Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

má život smysl ?

17. 07. 2012
0
4
899
-nikdo z nás nemůže ovlivnit zda se narodí zdravý a schopen vnímat své  okolí
-nikdo z nás nemůže ovlivnit do jakého prostředí a doby se narodí
-nikdo z nás nemůže ovlivnit do jaké rodiny se narodí
-nikdo z nás nemůže v dětství ovlivnit zda bude mít vše co potřebuje k tomu,aby byl šťastný
-nikdo z nás nemůže ovlivnit zda dostane rodičovskou lásku
-nikdo z nás nemůže ovlivnit zda ho budou mít rádi sourozenci

to co nemůžeme ovlivnit by nemělo mít vliv na to jací v dospělosti budeme.
 
Každý z nás by chtěl, aby byl v životě šťastný a spokojený a možná i úspěšný. Ne každému, ale toto bude osudem dopřáno. V životě hodněkrát rozhodují náhody zda je či není člověk na tom správném místě a zda se setká či nesetká s těmi správnými lidmi.

Jsou však i věci , které můžeme ovlivnit sami. Je to všeobecný přehled,citová stránka naší osobnosti,hodnoty,které si pro nás život určíme a budeme je dodržovat.

Dnešní doba je ale jiná než ta,která byla před x lety. Měřítkem úspěchu se stávají peníze a moc rozhodovat o druhých lidech.Sdělovací prostředky chrlí tisíce a tisíce zpráv,které jsou senzační a šokující, ale už nikdo nesleduje zda jsou pravdivé a co mohou způsobit v životech lidí,kterých se dotýkají.

Lidem přestalo záležet na tom co svým jednáním mohou druhým lidem způsobit , hlavně když oni z toho mají prospěch.

Ve vedení společnosti nejsou lidé,kteří mají charakter, ale lidé,kteří mají tvrdé lokty a umí hodně křičet a ........

Svět se vrací do doby mistra Jana kdy slyšet pravdu a žít pravdu bylo životu nebezpečné.

Jsem ale rád, že i v dnešní době se probouzejí lidé,kteří chtějí,aby jejich život dostal smysl, řád a pozitivní směřování a pro které se peníze nestávají alfou a omegou jejich života.

Některé takové lidi a jejich názory nacházím i zde na těchto stránkách a jsem za to moc a moc vděčný,protože získávám opět důvěru , že život v dnešní době má smysl a za to veliký dík.

4 názory

Fëanor
17. 06. 2013
Dát tip

Jiří Slunce, připrav se, že budeš narážet na "nepochopení" a nesouhlas. Není to způsobeno tím, že by lidé opravdu nepochopili, že to, cos napsal, myslíš upřímně a je to pro Tebe cenné, protože to představuje vrchol Tvého osobního filosofického rozvoje. Je to tím, že Ty jsi nepochopil (jako ostatně mnoho zdejších), že tento server existuje především proto, aby se na něm prezentovala a hodnotila literární díla, a to podle jejich literární hodnoty, která je nezávislá na názoru, či upřímnosti autora. V pravdě Tvoje upřímnost nemá nic společného s literární kvalitou Tvé tvorby.


jsem takový jaký jsem a jiný nebudu píši to ze srdce a pro potěšenía ne pro profesionální kritiky ,kteří stejně ničemu enrozumí a plácají nesmyslné plky

Fruhling
27. 07. 2012
Dát tip
Jsou, není, nejsou, je. Úvaha by měla vykazovat alespoň minimální analytický proces plus nějakou argumentaci, nikoliv kategorická kázání.

obávám se, že doba se moc nezměnila, jen nic nevíme o minulosti.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru