Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Předbava

07. 09. 2001
10
0
2764
Autor
inventor

Ó buďte předem pobaveni

Bavte se sami do předu

Nebuďte veršem odbarveni

Nebleďte v samém nadhledu

 

Uškrťte krky závisti

Nechte si viset na krku

Průkopte tunly návisti!!!

Poděkte hrdlčce za vrků

 

Každý ví co ví bava

Mysle músnou být otvřené

Štípnout se musí sláva

Štěstí musí být zdržené…

 

Kat arzén dávných totožňů

Cirkulér chápných šarží

Spěchá bezhlavím podbožňů

Pravdav uchechtlý za lží

 

Doba se každým obrací v hrobě

Když Chápek – druhdný občane! - neneseš v sobě…

Nepochop z výhně povstane


hermit
10. 09. 2001
Dát tip
papouch: :-))))))

Bacil
10. 09. 2001
Dát tip
100r nebo ne100r, ať tu má pro100r. Co se básně týče, připadá mi to jako úžasnoticky jasnozřitivá průbava :-)) a proto si to zaslouží pít... totiž típ...

Danny
10. 09. 2001
Dát tip
nepochop povstal

wen
10. 09. 2001
Dát tip
no, já jsem ten tábor, co je absolutně nadšenej, hehehe, já se už dávno tak od srdce nezasmála. :))) Musim se přiznat, inventore, že jsem se nechala jen tak zahlcovat, že jsem po tom šla čichem, nikoli mozkem, že jsem se nechala překvapovat a že se mi strašně líbilo, jak toho furt přibejvalo. Přišlo mi to jak virtuální lehtání, vyloženě po žebrech a na těch nejspolehlivějších místech. Kdybych se jala rozebírat, asi bych si tam našla hlubší smysly, co už by nebyly zrovna k smíchu, ale mně se strašně nechce. Mně to dneska přišlo k chuti takhle se poklouzat a pobava odcházím. :) *

Mahoney
08. 09. 2001
Dát tip
ta upoutáfka byla děsná švanda - to se mi líbilo :-)) a tady jsem jako obvykle ztracen... inu, předevčírem jsem se snažil vypomoci mamince s křížovkou a zjistil jsem, že to mi taky nejde :-))

papouch
08. 09. 2001
Dát tip
hele, křížověoční Ferdo, seš mimo jak ten smrk (nebo vedle jak ta jedle? už si nepamatuju...) To, že Lyryk, nebo (tisícdalšíchnicků) je tu vodzačátku je nevyvratitelný a nevyzvrátitelný fakt. To ho samozřejmě neopravňuje (moment, dojdu si pro lahváč.....) .....Ano. Kde jsem to...? Aha.. Redistrbuční praxe pertransbulárních jevů, a zvláště nejnovější výzkum inmolekulárních transpozičně vnitřních vinkulací glo-atelárních vazeb uvnitř presekulárních amálií zjištěných o půlnoci za úplňku psem, který ve smrtelné křeči proboden třikrát svěceným mečem vyhrábl levou zadní hnátou kořen mandragóry ukazuje na to, že inventor 1) dělá srandu 2) si dělá srandu 3) z nás/vás 4) a že se u toho náramě baví 5) což mu upřímně přeju 6)   :-))) stanoveno Anno Domini MMI, ku zvelebení stánku páně Oldova :-)))

clovrdik
08. 09. 2001
Dát tip
předposlední sloka je tak ujetá, až se směju :-)))) díky za to :-)))

Mahoney
08. 09. 2001
Dát tip
papí, děkuju za překlad, přesně tak jsem to myslel, akorát se neumim vyjadřovat správně vjedecky :-))

Hm, tak tohle jde mimo mě. Vím, že pro určitej druh lidí je to skvělá poezie, ale já holt nejsem intelektuál. Jak řekla moje matka, když jsem se jí ptala, proč se proboha dívá na Dallas: "Když ono je to takový srozumitelný a všichni tam choděj pěkně oblečený.":)

Bříza
07. 09. 2001
Dát tip
V šlépotách libomudruna Jakuba Hrona Metánovského vykvačila téhodnes haxna Tvá ó stohlasý ...

Pepo
07. 09. 2001
Dát tip
Zaujímavé. ****

Vyjan
07. 09. 2001
Dát tip
Pěkné. Kdysi jsem si vypisoval ze svých běžných nepoetických textů překlepy. Vznikala tak slova až neuvěřitelně inspirativní. Jejich promísením a uvedením do nových kontextů se rodily místy až malé poetické zázraky. Z tvé básně mám podobný pocit - třebaže je tu patrná větší míra promyšlenosti. Taky jsem si vzpomněl na T.R. Fielda... Tip.

hermit
07. 09. 2001
Dát tip
není to typ poezie, na kterým bych osobně zrovna ulítával, ale dobrý......* tip

sidi
07. 09. 2001
Dát tip
Mnóóó, možná že za padesát let z tebe něco bude. Že by klasik?

papouch
07. 09. 2001
Dát tip
hele já nevím co máte, mně to připadá suprový a hlavně jinačí, než dřívější těžkometaforézní lyrykonesrozumiťárny, takový ..... hladší

hermit
07. 09. 2001
Dát tip
papouch: já to tak beru... ale nemůžu se předělat: nikdy asi nebudu milovat víc Carrolla než Cohena...

Bhati
07. 09. 2001
Dát tip
Líbí...moc...jsi úžasný, skutečně inventor...ta přezdívka sedí jako ulitá...tip*

má to něco do sebe,ale jek řekla máma Monty..ten Dallas je takovej srozumitelnej ...

xpired
07. 09. 2001
Dát tip
Mně se tahle báseň opravdu líbí...

Autor je prostě ne100rem tohoto ser-veru. Ať napíše "conapíše", vždy se písmáčci rozdělí na tři skupiny. Jedni se snaží za cenu sebevyčerpání dílo pochopit a spokojeni sami se sebou poté tipují jak o život, tleskají si , že je autor nedostal ani nepřevezl. Druzí čekají na každé dílo autora ve 220V napětí jen proto, aby se obnažili ve své ultralightradikalním všekritickém onanismu a ti třetí vůbec neví kdo nebo co ten Inventor je, a tak to šťastně nečtou. Já osobně po dopsání těchto řádků přejdu z druhé skupiny do třetí, neboť jsem chabrus na záda a to věčné obnažování sama sebe mi dělá zdravotní problémy. Autor zde dozrál do takového stádia, že kdyby jen napsal ... (tři tečky), výsledek bude stejný. Long life to "čmarýkovský porcovač..."

Astalavista
07. 09. 2001
Dát tip
Sorry, v zásadě jsem nepochopil réma básně, řádky rozpíjející se v balastu novotvarů (já vím, nick) mi nepříjdou nezajímavé, ale v zásadě mě vnitřně neoslovily. Hezky česky bych mohl říct, že jsem z toho jelen, což je bezpochyby výsledkem našeho odlišného pohledu na poezii. Chtěl jsem ještě napsat, a tím se vrátit ke včerejší upoutávce, že se myslím, že autor jako ty nemá zapotřebí takové tahy jako byl ten včerejší. Je to ale jen můj názor. Vše v dobrém, samozřejmě :))

zolli
07. 09. 2001
Dát tip
Kdy přijde ZÁbava? ;o) jsem ten první TÍPek z trojskupin. Tak s vTIPem!

MM
06. 09. 2001
Dát tip
no coby ne... naopak, smím-li to tak říci: ano. (ale byla k tomu potřeba upoutávka?) nejspíš ta olivová barva mě děsí.... fuj, ta je ale ošklivá. ale co to vlastně sem nesem... ehm. tak už radši nic.

Wopi
06. 09. 2001
Dát tip
"Doba se každým obrací v hrobě" hmmmm :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru