Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Olžino louno

02. 09. 2022
10
8
272
Autor
Movsar

Olžino louno

 

 

Olga Lounová se rozhodla stát se babičkou vlastního dítěte. V jedenačtyřiceti přivede na svět robátko, s nepřiznanou asistencí doktora Pištína, primáře vaječné kliniky, který vymodeloval ten veliký zázrak na 3D tiskárně, nasál do pipety a kápnul božsky do Olžina louna. Hop a je tu lidoop! 

 

Agáta 

 

 

Agáta je šťastná, že už nemusí muži platit půlku nájmu, konečně je její chodící peněženka dostatečně naditá. Konfrontována se svým historickým výrokem o relaci mezi zápachem a postupujícím věkem u mužů kajícně od něj ustoupila a vyslovila obdiv k starším. Celý svět její vyjádření eviduje a přední humanitněvědní magazín The Yale Philosophy Review chystá speciální číslo věnované Agátiným výrokům a jejich významu pro společenost. 

 

Nové kvadrivium

 

Vznikla první základní škola, v níž tradiční předměty nahradilo kvadrivium Facebook-Youtube-Instagram-Tiktok. 

 

"Jde o světově unikátní projekt," oznamuje hrdě ředitelka školy Milie McCoy (vlastním jménem Milena Měkká), "historicky první ročník už máme naplněn a přihlášky přijímáme i pro ještě nenarozené děti." 

 

Výuka každého předmětu sestává z  podpředmětů počítačové gramotnosti, fitnes, digitálního pojmosloví, sebeprezentace, reklamní spolupráce a managementu volného času. Škola získala nejvýznamnější české influencery, někteří z nich již usilují o akademické tituly, "Kupříkladu u Shopaholic Adel se spekuluje, že brzy bude docentkou Tiktoku," doplňuje v rozhovoru pro prestižní podcast Newrulezz McCoy. 

 

"Utopie planety dětí se naplňuje, infantilizace společnosti je nevyhnutelným důsledkem bohatství, přemíry volného času a dostupnosti nových technologií. Zejména při sledování tiktoku se zdá, že nová éra klepe na dveře. Povede-li ke konci civilizace, nechme se překvapit," říká v reakci na výstupy McCoy skeptický komentátor Jan Zebedeus, aby od rodičů těch malých géniů sklidil bouři divého hejtu. 

 

 


8 názorů

Gora
04. 09. 2022
Dát tip

První dvě pobaví, třetí k zamyšlení... 


bixley
02. 09. 2022
Dát tip

U prvního se mi líbí humorné pojetí, u druhého vědecká nadsázka a třetí? Možná to opravdu bude. :-)


Aru
02. 09. 2022
Dát tip

mluví se o digitální demenci, ale není novým faktem, že čím více se používají technologie, které myslí za člověka, tím více ztrácí člověk schopnost myslet v těch oblastech, kde za sebe používá ony technologie, tento fakt je doslova známý od kalkulaček a ty jsou tu s námi už 50 let, že na stejný příklad potřebuje jedinec více času a čím je příklad těžší, tím více chyb je pravděpodobnějších, až k nemožnosti se dobrání správného výsledku u jedince, který nepočítá sám z hlavy, ale používá za sebe kalkulačku.

mediální demence ovšem začala již s televizí, která tím že na sebe váže dva lidské smysly najednou je ideálním prostředkem na manipulování mas, sociální sítě jsou pouze nynějším zavřšením vývoje a třešničkou, který k debilizaci směřuje desetiletí, pouze v současnosti se vývoj zrychluje tím víc, čím se blíží ke svému konci udržitelnosti takového společenského směřování.

mozek je sval, ty oblasti které nepouživá, nebude udržovat v perfektní kondici, ale naopak ztratí schopnost takové oblasti využívat. to je problém všech civilizací, které překročily technologicky procesy v usnadňování duševní práce za jedince, tak že přestali postupně myslet, konec je v totalitě, jelikož lidé jsou v takové fázi schopni řídit společnost pouze násilím, jelikož jiné myšlenkové koncepty jsou jim uzavřeny


aleš-novák
02. 09. 2022
Dát tip Movsar, blacksabbath, Gora

místo Bc. si budou psát před jméno Tic...místo Ing. bude Ins....


trojort
02. 09. 2022
Dát tip

...jak jen jsem rád, že jsem starej...:)


Ptakopysk
02. 09. 2022
Dát tip

:-)


Danny
02. 09. 2022
Dát tip

vtipné


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru