Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem sníh

08. 02. 2006
0
0
1097
Autor
sleeper

Toto mi poslal jeden kamarád a já jsem nemohla toto dílko nepřeložit. Nejsem dobrá překladatelka, proto nevím, jestli jsem dokonale vystihla to, co on cítil, když to psal. Ale po přečtení tohoto kousku mi bylo jasné, že si to nemůžu nechat pro sebe.... Pro upřesnění - poslal mi to spolu s nádhernou fotografií sněhu, který se třpytil jako všechny diamanty světa, když se nad ním sklánělo ospalé a unavené zimní slunce.

Ve svém genealogickém hledání jsem se dostal až do doby, kdy nebylo sněhu, dokonce nebylo ani vody. Vracel jsem se zpět a ještě dál, až dokud nezmizela stopa času. Absolutní nic, neexistoval dokonce ani prostor. Díval jsem se na to, co mne obklopovalo a připadalo mi to nekonečné. „Je třeba udělat tolik práce,“ myslel jsem si. Ale před tím „nic,“ bylo taky něco, jsem si jistý.

 

Proč musí mít všechno nějaký počátek? Proč nebýt v konstantním stavu a ztratit strach z času? Jsem sníh, byl jsem jím a budu jím. Jsem sníh, dokonce i v nejdusnějším teple, dokonce i vypařujíc se na poušti. Dokonce i při pohledu jejích očí, jsem sníh. Protože „být“ je otázkou pocitu.


megachaos
10. 02. 2006
Dát tip
zaujímavé... svojho času mi raz jeden chlapík rozprával niečo podobné - ale o ohni, a bolo to super.. dobré

Regret
08. 02. 2006
Dát tip
no a kde je ta fotka, milej zlatej?

sleeper
08. 02. 2006
Dát tip
Kdybych věděla, jak ji sem vložit, tak to udělám!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru