Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O neopuritánství [ČÁSTI, VYŘAZENÉ (AUTO)CENZUROU]

09. 06. 2022
1
6
244

Může za to společnost a její podvědomý vnucování genderovejch rolí, může za to společnost a její podvědomý vnucování genderovejch rolí, může za to společnost a její podvědomý vnucování genderovejch rolí. Jsou naše traumata a úzkosti předprogramovaný společností? Jsou určený rolema, který nám přiřazuje? Jaktože po všem, co jsem prožil, nemám narozdíl od většiny žen žádnou úzkost, spojenou s tělesností ani sexualitou? Je to tim, že jsem byl vychovávanej jako muž? Že mi nikdo podvědomě nevnucoval pocit, že všechno sexuální je pro mě ponižující?

 

 

 

 

 

*Tato otázka je ve skutečnosti zcela nesmyslná, neboť současná podoba feminismu je determinována současným duchem doby a stejně jako nelze vstoupit nebo vystoupit z patriarchátu, nelze v tomto smyslu být nebo nebýt feministou, není zkrátka možné vymanit se z doby, v níž žiji [pozn. redakce].


6 názorů

Safián
10. 06. 2022
Dát tip

Alenakar - zapomněl jsem na avi


Safián
10. 06. 2022
Dát tip

Alenakar - máš pravdu.


Alenakar
10. 06. 2022
Dát tip

Safiáne,

celá staletí, například od raného středověku po ten vrcholný, všichni chápali rozdělení společnosti na "trojí lid" jako boží zákon. Nikdo nepochyboval, že svět musí vypadat tak, jak vypadá. Teprve novověk začal se svými manipulacemi a výchovou spotřebitelů... Ale to by bylo nadlouho.


Safián
09. 06. 2022
Dát tip

Alenakar, slabý občánek byl , je a bude cílem všech společností.


Alenakar
09. 06. 2022
Dát tip lawenderr

Líbí se mi učení gnostiků o "pádu do hmoty"! Vymaň se z područí hmoty a vymaníž se i z područí sexuality, potažmo genderových rolí. Chce to jen pár let duchovníhop vývoje.

Cílem duchovního vývoje je nezávislá silná osobnost. Cílem kapitalistické společnosti je slabý občánek - spotřebitel, který neodolá, chtíčům, hamižnosti a je závislý na autoritách. Takže si vyber, kým chceš být. Tip.


Safián
09. 06. 2022
Dát tip

Vymanit z doby se můžeš. Ale jen sám za sebe. Jakmile na sebe někoho navážeš, už to nejde.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru