Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něha

07. 12. 2000
0
0
1757
Autor
Špuntík

Rekonstrukce.

Ležíš tu rozprostřeně jak jahoda plovoucí, tak smyslně prcháš, vzduch štknoucí, neodolatelně poodhalená, jak sklenka šampaňského v koutku schoulená. Opodál pár krys všudypřítomného výsměchu, pobíhající po dálnici závistného medu. Ta chvíle nenastala, ale stejně odcházíš, jen ta bouře padajícího mostu a hnusná chuť tvého skvostu, při každém paprsku svíčky, zavoníš. Vychází spoře oděn ve svém obleku, ne nepodoben elektrárenskému mraku. Začínám vzpomínat na to, co bude s námi, co se nerozplete uschlými životními hodnotami, sdílím tvoje poslední krvavé polibky, chytám je v paměť jak tonoucí rybky. Už žádný let dvou labutí nad jezerem, jen umírat pod mostem snů se svým údělem. Pozoruješ mne navždy slibujícím pohledem, své sny v náručí v úzkost rozpletem pro hynoucí krásu posledních chvil a statisíců nejněžnějších mil. Něžnost se vkrádá v usínající ústa, historie noci je tak nevkusně prostá. Co zůstává opodál, co zůstává hnít, roztroušeného kamení napadaný sníh, když mi odcházíš s věčnou bolestí plic, rozprostřel se nedělitelný smrti klid.
Kvetina
19. 12. 2000
Dát tip
Vypadá to na tuberkulózu či rakovinu plic. Ale já nehodnotím myšlenku, hodnotím provedení. Taky se mi sem tam něco nepovede, tak nevěš hlavu.

Miroslawek
12. 12. 2000
Dát tip
Nechci být drsný jako Květina ;o))) Takže vyji s Vyjanem. Ale víš, jak jsem na tom s neveršovanýma věcma.

Špuntík
09. 12. 2000
Dát tip
Kvetina: přišla si aspoň na to o čem, ta básnička je?

Vyjan
08. 12. 2000
Dát tip
V podstatě souhlasím s Kvetinou

Albireo
07. 12. 2000
Dát tip
Začíná to nádhernou první strofou, ale pak už je to bohužel o dost slabší.

Vyjan
07. 12. 2000
Dát tip
Opravdu, první sloka je překvapující. Už první verš mě šokoval. A zbytek by chtěl ještě vybrousit. Něco v tom je, ale není to hotové.

zámek
07. 12. 2000
Dát tip
Pánové pravdu dí ... je to neskutečně čímsi nabité, ale nemůžu přijít na to, čím : - )

Kvetina
07. 12. 2000
Dát tip
Snahou je to nabité, milý zámku, ale celkově je výsledek dosti strašlivý. Proč se sakra snažíš být složitější, nežli jsi, Špunte? Když je něco kulaté, tak řekni, že je to kulaté, ne že hranaté rohy mají velice pozvolný průběh, ty elektická mrákoto! Namísto hezké básničky jsi zlodil blábol. Vem si to k srdci a už to nedělej. Na sádrové trpaslíky jsou tu jinačí machři.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru