Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Raz...

18. 08. 2020
4
4
193

Keď snívaš, ale vieš, že to môže byť len sen... (ale krásny!)

 

Raz...

 

 

 

Je jasná letná noc. Nad nami milióny hviezd, ktoré nás unášajú do ríše bez plynutia času. Vôkol obrovské množstvo svätojánskych mušiek doprevádzajúcich nás na breh mora. Šaty sa stávajú zbytočnosťou a štafetu doprovodu prevezme planktón, ktorý osvetľuje z vody naše telá. Vezmeš ma do náručia. Očami hladíme chvíľku planktón, potom sami seba. Už nielen očami. Máš krásne mokré vlasy. Siahajú ti až po ramená. Odhŕňam ti ich z tváre a dotýkam sa tvojich líc. Usmievaš sa. V očiach sa ti odrážajú všetky svetelné bodky z okolia. Máš v nich hviezdy, mušky i planktón. A kus letného neba. 

 

Sme v rozprávke. Tvojím bozkom si privolal vôňu levandule, ktorá nás preniesla späť na súš. Jemne nás položila na deku z mäkkej trávy a odstúpila, priblížila sa k muškám, aby boli spolu nemými svedkami nočnej milostnej pantomímy. 

 

Vyšiel aj Mesiac. Dopočul sa o fascinujúcom divadle v jeho revíri a neodolal. Keď to zbadal, prekvapivo vyvalil oči do splnu. V tom momente sa všetko rozžiarilo a osvietilo kulisy a celú scénu. Prvá rozprávka z tisíc a jednej noci. Vlastne v tomto prípade z päťtisíc a jednej noci, pretože obidvaja vieme, že hoci to dnes bolo prekrásne, zajtra to bude ešte krajšie a pozajtra ešte krajšie ako zajtra a popozajtra...

 

A tak to bude ťtisíc a jednu noc...

 

A tak to budeťtisíc a jednu noc...

 


4 názory

Ďakujem všetkým! 

Ešte stále snívam...   :-)


Alegna
18. 08. 2020
Dát tip

krásný sen pro pěttisíc a jednu noc :)*


mně  by to stačilo od ...."Vyšiel aj Mesiac. Dopočul sa o fascinujúcom divadle v jeho revír.................................."........to je pro mne wow .......*/***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru