Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

smaženice

Výběr: G_B_Show
22. 08. 2010
55
74
6303

Olze

 

Našel jsem nějaký zapomenutý houbičky v dóze, byla jich tak třicítka, seschlý mrňavý kamarádky, a já zrovna dva dny nejed, nepil, nekouřil /když nepočítám těch pár vaťanů, co jsem usušil na sporáku a smotal je do takovýho kornoutu, že by to sejmulo i Castra/ a tak jsem se zaklonil jako ve filmu a loupnul je tam a zapil to vodou z konve. Cítil jsem, jak mi tam jedna po druhý klouže, jak mi tam klouže duch svatej – okamžitý placebo až na vrchol, nechal jsem to bejt.. Naslouchám tichu, pátrám v tichu, kopuluju v tichu, démonizuju si ho, a pak tě konečně zaslechnu na chodbě,jdu ke kukátku, zavíráš dveře aniž bys ťukla jako vždycky, a tos byla dva dny v trapu a ani jednou si nezavolala /později se dozvídám, že ti to poradila kamarádka, taktická záležitost/ Kurva! Bůh nás ochraňuj před všemi zatracenými kamarádkami našich dívek. dávám si-ti 30 minut, a pak to na mě skočí.. vztek a nakopnutá nepatřičná vznešenost, nakopnutá láska, strhávám kalendář kandinskyho cos mi dala, s velikýma srdcema na našich datumech narození /jsme od sebe jen tři dny a devět let, hlavní rys, ona: Životní síla, on: pan Neklidný/ nacházím pár dalších věcí od tebe a nastrkám je do igelitky, vylítnu ven a hodím ti to před dveře. A pak scházím dolů, do píči.. jsem uraženej, ve špatný formě, chovám se jako blázen. Pak na ulici houbičky najedou na plný koule, stříhám to po miladě nahoru a lidstvo vypadá jako ze špatnýho komiksu, míjím zastávku Hepnarová, taky Olga, kurvadrát. Píšeš: musím si vyprat, moje pračka je v tahu, jdu k Tobě! /klíč má jen od hlavního zámku, bezpečnostní mám jenom já, což znamená, že je bude muset vykopnout/ nikam nepudeš Ty kozo, jinak volám fízly, tohle prostě nemůžeš, nebudu se s Tebou srát.. odepisuješ: jdu k Tobě! Zastavím se, jsem vytočenej do šílenejch otáček, otočím se a běžím domů. Auta se proměnily v obludný brouky chrčící jako v agonii a lidi vypadaj jako zmršený makety z filmu o predátorovi. Vybíhám po třech schodech do pátýho, otevírám dveře, stojíš tam v župánku s košem na prádlo a koukáš na mě, trochu vyděšeně, tvoje ostře rudá pusinka se otevírá k nějaký další, dobře mířený urážce. Vypadáš krásně a já tě samozřejmě miluju. Vyťukávám 158, chtěl bych ohlásit vloupání. Dobře, my vám tam někoho pošleme.. A za pár minut dorazí mladej policajt, zvu ho dál, ohledává dveře: ztratilo se vám něco? Naopak, ona je stále tady, pere. Cože? Jde do pokoje. Olga tam sedí s obrovským drdolem, vypadá rajcovně a mlčí jako zařezaná. Mám šílený haluze, kolem policajta spatřuju modrou aureolu zákona, sděluje jí čeho se dopustila, zvráceným způsobem se mi to líbí.. nakonec se dohodnem, že jí nechám doprat a pak vypadne. Policista odchází, pračka pere, sedíme v pokoji a zíráme na sebe, potřebovali jsme někoho třetího, teď je klid.. vstávám a procházím kolem tebe v křesle, chytneš mě za ruku, políbím tě na vrch hlavy, tvoje vlasy mi zavoněj až na dně mýho zdevastovanýho žaludku, ach drahý zkurvený bože.


74 názorů

Armand
13. 09. 2010
Dát tip
ach drahý zkurvený bože. ano *

.duke.
12. 09. 2010
Dát tip
se přestěhuj neasi

ThatGuy
07. 09. 2010
Dát tip
Já ti nevím. Tak nějak mnoho povyku pro nic. Pro někoho výběrová záležitost, pro někoho nadhodnocenej blábol. Pro mě věc co nenechá vydechnout, tak nějak skoro adrenalinová, obsahově (krom základní myšlenky) prázdná. Za formu a policajta *

.duke.
03. 09. 2010
Dát tip
jo, je to partička kreténů včetně gb a pozorovatele, pražskej promazlenej sliz

StvN
03. 09. 2010
Dát tip
Marvine, ja tusim, ze to bude takovy klasicky problem - lide chteji o necem rozhodovat, mit jakousi moc, ale nechteji se angazovat, nechteji pro to neco udelat. To je krasne videt i tady. Vybery by chtel davat snad kazdy pismak, ale nakonec jen svym kamaradum, ktere stejne cte. Nechapou, ze smyslem toho je neco jineho, coz je zvlastni, protoze GB neni blbej, porazil me v piskvorkach, takze nemuze byt uplne blbej, i kdyz mozna je castecne slepej a to by mohl byt problem:)

podívej Marve, ta ješitná část mně si toho zatracenýho výběru váží, plus to beru tak, že GB má dobrej vkus.. :) ale možná touha po písmáckej metách, stejně jako po čtenářskejch, je konečnou pro autora, držím si odstup, toť vše..

StvN
03. 09. 2010
Dát tip
Nejde ani tak o to, jak to proziva autor, jako spis o to, jak to proziva ctenar. Ja mam takovou tendenci, kdyz nekde vidim text, ktery je nadhodnocen, venovat se mu trochu vice. Je to reflex.

že spolu normálně šukáme, samozřejmě.. jsem jediný kdo tady ty volovinky /mimochodem počítaný snad za dvacet tipů, viz zmateční seznam úspěšných děl/ neprožívá?! eh:)

StvN
03. 09. 2010
Dát tip
Minule dal GB vyber holce, s kterou spal, ted vindalovi, tak nevim, co si o tom mam myslet:)

VT: přeháňkama myslíš jako přehánění v textu? p.s. máš nějakej zatracenej problém s výběrem? já ne:)

tak tedy děkuju všem za zastavení return: je to odraz reality Valerie: přesně jH: Honzi pravda, ale to pomezí popisu, zpovědi a literatury /nutně to tam proleze/ je zatracenej ideál, tam někde je to zajímavý.. tohle je jen nahozený, neupravený, ale tam někde mě to bere... hochu teď čtu Tolstýho, absolutní orál, jakoby si tu postavu slyšel.. Ferry: miluju tvoje fotbalový kritiky, já jsem enormně na premier líg dík! Norsko: BYLA TAM FAK .duke.: seš roztomilej nějakej

.duke.
02. 09. 2010
Dát tip
dobrej text. od kreténa. kupodivu.

Dave Lister
30. 08. 2010
Dát tip
..ík.čte se hezky

StvN
27. 08. 2010
Dát tip
Parada, diky.

StvN, posílal jsem to z přiblblýho wordu, v exploreru to nevidím.. až se dostanu zase ke kompu, těch čtverců to zbavím.. vypadá to na mozillový souchotě..

StvN
25. 08. 2010
Dát tip
To asi záleží na prohlížeči. Člověk někdy nepochopí, že to někdo prostě nemůže vložit jako normální člověk. Vindal prostě musí mít něco extra, což? Takže mistře, protože já si mohu dovolit dělat ústupky, tak ti ten ústupek udělám, aby ti ručičiky neupadly a přeju hodně štěstí v soutěži.

Janina6
25. 08. 2010
Dát tip
Já tam žádný čtverečky nevidím, ale pokud se ten text snažím vytisknout, pak se objeví čtvereček za každou jednopísmenkovou předložkou. Jestli jsem těch houbiček nesežvejkala příliš? :-)

StvN
24. 08. 2010
Dát tip
Jak to bude s těmi čtverečky? Trváš na nich?

Kuchot
24. 08. 2010
Dát tip
no to víš*

Nonchalance
24. 08. 2010
Dát tip
tak toto mi dôverne pripomína niektoré chvíle z môjho vzťahu..

guy
24. 08. 2010
Dát tip
o.k.

Honzyk
23. 08. 2010
Dát tip
takže prej jo...:D........koření ok.)

Alojs
23. 08. 2010
Dát tip
forma fajn, nezvyklá (což je možná i tím, že tě nečtu pravidelně - jakože na písmák jsem nějaký čas nechodil)... obsahově však mimo mě. což je tedy záležitost vkusu a můj názor je tedy... ne až tak podstatný.

Jade
23. 08. 2010
Dát tip
jednim dechem, good

Norsko 1
23. 08. 2010
Dát tip
jo. a jak ten policajt

Metta
23. 08. 2010
Dát tip
by me zajimalo, jak by o tomtez psala Olga*

Kaos
23. 08. 2010
Dát tip
Později se dozvídám, že ti to poradila kamarádka, taktická záležitost. Bůh nás ochraňuj před všemi zatracenými kamarádkami našich dívek. Tak tohle si někam napíšu :-D :-D :-D *t*

Sebastiana
23. 08. 2010
Dát tip
Líbí


Impresse
23. 08. 2010
Dát tip
skvělé! :-)

Bíša
23. 08. 2010
Dát tip
!!!

BigBivoj
22. 08. 2010
Dát tip
suproš, líbí styl i obsah na jeden nádech přímo do duše...

Oldjerry
22. 08. 2010
Dát tip
Ty vado - za co zatáhneš to je ke čtení. Ještě, že nejsem závistivej *

StvN
22. 08. 2010
Dát tip
z konve

jaký zatr. čtverečky hele? autor souhlasí z nejnižších možných pohnutek..

filemon
22. 08. 2010
Dát tip
Tip

Ferry
22. 08. 2010
Dát tip
No je krásná, přesně ze života. Já jsem to zažila skoro přes kopírák, akorát, že 1. místo houbiček byla vodka v nemírném množství 2. smířili jsme se, než přijeli policajti a těm jsme pak jak hrdličky do sebe zaklesnutý tvrdili, že od nás se nevolalo, že si z nich musel udělat prdelku nějakej známej, co nám nepřeje naše štěstí... V kombinaci s Hotelem Olga podáno premier leaugeově, či, pro ty, koho fotbal nebere -světovokalibrově.... t***

Norsko 1
22. 08. 2010
Dát tip
mmch, démonizování je super slovní obrat

StvN
22. 08. 2010
Dát tip
Jinak k textu. Dá se to číst. Takový klasický styl zpovědi napsané na jeden nádech. V podstatě to bývají nakonec ta nejlepší díla.

Max Hutar
22. 08. 2010
Dát tip
Bože, to je pecka! Byť ne každý musí znát reálie... ale to se dá kosmeticky doopravit vždycky, aby neznalost reálií nebyla nebo nevadila. tip!

Norsko 1
22. 08. 2010
Dát tip
Na kolikátý můj původ kývneš, stývne

StvN
22. 08. 2010
Dát tip
Ne.

Norsko 1
22. 08. 2010
Dát tip
Milý stývne, můžeš mi sdělit, z jakého důvodu ti tam ty čtverečky vadí ? Máš strach z jejich vesmírného důvodu ?

StvN
22. 08. 2010
Dát tip
Pokud autor souhlasí s nominací a pokud si dá tu práci a odstraní ty čtverečky, tak ho berem. Díky za avi.

Norsko 1
22. 08. 2010
Dát tip
takovej blbej policajt

Norsko 1
22. 08. 2010
Dát tip
nejen to. naprosto je předčí

jH
22. 08. 2010
Dát tip
hmm, chmurný vyprávění o houbím tripu a střetávání zmaštěneckýho ega s realitou... sem z toho kurva na rozpacích, devalvuješ příběh až na rovinu bolestivý sebemrskačský zpovědi, jazyk je sakra dobrej, má to přímou jednoduchou linku, která jím drží pohromadě, ale i přes sílu tvýho slova mi přijde, žes vlastně nenapsal povídku, ale publikoval si svojí bolest, Kant by tě měl rád, kdyby se narodil do našeho věku... avi pro StvN, tentokrát si přečtu ňáký ty povídky z Písmoně, páč si dovoluju tohle nominovat na story měsíce...

Honzyk
22. 08. 2010
Dát tip
...akorát na ni jdeme s jedním klukem ke kámošce : porovnáme, napíšeme. slibujeme! čaves)))

Krutopřísežný.

moorgaan
22. 08. 2010
Dát tip
ja mu neverim ani ten drdol:-))..ale ten zbytek by odpovidal tem houbickam!

Janina6
22. 08. 2010
Dát tip
To je správně šílený.

Hezky napsaný, na druhou stranu a pokud je to odraz reality, by tě měla poslat doprdele.

martinez
22. 08. 2010
Dát tip
čekala sem že to bude dlouhý a budu se muset vrátit.. ale najednou byl konec a já se zas vydechla po tom sešupu..

Norsko 1
22. 08. 2010
Dát tip
modrou aureolu zákona ti nevěřím, tu sis vymyslel *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru