Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hraju si se slovy

31. 01. 2008
3
22
1384
Autor
vrgulnik

Kterak to sladce začíná a hořce končí

Hraju si se slovy,

s těmi, co osloví.

Zahradní slavnosti?

Ty nechám kozlovi.

 

Mít štěstí podkoví,

med, cukr hroznový.

Hořkost a starosti,

jak likér mandlový.

 

Dlaň, lístek z jalovce,

zeptám se.  Kdo ho chce?

Tak hledám známosti,

jemně, až hebounce.

 

Směje se? Nesměje.

Vír, potom peřeje,

nesmělé radosti,

stín, mříž a galeje.

 

Proč? Už ti nepoví.

Jít podle osnovy?

Nedělej hlouposti,

nehraj si se slovy.


22 názorů

vrgulnik
01. 02. 2008
Dát tip
to nejde. potom by tam nemohly být ty zahradní slavnosti (havlovy), protože osel zahradníkem není!

a proč ne oslovi absolutní rým, no skoro

romale
31. 01. 2008
Dát tip
nějak ta hra se slovy... moc jsem to nepostřehl, možná s rýmy - ale já nevim - moc to nechápu...

serp
31. 01. 2008
Dát tip
Zrovna se mi moc nechce přemýšlet a do ucha mi znělo dobře - jen tak bez účasti mozku. Vzdělaní kritikové zajisté mají pravdu v tom, že to není žádný výplod geniality, ale mně přišla zrovna teď vhod, takže tip. * ;)

vrgulnik
31. 01. 2008
Dát tip
Mně zas přijde, že ti není jasné, že ses mi do zaslání toho avíza připletl nedopatřením... Podle toho co píšeš se zdá, jako bych ti posílal avíza tak 3x denně a přitom se to stalo jednou a to v červnu 2007 (tedy před více než 7-mi měsíci!) a od té doby nic, až tento tragický omyl, kterého budu litovat do konce svých dnů. Stačí to takhle, nebo to mám napsat ještě nějak jinak???

StvN
31. 01. 2008
Dát tip
Nepřijde mi, že by ti bylo jasné, myslím, že jsme to v tvém případě už kdysi řešili. Každopádně tím, že si mě blokneš, nebudu já chráněn před tvým spamováním.

vrgulnik
31. 01. 2008
Dát tip
Podívej se níže na komunikaci s pozorovatelem. Tam je to vysvětleno. Nejednalo se o SPAM! Poslal jsem to pouze 6-ti lidem, kteří mi poslali avízo (bohužel jsem nezkontroloval, jestli to byla reakce s avízem nebo klasické avízo). Každopádně vás oba už avizovat nebudu, to je jasné... raději si vás hodím rovnou do blokovaných uživatelů, aby se mi to někdy v budoucnu nedej bůh stalo znovu... :-/

StvN
31. 01. 2008
Dát tip
Uživateli není dovoleno spamovat (opakovaně vkládat příspěvky se shodným obsahem nebo hromadně rozesílat zprávy atd.) Takže příště bez avíz nebo to avízo vysvětli.

vrgulnik
31. 01. 2008
Dát tip
uf, to jsem si oddechl. už jsem se bál, že přijdu o tantiémy z autorských práv! :)))

Robinson
31. 01. 2008
Dát tip
Hezka snurka hravych do sebe zapadajicich sluvek... jako koralky

vrgulnik
31. 01. 2008
Dát tip
Já tě mám v přehledu avíz k dílu 156328. Pravdou je, že to byla "reakce s avízem", nikoliv klasické avízo, ale tak do detailů jsem nešel. Takže sorry. Jak jsem psal: nejsem SPAMer...

pozorovatel
31. 01. 2008
Dát tip
já ti avi neposílal

vrgulnik
31. 01. 2008
Dát tip
Mysha: záměr to byl Pozorovatel: poslal jsem avi pouze těm, kteří avi poslali mně. nejsem SPAMer. :-) Všichni: raději jsem změnil kategorii...

Mysha
31. 01. 2008
Dát tip
*--* Směje se? Nesměje. Vír, potom peřeje, ...to mě zaujalo, nevím jestli to byl záměr, ale líbí se mi to, uvědomila jsem si díky tomu ten rozdíl smát/nesmát vír/peřej:-)

pozorovatel
31. 01. 2008
Dát tip
nevim, proč jsem dostal avi ale vim jistě, že mi tady drvoštěp ukradl veškerou kritiku tak si dovolim jen slabě zahýkat, že mě to i místy docela bavilo, ale pak přišly vynucené rýmy a já posmutněl v tomhle případě bych řekl, že rýmy spíš svázaly než zpříjemnily čtení

já zahvězdiškovala přeci:o)

vrgulnik
31. 01. 2008
Dát tip
Proč promiň? Když někdo investuje čas a přečte si to a dokonce napíše konstruktivně, co je dobře a co špatně, tak se za to není třeba omlouvat! Já kritiku snesu (jsem totiž masochista :-))). Ne teď vážně: 1. to je možný, já nevím, co to jsou "volné verše" :))) 2. podkoví možná řekl už někdo předemnou, ale já to nevěděl, takže jsem pořád přesvědčen, že jsem v celé historii první a to si nedám vzít! :-))) 3. proč se mu divíš? alégorie... v jednoduchosti je krása. ty jsi nikdy nedostal nic jednoduchého, co nebylo k ničemu a přesto ti to udělalo radost? 4. pokud ti uniklo, tak je to samozřejmě dobře. byl to takový pokus a mechanicky to znít musí, když se furt opakuje. 5. to, ono to nic hlubokomyslného není, ale rozhodně se mi nechce tady vysvětlovat, "co tím chtěl autor říci". já to vím a ostatní ať si v tom udělají jasno sami. :)))

děkuji za avi.. ano,je to hravé*

martinez
31. 01. 2008
Dát tip
hravá, ale já ju jen tak prolítla bo letím pracovat... vrátím se :o)

vrgulnik
31. 01. 2008
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru