Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se pokouším psát ...fejeton

13. 08. 2006
1
0
2401
Autor
evalota47

asi se musím ještě hodně učit..je to ještě podzimní téma,ale snad to nevadí....?

Sedím u počítače a přemýšlím co dnešní den přinese.Otevřeným oknem ke mně ze zahrady doléhá cvrlikání ptáků,kteří jako já, si užívají toho neobyčejně kouzelného podzimu jaký jsem už dlouho nezažila.Taky si někdy říkám,že by to tak mohlo vydržet až do Vánoc ,a pak by se mohlo zase oteplit.Jenže moje dcera má na to úplně jiný názor.Neustále mě bombarduje otázkami jako-Kdy už konečně napadne sníh a kdy už budou konečně Vánoce?A jestli k nám letos přijde Mikuláš?Čerti ne ,ti jsou zlí a mohli by mě odnést v pytli-usoudila.Je jí sedm, a tak pořád na to všechno ještě věří.A proč ne,že jo.Vždyť stačí jen ještě kousek povyrůst a všechna tato kouzla jsou pryč jako mávnutím kouzelného proutku.Ale za okny je pořád ještě ten kouzelný podzim a já přemýšlím jestli se mám pustit do shrabování zbytku listí nebo rytí zahrádky, abych měla nachystáno pár záhonků na jaro a mohla je osázet mými oblíbenými kytkami.A trochou jahod pro děti a taky bylinkami,které jsou nezbytné do krmě pro labužníky.Před chvílí jsem toho malého skřítka odvezla do školy a doufám,že její nadšení učit se, nevyprchá.Je úžasně hrdá na své medvídky za pěkné chování a správně splněné úkoly.Dokonce už paní učitelka začala rozdávat známky a tak je nadšená ze svých prvních tří jedniček.Tak na chvíli nechám ranního rozjímání a pustím se do těch protivných domácích prací,které musím udělat ještě před tím, než se, pravda, dostanu na tu zahrádku.


evalota47
24. 08. 2006
Dát tip
tak už jsem tu hroznou zelenou odstranila...a než jsem na to přišla jak,to ani raději nebudu komentovat...chi chi..nevím jestli by se mi to podruhé tak podařilo?

Milly
24. 08. 2006
Dát tip
hehe, mý poslední "dílo" je náhodou taky takhle zelený..... :-)) (světlejší) a taky mám na něm písmenka jiné barvy ale...

evalota47
24. 08. 2006
Dát tip
Tak teď si mě opravdu potěšil,ani nevíš jak.A moc ti děkuju za tvoji kritiku.Jakmile budu mít chvilku tak se hned pustím do oprav,já se stále k dílkům vracím a něco tam opravuju,ale fakt jsem se na to v poslední době dost vyflákla.Ale jestli by si měl ještě zájem si něco přečíst tak zkus juknout na povíděčku Má lásko, voníš nocí.A budu ráda když mi to ohodnotíš...díky moc Eva P.S.ten podklad,tak s tím něco udělám určitě...já ho měla totiž na mojí webove stránce a když sem si ten článeček kopírovala tak se mi to objevilo i tady.

Stínolez
24. 08. 2006
Dát tip
Pokud mohu něco vytknout, tak kdesi máš tečky a čárky, bez mezery za nimi. Navozuje to pak dojem trochu zhuštěného textu. Dále co se týče gramatiky jsem tam objevil: "Je jí sedm a tak..." (před a tak má být čárka). Také viz Milly: ta zelená opravdu trochu dost bije do očí a měl jsem co dělat, aby mě neodlákala. A teď se dostávám k samotnému dílu: Líbí se mi. A to i přes ty všechny výtky, které jsem měl výše. Je to cosi, co nutí člověka po přečtením přemýšlet.. Je to něco, co mi říká - ano, tak to ve světě chodí... Piš dál :c)

Milly
20. 05. 2006
Dát tip
přečetla jsem jen kousek...- nějak mě z toho zelenýho bolí oči....

evalota47
14. 05. 2006
Dát tip
asi to je tím,že je to skutečné a dík za kritiku,jsem ráda,že si to někdo přečetl.Já moc neumím vymýšlet..snad trochu přikrášlit,zjemnit ap.,ale ne jen to ,musí to člověka bavit a mě to baví...jen toho času je stále nějak málo,tak ještě jednou dík.

Trickin
13. 05. 2006
Dát tip
pěkné,líbi se mi to. A hodně skutečné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru