Mauzoleum

Můj svět je jako mauzoleum,
Mauzoleum ztracených lásek,
A ztracených životů,
Ještě teplý chomáček chlupů,

09. 04. 2011
0
1
399
Volné verše

Zvláštní sen

Zdál se mi včera zvláštní sen,i Ty sám byl jsi v něm,byl jsi jako hollywoodský akční hrdina,i jako tulák, jenž před mrazem si kabát zapíná,jako teenager na rockovém koncertě,i jako bezbranné dítě, co, nechtěné, je na cestě,byl jsi jako vášnivý a něžný básník,však hrubý, neotesaný jak chasník,byl jsi bláznem, avantgardním umělcem,schovaným pod máminou sukní zbabělcem,byl jsi milionář, pod oknem mým, s kyticí růží,chudý student, co, v hospodě na rohu, i za sirky dluží,v beránčím rouše ukrytý vrah,bláhový král všech lučních trav,byl jsi vším, čím jsem Tě chtěla mít,jen svíčku sfouknout a přestat snít. Byl jsi mým snem a já zase tvým,teď jsem tu sama a vymýšlím rým. (a ty jsi s kým. ).

02. 08. 2009
2
8
340
Vázané verše

Živly

Jen vítr dokáže odvát můj strach,je starostí mých ukrutný vrah,soudí mou duši na miskách vah,odnáší hříchy mé do mléčných drah. Jen oheň ten pohltí srdce žár,dá počátek životu z mlžných par,smysl dá domu, co žádný nemá,naději tomu, kdo neví, co hledá. Jen déšť obdaří zemi svou vláhou,odkryje duši mou celou a nahou,z hlubin vypustí touhu dravou,co proletí nocí jak šíp hlavou. Jen půda začátkem může být novým,živným substrátem lidským a snovým,z ní všechno vzešlo a do ní zas padne,aby nikdo z nás v životě neměl to snadné.

02. 08. 2009
1
0
346
Vázané verše

Měsíc

Odsouzená k samotě, odsouzená k utrpení
za nevinné lidské duše, i za svou vlastní hříšnou,
klestím si cestu životem,
jako výhonek předurčený podlehnout kruté zimě,

23. 07. 2009
0
2
354
Volné verše

Vzdech pouštní lišky

Mrazivé tušení snáší se k zemi,
jako horoucí vábení stoupá vždy k nebi,
utápím se v tónech žalostných,
za zvuků písní až přesládle milostných,

23. 07. 2009
0
16
557
Volné verše

Mít srdce je RETRO!

Nehraju si ani s panenkami, ani s lidmi,
to nedělají asi jen lidé opravdu divní,
a já jsem divná,
což půda je živná,

23. 07. 2009
0
8
392
Volné verše

Řekni mi pivní tácku

Řekni mi pivní tácku pohádku,
o životě, který jsme žili,o životě o němž jsme snili,o bláznovstvích, které boří hráze,o lásce, co působí nesnáze,o touze k žití,o marnotratném bytí,o válce s životem,a o životě za plotem,kde končí náš výběh,teprv začíná ten příběh.
Pověz mi tácku pivní,nebudeš jistě první,o těch, co na tobě pili,o těch, co zatraceni byli,mluv o dekadencích,a osudu milencích,o undergroundu bytí,jak každý z nás to cítí,svěř se s touhou po svobodě,mluv i o stoleté vodě,povídej mi svou pohádku,od konce až do začátku,
tak nenech se prosit a povídej.

23. 07. 2009
2
2
379
Volné verše
Nahoru