
17. 11. 2003
Dát tip
Jinak díky:o))))))

_kxk
17. 11. 2003
Dát tip
sleeping..já vím..ale típci zní líííp.....:o))))

Duhovka
16. 11. 2003
Dát tip
Jo,souhlasim s tebou.. dnesni doba je des...

Dero
16. 11. 2003
Dát tip
Asi tak ...

ondrech
16. 11. 2003
Dát tip
:-))))))))))))))Halúúúúúúúúz fakt drsný! Dávím ti tipa

_kxk
16. 11. 2003
Dát tip
ondrech: děkují ti Ondrooo:o)

Daly
16. 11. 2003
Dát tip
Drsný, dobrý, líbí!....

Vinki
16. 11. 2003
Dát tip
Neni to o dobe, ale o lidech, ti by zaslouzili par facek... ja s oblibou rikam, ze moje generace byla ta posledni slusna, zbytek uz je jen plevel v mori chovani... ... *

Torolfita
16. 11. 2003
Dát tip
Báseň by možná trochu "učesat" snesla, ale jedno je fakt, to, co popisuješ je holá realita, takže tip za "tvrdá slova".

gabio
16. 11. 2003
Dát tip
Někdo by tohle mohl brát jako moralizování, ale píšeš, co vidíš kolem sebe a jak už řekla Tor., je to trvrdá realita. Jen tak dál...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru