Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stačilo by

29. 06. 2004
2
0
2380
Autor
Lalinka

Stačilo by

            Zvednout sluchátko

            Vytočit tvé číslo

            a slyšet tvůj hlas

 

Stačilo by

            Potkat tě na ulici

            Mlčet a sledovat,

co zbylo z nás

           

Na okamžik

Ponořit se zpět

Do pár slov a vět

Cos říkával z lásky

 

Na okamžik

            Bylo by mi lépe

            než teď

           

 

                        a to by stačilo…

                 

                                 (škoda jen, že z toho nic nedokážu)

 


0/5+T štěstí je pomíjivé...

Lalinka
11. 10. 2004
Dát tip
dekuji ja se o veselejsi pokusim, momentalne jsem docela stastna tak snad neco prijde :)

vesuvanka
06. 10. 2004
Dát tip
Pěkně vyjádřené pocity (škoda jen, že se moc špatně čte poslední verš - barva písma je moc slabá). I já bych Ti moc přála inspiraci k veselejší básničce.... a ještě TIP

Šaman2
01. 10. 2004
Dát tip
Z té optimistické mám už předem radost :-) ... už dost dlouho mám z tvých básní pocit, že Tě něco až příliš moc trápí ... také jsem před několika roky zažil něco až přespříliš krutého (doprovázeného hned několika dalšímy krutostmi) a uvnitř je mi stále ještě dost zle :-( . Vždycky mě držela na nohou víra v to, že zas bude líp. Život je jen jeden, proto ho musíme žít naplno, aby nám neproklouzl mezi prsty. Musíme v něm hledat to pěkné a občas dělat trochu bláznivé věci (věř tomu, že to pomáhá uvolnit se a získat zas lepší náladu) ... mám takovou teorii: "Musíme občas dělat něco bláznivého, jinak bychom se z toho všeho kolem nakonec zbláznily" :-) Doufám, že těch Tvých optimistických básní bude jen a jen přibývat ;-)

Lalinka
25. 09. 2004
Dát tip
Tvoje kritika me vazne strasne potesila.. Dekuju moc.. za tvuj cas a slova, hold hotovy Saman :) Dekuju jeste jednou. Jedna optimisticka mi lezi doma na papire.. tak snad te brzy potesi :)

Šaman2
26. 07. 2004
Dát tip
Ať si říká kdo chce co chce o jednoduchých rýmech ... mě se to moc líbí :-). Zas tak jednoduché mi to nepřijde, je to náhodou takové zvláštní, takové, jaké mám básně rád. Důležité je to, že mě to osloví a tak nějak jemně a zvláštně to se mnou hýbe. Miluji rýmy, které mohou na první pohled vypadat jednoduše, ale jako by v nich byly jakési zvláštní poznámky pod čarou (které to samo vyzařuje), které mě div nepřikovají k židli a nutí mě číst dál :-). Tvá báseň vyzařuje něco moc zvláštního a to se mi líbí. Jen mě mrzí, když čtu takto smutné básně, přál bych Ti, abys už navždy byla veselá a osud Ti dopřával tolik radosti, abys neměla na smutek nikdy čas :-)

Lalinka
03. 07. 2004
Dát tip
sleeping: jo treba se nekdo najde ;) A kdyz ne, jsem tu ja ;))

Lalinka
01. 07. 2004
Dát tip
sleeping: jojo nikdy se nezalibime vsem, a o to snad usiluje jen blazen.......

Lasy
30. 06. 2004
Dát tip
i já chápu mám rád opakovánky, ale tady je to spíš o touze to alespoň napsat, když už to člověk nemůže udělat doopravdy . . . já vím . . . Lasy PF: Vydrž, bude hůř . . .

Waawe
30. 06. 2004
Dát tip
no nevím, osobně se mi tento styl poesie moc nezamlouvá...je to na mne až moc jednoduché...chci abstrakci, obrazy... šílenou paranoidní obrazy...to chce waawe jinak se měj a užij si prázdniny... m.

Lalinka
30. 06. 2004
Dát tip
Rakapolrak: o nic vic mi ani neslo, nez jednoduse sdelit svuj "stav" .. tedy, aby "zasveceni" pochopili.. Lasy : presne tak.. doopravdy to udelat nemuzu, neumim a dost mozna ani nechci.. Waave: rozumim, co rikas. Ja taky rada abstrakci, a tohle je opravdu dost konkretni. Ale byt to tak melo, ponevadz jsem to chtela rict srozumitelne.. jinak prazdniny mam uz asi mesic vzhledem k mature ale jinak dik - tobe taky ;)

Lasy
30. 06. 2004
Dát tip
jak říkám už nahoře - chápu koneckonců jsem teď na tom úplně stejně :o) Lasy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru