Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Muži algebraicky

28. 06. 2000
1
0
1262
Autor
Lalinka

Kdo rozluští ty jejich tajné kódy? Čínštinu biflovat je někdy snazší. Kolikrát jsme se – my ženy – snažily porozumět jejich činům, které neměly za účel nám ublížit, takže za co se to vlastně zlobíme? Párkrát se postavíme na zadní, pak dostaneme pusinu, pár letmých dotyků a za chvíli už nevíme, že se kdy něco stalo. A když udělají další chybu, zase zažíváme pocity, že jejich přesložité, komplikované mozkové závity už tentokrát nepřežijeme, ALE! Čekáme. Čekáme, jestli třeba frekvence otáčení jejich myšlenek zbrzdí tempo a my konečně začneme stíhat. Po čase zjistíme, že se to asi nestane, tudíž hledáme logická vysvětlení jejich chování, které vedou k nechápání, sporům a rozchodům. A čas jde dál. Ženy tohle většinou chápou hůř, a tak stále přemítají nad tím, čí to byla chyba a proč tak a ne tak a samozřejmě jsou strašně znechuceny tou komplikovaností jejich povahy. Otrlejší muži vyhlížejí další oběť a poetičtější duše se snaží posbírat střepy a stávají se těmi nejvášnivějšími lepiči na světě /bohužel mockrát marně/. Jó, když se my ženské zatvrdíme, je to s námi těžké. Ale alespoň na nás je prakticky použitelný vzorec : /jakože donesete diamantový náhrdelník a najednou zapomínáme, že s vámi nejsme odjakživa/. Za sebe musím říct, že přestože mi občas chybí ta logika vašeho počínání, tak mi ji dokonale nahrazuje ta hloupoučká roztomilost, kterou v sobě všichni nosíte. Jenom potřebujete tu správnou ženskou s tím správným vzorečkem, aby to ve vás našla a porozuměla vzorci o „x“ neznámých.
Miroslawek
25. 06. 2001
Dát tip
Ehm ... Dědouch píše líp ... eh ... totiž nejlíp

Dědouch
24. 06. 2001
Dát tip
opravdu existují dva druhy...Je příjemný nechat se unášet na vlnách toho hezkýho který plyne ze ženství - a je nezbytný zachovávat smysl pro rovnováhu realizováním svý mužskosti. Ty doteky jsou smyslem takovýhleho druhu existence...:-)

Verita
23. 06. 2001
Dát tip
já nemám moc ráda takovou tu diferenciaci "my ženy a vy muži...a každý uvažujeme jinak....." mám za to, že interindividuální roydíly ve stylu uvažování jsou větší než pofiderní rozdíl mezi uvažováním "průměrného muže" a "průměrné ženy" (nebo možná mediánový muž a mediánová žena... :)) )

Lasy
29. 06. 2000
Dát tip
Mám k tomu tisíc a jednu výhrad, ale to si raději povíme tak nejak mezi tvym a mym majlem. neboli ctyrma netovyma-ocima. LASY

Dědouch
29. 06. 2000
Dát tip
docela přesně popsaný, totéž z druhý strany, a poznání který nabízíš v poslednim odstavci je pěkně přijatelný i obecně jako pravda. Kdyby vždycky nebylo všechno jinak, dalo by se to vytesat do pomníku...

Miroslawek
29. 06. 2000
Dát tip
Ono je to oboustranné s tím ne-porozuměním. Každý jsme od přirození jiný. Když to víš, je to OK. Když na to zapomeneš nebo to nechceš pochopit, máš trable. Hlavní je mít se rádi a tolerance.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru