Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Válka

07. 01. 2023
6
4
208

Skrývám se v mlází. Tornu na ramenou. Pozoruji odraz slunečního paprsku. Je tam ostřelovač. Blýskl se mu dalekohled na pušce. Míří ze zálohy. Vidím ženu na okraji vesnice. Hlaveň zpoza keře cílí na ni. Výstřel. Ona padá k zemi bez jediného šepotu. Kácí se tělo střelou ze zálohy. Brzy objeví i mě. Jsem průzkumníkem v přední linii. Má rota daleko za demarkační čárou skrytá, ale obklíčená. Válka otevírá prostor těm, kdo chtějí střílet lidi. Zakreslil jsem pozici do mapy. Vracím se. V domě zůstaly dveře od stavení otevřené. Nikdo jimi už nevstoupí.

 


4 názory

Díky, K3, to jsem se snažil popsat. Lubor.


Gora
14. 01. 2023
Dát tip

Lubore, všimla jsem si, že neposíláš avíza těm, kterých se tvé odpovědi týkají. Dole pod komentáři je prostor s nicky, tam se zamodří /v tomto případě K3/ a vpravo dole je - ODESLAT. Tak se K3 dozví, žes mu odpověděl. 


Díky K3, za poznámku k Válce, píšu krátké básně v próze, protože mívám jen záblesky inspirace. Ale snad je v tom všechno, jak píšeš. Thnx, Lubor.


K3
07. 01. 2023
Dát tip

Je v tom i na tak malém prostoru dost, vlastně všechno. Jedna z podob války. Válka je jako rakovina, má množství výběžků.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru