Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SEDMIČKA (NEBO JAKÝKOLIV JINÝ ŠŤASTNÝ ČÍSLO)

12. 02. 2005
8
0
8102

Prolog
 Tý zmrzliny bylo moc. Jenže odolejte takový nabídce. Schovala jsem si kornout se zbytkem jahodový do kapsy na pak a vrátila jsem se do tý cukrárny k pultu s masíčkem. Měli tam kouřící žebírka, teplej bůček a grilovaný kuřátka. Vedle nějaký salámy. Z těch se nekouřilo a nevoněly. Vydařenej zájezd. Asi proto, že sedmička je šťastný číslo.
SEDMIČKA (NEBO JAKÝKOLIV JINÝ ŠŤASTNÝ ČÍSLO)
Narodila jsem se v červenci roku 1970. V roce 1977 jsem začala pravidelně zvracet. V roce 1987 mi bylo 17, což je dobrej věk. V roce 1987 po dlouhé a vleklé nemoci zemřela moje matka. Neoplakávala jsem ji. Naplnila mi skříně mrtvolama, peřníky kostlivcema a do postele mi dala myši. A vlastně kecám, nebyla to vleklá nemoc, zabila jsem ji rychle. Ležela pak s Vladimírem Iljičem pod červeným poklopem v mauzoleu a já tam stála ve svazáckým kroji a s barevným lampionem čestnou stráž. Jednou na mě Vladimír Iljič mrknul a řek: „Vlez mi mezi nohy a vykuř mě!“ Nadzvedla jsem červený, skleněný poklop a pochopila jsem, proč mají v lahůdkářstvích pod poklopy syrečky. Odejmula jsem Vladimírovi chorý úd, vložila jsem ho do úst mé matky a před mauzoleem jsem otevřela půjčovnu fotoaparátů a videokamer. Potom jsem zapálila svíčku v lampionu a zpívala jsem: „Vsjé rebjáta jédut veseljátsja, vsjé spešát skaréj damój!“
     Rozchod s manželem po statistických sedmi letech mě vzal. Zkolabovala jsem, ležela jsem na lůžku a čekala na lékaře. Přišel bývalý medik Pavel a mluvil na mě francouzsky, abych mu nerozuměla, asi za trest, protože mě iritovávala jeho mizerná čeština. Rozvázala jsem tkaničku u jeho erárních kalhot a taky jsem na něj promluvila francouzsky. „Jsi zdravá“ řekl pak a odešel. Byl mladej, krásnej a voněl mu. Mazala jsem domů. Vyhodila jsem myši z postele, mrtvoly ze skříní,  upíry z peřníků a manžela, skříně a peřníky z bytu. Roztrhala jsem fotky mý matky. Vyvětrala jsem, potom jsem zapálila kadidla. Napsala jsem dopisy všem přátelům, že jsem živá, i když moc nechybělo, že jsem živá, ale už brečim nahlas. Pozvala jsem je k sobě domů na kávu a seděla jsem u stolu nahá. Nechtěla jsem zahubit všechny ty myši. Vyspala jsem se se šesti chlapama a do toho sedmýho jsem se zamilovala. Svoje masky jsem vrátila do tvý půjčovny za rohem a pavouky vymetat nebudu, nosí štěstí bez čísel.
Epilog
Teď je válka, ležim na kavalci v obrovským stanu někde v Africe a se mnou v něm bydlí tři tisíce bílejch zajatců. Já nejsem zajatec, jsem tam tajně. Kdyby mě Číňani vyšťourali, zabili by mě. Je to čínskej zajateckej lágr. Tři tisíce bílejch zajatců, já a tři kadibudky. U vchodu do stanu stojí tři zajatci a drží stráž. Když jde čínská hlídka, která čítá tři Číňany, písknou, v jedný kadibudce jeden zajatec natáhne kalhoty a já se tam utíkám schovat. Do kadibudek nám Číňani nikdy nelezou. Tak si řikám, jestli to šťastný číslo není nakonec trojka. I když mě zase matou ty čtyři vánoční stromečky v obývacím pokoji mýho otce.
    

Kryton
04. 04. 2005
Dát tip
dobryyy :o)

díky za přízeň :-)

dlouhý nepíšu :-))))) lichotek neni nikdy dost, jsi skvělá čtenářka :-)))))

neni to úmysl, nevim, co to je "schizofrenicky" :-)

Montrealer
17. 02. 2005
Dát tip
epilog zní trochu schizofrenicky... to je úmysl ?

Milly
16. 02. 2005
Dát tip
Hezky to na sebe navazuje, ta střední část- je to dobrý vzjádření vzteku.. -t- (muj miláček praví, že je to nudný........., prej moc malej nářez nebo tak něco:-))

Milly
15. 02. 2005
Dát tip
Prosím o překlad slov písně! :-)

všechna děti, radujíce se, jedou všechny spěchají, aby byly brzy doma .....asi

KayTee
14. 02. 2005
Dát tip
*mno jé je... ;o)

pro tuleně: Já píšu zásadně zmateně :-) jinak všem děkuju za přízeň :-) a pro některé jednoptlivce: Kdybyste mě zase chtěli pozvat na kulečník, tak můžete :-) mám ty Dreamy :-)))

JiKo
14. 02. 2005
Dát tip
Kulečník je drahá sranda, na ten bych nešel :)

jo, to se nedá nic dělat, hochu, já neplatim, když jdu někam s chlapem, to kdyby mě pozvala ženská, to bych musela :-)

JiKo
14. 02. 2005
Dát tip
No jo no

poustmen
13. 02. 2005
Dát tip
depka jak vyšitá. to mi chutná. hihi. neštěstí druhýho, to je mocná vzpruha! :o)

JiKo
13. 02. 2005
Dát tip
to je sírea zase...

Dolente
13. 02. 2005
Dát tip
Hustý, vopravdu jo. Přesně na tohle mam dneska náladu :o) t*

Montrealer
13. 02. 2005
Dát tip
Narodila jsem se v červenci roku 1970. V roce 1977 jsem začala pravidelně zvracet. No nevím. Výlet do České Lípy to tedy opravdu není...

tuleň
13. 02. 2005
Dát tip
je to docela sugestivní, ale na můj vkus až moc zmatený a ten epilog mi nějak nesedne, jako by k tomu nepatřil

Nestoudnost
12. 02. 2005
Dát tip
:-), nevim jestli jsem se měl i zasmát, ale to v tom mauzoleu mě to pobavilo, chvílema ve mě mrazilo...no, hustý...k*

Jeheheman
12. 02. 2005
Dát tip
e? :o)

Abyss
12. 02. 2005
Dát tip
to je drsny!!!!!!!!!!!!!!!!!!! super!!!!!!!!! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru