Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Akroteleuton o smutku

14. 11. 2007
7
12
1872
Autor
Dalek
Sněním o radosti se stává ze mě cvoK Maceškám jen říkám život zlý jE Ucouranou nocí svítí bledý knoT Těch voskovic slabých zahnat zimU Emocí vychladlých prudkým jedeM Každému kdo spadl z výše nebeS

12 názorů

Samoúčelná formální hříčka.

kristusek
24. 08. 2009
Dát tip
Moc pěkné, hezká práce:-)

Dalek
17. 11. 2007
Dát tip
Rabb:Řádky jsou propojené, zkus si to přečíst dohromady, jako větu. První a druhý řádek je úvodní a zbytek je jedna věta.

Rabb
17. 11. 2007
Dát tip
..nesedlo mi to jakoby nepropojení do sebe.. jakože si každý řádek v podstatě žije sám o sobě.. nechytil jsem tu správnou nit, která by mne provedla celou hříčkou.. jakože nerozmotal jsem nakonec klubíčko a na konci jsem nenašel přivázaný zlatý peníz. ..asik na tuhle hříčku nemám zrovna náladu.. protože na mne tak nějak nepůsobí, mno.. ..a celý je to napsaný, jak to říct, tak jako chtě-nechtě básnicky.. mám pocit, že jsi do toho chtěl zapojit tolik básnictví, až jsi zapomněl, že to jde i volněji a ne tak sevřeně poeticky.. ..ale z mého názoru si nic nedělej.. většinou, od té oby, co jsem tady, melu pěkný blbosti, slušně řečeno.

Dalek
16. 11. 2007
Dát tip
Paulart: To nejsou jen začáteční písmena. Akroteleuton jsou i koncové písmena v obráceném pořadí.

Paulart
16. 11. 2007
Dát tip
Práce s jazykem - umění vyhrát si s těmi začátečními písmeny. Málokdo se tímto uměním, kterým proslul třeba Francois Villon, dnes zabývá.

Paulart
15. 11. 2007
Dát tip
Zajímavá práce s jazykem.

codyk
15. 11. 2007
Dát tip
Moc pěkné, jemná noční báseň smutku...takové básně vznikají, když se vše utiší a setmí a v člověku se začnou ozývat pocity, které jsou za světla překřikovány denním shonem... A ten akrostich je také pěkný :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru