Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyvolení

10. 11. 2005
8
3
3064
Autor
Bossman

Todle byla práce do skoly, od nikoho jsem názor neslysel, tak piste. Měl jsem si vybrat mezi tématy: 11září, New Orleans nebo Vyvolení.

V neděli, když jsem se unavený vrátil z práce, jsem si řekl, že je na čase začít pracovat na zadaném úkolu. Vybral jsem si téma Vyvolení, jelikož je to všude dostupné téma a stále se o něm hovoří. Už se blížilo k osmé hodině večerní, kdy tento pořad TV Prima vysílá. Otevřel jsem si lahev piva, udělal tři housky se šunkou a se sýrem a uvelebil se do křesla, připraven pečlivě sledovat tento národem oblíbený program. Do této doby jsem se nikdy neodhodlal koukat na nějakou reality show. Vždy je něco poprvé. Uvelebil jsem se do křesla a vyčkával na úvodní znělku.

Jenže stejně jako TV Nova je i TV Prima komerční televize a před každý pořad cpe nepřetržitou kvantu reklam. Začala reklamní znělka, kdy se dvě stařenky koupou v bazénu. První reklama byla na grilování Kotany a já s chutí začal ucucávat pivo a zakousl se do první housky. Gambrinus nádherně splynul s chutí šunky a já s úsměvem na rtech pozoroval vlastní spokojenost. Musel jsem přemluvit celou rodinu, aby se v obývacím pokoji pustil pořad, jehož fenomén je u nás v rodině nevalný. Ale když jsem řekl, že jej potřebuji sledovat kvůli práci do školy, přikývli. Táta odešel do hospody a máma se šla dívat do kuchyně na český film, který dávali na ČT 1.
Skončila první reklama a začala druhá. Reklama na plenky Pampers, kdy usměvavé dítě s výkaly v kalhotách vyvádí na gauči. Směje se a maminka s radostí ve tváři jej přebaluje. V hlavě mi hned naskočila představa, když jsem já ve svých deseti letech musel přebaloval svoji novorozenou sestru. Nikdy jsem se u toho nezasmál, ale spíš s hnusem a odpudivostí udělal, co se po chtělo. Máma i táta v práci, kluci před barákem mě tahali ven, ale já musel být doma a starat se o svoji věčně uřvanou sestru. Představa vyprchala z hlavy s koncem reklamního spotu. Utřel jsem si pot z čela, a už s ne tak velkou chutí dojedl první housku. Zapil pivem a pokračoval v úspěšném sledování televize.
Další reklama byla na dámské tampony, kdy se roztomile ošklivá dívka rozhodovala mezi ultra-tenkou vložkou nebo tampónem. Samozřejmě, je to přirozené, ale když máte rozjedenou druhou housku a na televizní obrazovce vám ukazují dokonalou savost vatového preparátu, nedělá to v žaludku dobře. Dívka se usmívala a s šarmantním výrazem mířila na party. Hned jakmile jsem ji viděl rozzářenou na „vesnické“ diskotéce vybavila se mi další vzpomínka. Vlastní zkušenost s dívkami, které vám ani do poslední chvíle neřeknou, že mají své dny. Sundáte jim kalhotky a už se těšíte na vášnivé milování, ale jejda. Provázek… Položil jsem housku zpátky na talíř s tím že se nejdříve vzpamatuji a pak ji s navrácenou chutí dojím.
Jenže poslední ránou byla reklama na dámské plenky. Kdy věta „Zachycují třikrát více vlhkosti a pachu, než obyčejné vložky“ totálně ukřižovala moji chuť k jídlu. Vypnul jsem televizi a utíkal za tátou do hospody.

3 názory

Bossman
13. 06. 2007
Dát tip
Takze by tam melo byt nepretrzite?? Nejsem cestinarskej tip:)) Kdyz uz jsem u telky, tak potrebuju neco zakousnout:)) Jo zivot je pestrej:)) dekuju

Milly
13. 06. 2007
Dát tip
"před každý pořad cpe nepřetržitou kvantu reklam."- "kvanta" je množné číslo- a ne ženský rod... Tys seděl před televizí kvůli jídlu? :-) Provázek..... :-)) Ale docela dobrý mi to přijde jako úvaha...... Hm, avi pro další názory. :-)

Fuj,ja teda Vyvoleny nesleduju,ale ty reci o tech provazcich....to by snad zadna neudelala, ze ne, rekni prosim,ze sis to vymyslel,ze je to lez, nebo se snad zacnu stydet za to ze jsem holka.

Fuj,ja teda Vyvoleny nesleduju,ale ty reci o tech provazcich....to by snad zadna neudelala, ze ne, rekni prosim,ze sis to vymyslel,ze je to lez, nebo se snad zacnu stydet za to ze jsem holka.

Pisces
21. 12. 2005
Dát tip
Tak jsem tady byla. K těm tamponům jen: :-D /já to teda nedělám, já křičím několik dní dopředu :-))/ *

Lisinka
07. 12. 2005
Dát tip
Hezký...líbí se mi tvůj humor. Musím říci, že kdybych byla učitel dala bych ti za jedna za vtip ! =) a copak ti dal ???

Lisinka
07. 12. 2005
Dát tip
Hezký...líbí se mi tvůj humor. Musím říci, že kdybych byla učitel dala bych ti za jedna za vtip ! =) a copak ti dal ???

Bossman
07. 12. 2005
Dát tip
Ostrou jedna

Bossman
04. 12. 2005
Dát tip
Téma jsem vybral, protože jsem línej. Chěl jsem prostě napsat klasickou nudnou úvahu. Podívat se, napsat a odevzdat. Jenže pak mě napadlo dát do toho trochu sebe. Zkušeností mám víc než bych chtěl, nebo spíš mám skušenosti hlavně z těch příběhů života, které by asi nikdo nechtěl mít (a to nemluvim o těhle, jen vzpomínka mi kroutí ze šklebu úsměv )

Kaczenka
02. 12. 2005
Dát tip
hustý

Sarrah
10. 11. 2005
Dát tip
:o)))-*

Caallisto
10. 11. 2005
Dát tip
mazeeeec :) t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru