Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nemoc a zdraví

08. 03. 2009
2
3
1129
Autor
rubi

Nemoc a zdraví

 

Je Vám něco málo přes třicet let, nejlepší to léta.....

Úspěch, mladí a podobné slova lze pro ten čas použít.  Jste-li úspěšní ( co je to úspěšný ?), pak jen za jedné podmínky. A tou je zdraví těla a ducha.  Ne tak často opomíjená samozřejmost. Samozřejmost, která podmiňuje vše. Je základní a neměřitelná, vrtkavá a často nezvratná. Někomu je dáno a někomu není. Někdo je nemocen a žije lépe, než někdo je plně zdráv....

Vlastní já, je vlastně jen a pouze dáno stavem našeho zdraví. Co k tomu dodat. Pokud jej podceňujeme, pokud není, tak o zdraví žádáme každého, doktora a Boha o pomoc. Proč tak rozdílné vnímání v nemoci a ve zdraví ?.

Jasné to není...

"Největší jistota je naše nejistota."


A tak, co je více

vejce nebo slepice ?


3 názory

macecha
03. 07. 2009
Dát tip
zajímavé dilema ... T***

Anetah
11. 03. 2009
Dát tip
Zajímavé zamyšlení... rozdílné vnímání v nemoci bude způsobeno tím, že když nejsme fyzicky ok, strádáme psychicky, nemůžeme si užívat "neomezeně"... a psychické rozpoložení má zároveň vliv na fyzickou kondici. No, není to začarovaný kruh? Důležité je mít kolem sebe optimistické lidi, kteří nás rozesmějí, zaplaví hormonem štěstí a nebudou s náma jen "achat" ;-)

pavelpavel
08. 03. 2009
Dát tip
jde o to jestli tato doba chce zamyšlení a v tom máš pravdu....tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru