Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dětství

12. 01. 2006
3
0
1991
Autor
evalota47

no koment- slohová práce?...bude pokračování......?

Když jsem byla malá holka tak jsme bydleli u babičky  v malém domku se zahrádkou a   dvorkem.Co si pamatuju tak babička chovala králíky,slepice a kočku,které jsme říkali Beruška.Byla to nádherná čtyřbarevná micka a dožila se požehnaného věku čtrnácti let.Už nikdy jsme takovou micku neměli.Za dalších asi 10 let se u babi vystřídalo několik kocourků a aby si je nepletla tak každý se jmenoval   Ferda.Tahle tradice nám vydržela dlouho,ale pak babi umřela v požehnaném věku 81let a chaloupka se prodala, k mé velké lítosti.Byl to můj první a jediný domov kde jsem prožila své dětství,dospívání......Ale hlavně jsem si užila různých zvířátek,která jsem tahala domů a nutila celou rodinu aby je snášela.Kdysi jsem našla kosa se zlomenou nožičkou a abych ho mohla léčit tak mi musel táta vyrobit z bedýnky klec aby se na něj naše micka nedostala.Nevím čím jsem si to zasloužila,ale kupodivu se mi kosáčka podařilo vykurýrovat a vypustit zpět do přírody.Také jsem si na zahrádce ze starého lavoru vyrobila rybníček a chovala v něm pulce.Z některých se dokonce vyklubala i žabka,která se pak vydala do světa hledat příhodnější místečko k žití než zahrádka kde občas vběhla nějaká ta slípka a snažila se ji sezobnout.Co mi však rozhodně nechtěli rodiče ani babička dovolit ,to byl pes.Moc mi to bylo líto,bojovala jsem jak lev.Dokonce jsem si i jednou nějaké štěně dovedla domů v bláhové naději,že je obměkčím,ale neobměkčila.No,ono to štěně bylo pěkné tele-byla to totiž doga.A tak když jsem neuspěla začala jsem všem sousedům,kteří měli pejska jejich miláčky venčit a vzhledem k tomu,že za humny byla docela divočina tak jsem s nimi zažívala i  príma dobrodružství.....
nimby
29. 01. 2006
Dát tip
takové ničím nezabarvené

vesuvanka
12. 01. 2006
Dát tip
:-)))) milovnice zvířátek už od dětství.... příjemné čtení, těším se na další*

vesuvanka
12. 01. 2006
Dát tip
promiň, ono se to zvětšilo, posílám jiný

fungus2
12. 01. 2006
Dát tip
Rád jsem si povídečku přečetl. Jsem pro pokračování.**

La_Rizoma
12. 01. 2006
Dát tip
Za dalších asi 10 let se u babi vystřídalo několik kocourků... A bábina zase za mlada střídala chlapy jako ponožky. To tam chybí, ne?? a pes,to je slabotka! Já domů jednou přitáhla i žirafu,no vážně!! a taky jsem to přežili. Když jsem byla ve školce, tak zase vši. No a když jsem dospěla, taki filcky. ne, dělám si srandu! .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru