Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svatá země

07. 07. 2008
8
14
2569
Autor
DaNdÝ

Je mocmoc dobře, že se má církvi vrátit její ukradený majetek, nebo jeho finanční protihodnota, protože krást se přeci nemá, to ví i ti, co nečetli Bibli. Ale k čemu vlastně v dnešní době je církvi 270 miliard? K tomu jako před pár sty lety? Nebo tak...

Kolik holek už v dřívějších desetiletích bylo udělanejch kvérem někde v bahně, místo na seně, místo opřený tvářičkou o rameno milence, se probudili s useknutou hlavou naraženou na plotě. Dneska se zdá, že je jich ještě víc udělanejch křížem, a pak je podle zákona upálí za cizoložství.

Takhle nějak to prý bylo:

Nově založená církevní dobročinná organizace Svatý mír v Africe se zasloužila díky velkému kapitálu investovaných prostředků a sil o osvobození Afriky od totalitních režimů a tedy i válek, chudoby, hladomoru. Z Afriky se stává takzvaný církevní stát.

V Africe jsou satelitními snímky odhaleny utajované mamutí společnosti zaměstnávající statisíce afrických obyvatel. Na těchto společnostech stojí celá místní ekonomika. Společenství národů žádá vysvětlení. Zjišťuje se, že mnoho z těchto společností se věnuje zbrojnímu průmyslu.

Svatí patroni ostřelovali naše pozice celou noc. Je k smíchu, že se naším úkrytem staly pobořené lodě klášterů a staré katakomby mnišský vinic. Chcali jsme v nich, srali, kleli a potili se spíš strachem, než jako vzpouru proti současným hodnotám. Těžko si pro běžného křesťana, pojem občan už se neužívá, představit takové monstrum zkonstruované nejspíš podle zvrácené předlohy dle Janova vidění. Dokud jsme proti nim bojovali v zákopech, používali minomety, kyselinové granáty, plynové pumy. Když jsme se schovali pod zem, přimontovali plamenomety a elektrická děla. Ale o tomhle dobří křesťané neměli ponětí, nechtěli slyšet o válce, stačilo jim, že nějaká válka je vedena a tak to Bůh také chce.

Po řadě atentátů na církevní stavby po celém světě přichází představenstvo náboženství s překvapivým výrokem. Zapojí se svou novou silou do masivní války na Blízkém východě za osvobození od extremismu.

Většina z jejich vojáků jsou černoši, zatímco ti ostatní si klečí ve svých honosných chrámech, o tom co se tu děje, ví hovno, jen se modlí za to, aby jejich temní vojáci naše posraně černé duše odeslali expres ke spasení. Slyšel jsem, že si černochy zotročili jako před stovkou let nebo kdy. Já vím zelenou píču, co bylo před stovkou let. Nebo kdy. Ale vím, že tihle kudrnatí chlapíci mají po desítkách let občanských válek sekání rukou a vypalování očí v krvi. A oni jim řekli, že Bůh to tak chce a pustili je na nás jako zblblé psy. Myslím, že je to baví.   

Po mnohaleté zdrcující válce dochází k sloučení místní odnože křesťanské církve s muslimskými náboženstvím. Tato smlouva přináší mír.

Po nastolení teroru, když muslimské extrémisty spláchli krví do nitra pouští, kdekdo se rád obrátil k milosti nového obrazu Boha. Po všech těch masakrech nebyla myšlenka Jednotného náboženství už tak kontroverzní. 

Nově vzniklá Jednotná církev vznáší obžalobu proti nevěřícím za přetrvávající chaos a násilí ve světě. Nastává nová válka proti státům, které jsou označeny za državy nevěřících.  

Lidi nesouhlasící s převažujícím extrémně náboženským cítěním zareagovali extrémním ateizmem. Znevážili všechny hodnoty dané křesťanskou tradicí, snažili se vytvořit protipóly. Rozšířené kluby satanistů se předháněly v porušování všech odstavců Bible. Vědci a filosofové až absurdními argumenty dokazovali neexistenci Boha, nasraní dělníci pálili kostely. Tak vlastně zpola dávali za pravdu obžalobám států hlásícím se k Jednotné církvi.

Šest let po začátku války dochází k posvěcení atomových hlavicí, jsou tak uznány koncilem jako nástroj v rukou božích proti nákaze nevěřících.

Jak pravil generál-biskup Johan: A co jsme měli dělat, když se na nás Ježíš se soudným dnem vysral?

Den 30.3. je lidově nazýván svátkem upálení homosexuálů

„Než začneme s naším rozhovorem k tomuto významnému datu, mohl byste něco krátce říci o této sakrální stavbě, v které se nacházíme?“

„Ale  jistě chrám svatého Víta je v jistém smyslu symbolem našich snah o navrácení společnosti do lůna Jednotné církve, což se nám po dlouhých letech bojů podařilo. Věřil byste, že tato monumentální posvátná stavba byla násilně církvi odebrána totalitním režimem a ještě za takzvaného demokratického režimu stále zůstávala v státní moci? Uvědomujete si vůbec rozměr té absurdity, když nejvýznamnější okno do nebes v našem státě bylo v komerčních osidlech zkorumpované ateistické vlády?“

„Neskutečné. A nyní bych přistoupil k významu dnešního dne.“

„Vlastně hned z kraje bych chtěl upozornit na obecně rozšířený mýtus, že tento svátek je jen oslavou odstranění odpuzujícího fenoménu homosexuality z očí Božích. Ale tento den je připomínkou našeho úsilí láskou a vírou spálit ty úchylné pudy, které vedou do hlubin nejstrašnějších hříchů a hříšných myšlenek.“

„Aha takže se nejedná jen o buzeranty?“

„Prosím! Takovou hrubost zvláště v těchto místech nestrpím. Provedli jsme na širokém okruhu křesťanstva hodnověrné testy, které měli zjistit hříšnou podstatu jejich pudů. Ať už se jednalo o obcování se zvířaty, členy rodiny, ukájení se neživými věcmi, nechutné praktiky příčící se křesťanskému svazku manželskému. Podle vážnosti a množství kolik niterné špíny si v lidech skrývalo, byli buď podstoupeni intenzivní léčbě v mnišském řádu, a pokud nešlo jinak, jejich duše byla zachráněna od dalších hříchů.“

„Před definitivním vypořádáním názorů a sjednocením v tolerantní Jednotnou církev na XIIV. koncilu existovaly frakce, které kritizovaly nedostatečný postup v tehdy takzvané pedofilii.“

„Svatá kongregace odmítla dříve pojímané názory o hříšnosti ve specifických projevech tohoto chování. Zvláště pak pokud se jednalo o vztahy mezi kněžím a jeho ministranty či schovanci. Vždyť co je přirozenějšího než něžná láska mezi pastýřem a jeho přítulným, nevinným jehňátkem?“

A hnili jsme dál, skrytí a nasraní. Ale také jsme se styděli. Proč my nemůžeme žít mezi ostatními? Obklopení blahobytem, žít z naděje na spasení, žít s láskou sdílenou s celým světem? Protože nás odkopli, zahnali plamenomety a plynem. Protože nedokážeme bejt dobří křesťané.


14 názorů

DaNdÝ
01. 04. 2009
Dát tip
tyjoo dosti dávná věc, děkuji za upomenutí že ještě existuje, jsem rád že se vyplatí tu věci nechávat a nemazat, dyž je eště naděj že přec někdo koukne, to jsem rád. A ta věta... myslím že tam není překlep jen je to hrozně stylisticky na hovno, abych byl tak sebektritický... kudrnatí chlapíci po desítkách let občanských válek mají už v krvi sekání rukou a vypalování očí." i dyž i to je kostrbatý. esli se eště u nějaké povídky sekáme, budu jen rád..

Saetri-Ihn
01. 04. 2009
Dát tip
" kudrnatí chlapíci mají po desítkách let občanských válek sekání rukou a vypalování očí v krvi." - já této větě nerozumím, není tam překlep? Jinak k příběhu nemám moc co kritického napsat, krásně ubíhá, ostřejší slova to oživujou ještě víc a generál biskup Johan je dokonalost. Přidávám svůj první tip a dávám do oblíbenejch (jestli najdu jak :-D )

muminek
07. 09. 2008
Dát tip
Ty krabe,tak tohle je moc. *

jsem zde - tuhle mám taky rád... jinak vyklízím pozice abych tu nepůsobyl tak kmotroidně :-) dík za avi, pa

Alojs
21. 08. 2008
Dát tip
avi :)

Alojs
21. 08. 2008
Dát tip
zelenou píču bych možná vynechal... možná ne... nejsem si jist. ale souhlasím s drámem, ten správný říz má teprve konec. vše, co se nalézá za posledním tučným fontem. jak jsem psal posledně, cením si tvé odvahy a tvé cestičky... a pokud tady padl tvůj věk... hmmm... ... myslím, že se čtenáři časem nabalí. ... vindale! vindale! kde jsi? :) ... típuju

DaNdÝ
23. 07. 2008
Dát tip
pro vindal drámo: no hele eště je mi devatenáct, tam to píše blbě, ale si myslim, že sou tu občas hodně dobrý věci i od eště mladších lidí, důvěřuj trochu mládí! Ale teda dík no

hmm.. dobrej nářez "já vím zelenou píču" je skvělý, taky ta přímá řeč má sílu, ale nejlepší jsou pro mě ty dva poslední řádky.. dobrý - originální naléhavej kousek, jenom ti nežeru že ti je dvacet, anebo seš šíleně vyspělej :-)

MyKröten
10. 07. 2008
Dát tip
tak to ti schvaluju ;)

DaNdÝ
09. 07. 2008
Dát tip
ehehéhe, už kouknutí se na počet mejch přečtení je důkaz, že na masy nehraju, a mě je fakt jedno co kdo pochopí. Píšu naprosto sobecky.

MyKröten
09. 07. 2008
Dát tip
tak trochu jiný názor potlesk ad absurdum ale stejně to bude masově nepochopeno, to doufám tušíš? :)

volga
07. 07. 2008
Dát tip
moc pěkný, líbí se mi to

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru