Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

[zpět]

12. 11. 2007
3
9
1319
Autor
šprušle

no to je taková, asi se opakuju... pořád, dokola... dokolečka... dokola.

A až přijdete zevnitř
děti
převlečte se z mokrých očí…

 (rituální obětování
před vlastním panenským
strachem ze smrti,
první pseudosmysluplná
věta od minulého
masakru v dřevěných kůlnách,
vzdech při smétání jarních
listů z drsného víka
vlastního neobdělaného hrobu,
křivá přísaha za průhledna
v pařátech uhrančivých
jasnozřivých veritás)
Miluji tě.

[ Zpět ] 

Jak nádherný výhled
vně své mysli
ubíjející nekonečno
jak ovčácký pes

tisíc semykajících se.
  

9 názorů

Jindrall
15. 11. 2007
Dát tip
zavorku nedocetl:D ja nevim... pro me tam je tak nejak abych chtel umrit... snad podobne jako ona kdyz rika to miluji te... vi co pise a vi jak chce aby to pusobilo... pusobi to tak... doufam... myslim... a semykajici se... od slova semknout se? mne to moc nezvykle neprijde... je dost jasne... rekneme ze se to musi vazne cist a ne jen tupe preletet... je to sofistikovanejsi nez jak je tu zvykem...

Ač inženýr, jsem pes. Viz můj záznam "Kolik je ve vsi inženýrů". Ale ta věta se mi líbí, protože jako téměř jediná dává smysl a je normální, nepřestřelená.

šprušle
13. 11. 2007
Dát tip
tečka...důrazná, že:( bála jsem se najednou, že by to bez ní bylo neukončené, otevřené, a to mě poplašilo..jsem ráda, že... díky za přečtení, rebecco. a smetí, hrávala jsem si s dada, ale tentokráte jsem z pytliku netahala, i když aní není nová...hmm,soustředit se na text v závorce, to je oblíbená vlastnost některých zkoušejících profesorů... závorka přece pro toho, kdo pochopil, není důležitá, obsahuje často nepodstatnosti. díky za to, že ses mi nevěnoval:D...a Ingastatlatlovi(???) za vel. konkrétní hodnocení taky dík!

Mně se líbí třetí řádek od konce.

Smetiprach
12. 11. 2007
Dát tip
vydržel jsem to až k pseudosmyslné větě a teď si musím jít odpočinout... ale ještě jsem na konci zahlédl semykající se... nemá to být semikající se? jakože částečně kající se? a neříkal jsem ti, že příště budu nadávat? tak už je to tu... :-) když už někdo píše poezii tím způsobem, že si nastříhá slova do pytlíku a potom je halabala tahá ven, měl by si aspoň dávat bacha, co do toho pytlíku nasypal... čímž chci nejspíš říct, že se mi to vůbec nelíbí a po prvních pár řádcích nemám vůbec chuť luštit zbytek... howgh! .-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru