Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pro Vás

15. 02. 2004
9
0
2461
Autor
Aaria

„Dobrý den, je tu volno?“

„Určitě,“ usmála jsem se na mladého kluka. Usmál se taky, hodně nejistě. Pak se posadil naproti mně a prohlížel si mě. Pořád jsem se usmívala.

Byl naprosto kouzelný. Mladý a … snoubili se v něm dva lidé, které znám. 

Zavřel oči a pomalu usínal. Zadívala jsem se na něj pořádně. To, co z něho bylo cítit se nedá popsat slovy. Jeho energie jakoby říkala: „Slečno, vím, že se díváte a nejen očima. I já se dívám…“ Bylo kouzelné pozorovat jeho spánek.

Když přišel čas vystupovat, vzbudil se a já jsem věděla, že mi chce něco říct. I já chtěla říct, ale nechtěla jsem mluvit. Počkal až si nandám batoh, usmál se a řekl: „Nashledanou.“

„Ahoj,“ odpověděla jsem a připadala jsem si tak nějak vnitřně starší.

Když  jsem vyskočila z vlaku, ohlédla jsem se a oba jsme se na sebe přes sklo usmáli. Krásně, energicky…v tom úsměvu byla slova, která jsme nevyslovili.

 

Všem milým dušičkám, které kolem poletují, bloudí, hledají, nacházejí, či ztrácí.

Vám všem.

 


pozorovatel
15. 07. 2004
Dát tip
Je to hezký:-) Ty poslední věta by mohli být i v prologu, ale myslim, že to ani nevadí. Když jsem si tu přečetl katugirovu kritiku, napadlo mě, že tím neoslovením se navzájem, jsou ty osoby snad ještě milejší a půvabnější... Fakt, že jí řekl "nashledanou", je podle mě krásný projev úcty a slušnosti a navíc tím vyjádřil, že touží po dalším setkání... *

Sunmoon
03. 03. 2004
Dát tip
Andulka: no, nevím...právě si myslím, že to nebylo tak obyčejné...já si myslím, že to bylo právě to, co se stává jednou za hrozně dlouho. Jak často potkáváš někoho, s kým si porozumíš beze slov a na první pohled? Tyhle chvíle jsou naopak nezapomenutelné...Já osobně bych ještě poděkovala Arai za to, že to napsala a já si mohla vzpomenout na dávnou příhodu stejného ražení...

Andulka
28. 02. 2004
Dát tip
me se to libilo, jen ty posledni dva radky bych vymazala....aby ten text...ta slova ktera nevyslovili....zmizela do stracena..:-)* Teda co stim ty nedokazes. Dva sedi proti sobe, usmvivaj se, vystoupi a reknou ahoj....nic, jen takovej stripek ze zivota zaslaplej do hliny co jich sou denne stovky...a ty ten stripek seberes, umyjes, vylestis...a podivas se skrz neho do slunce...:-)

Arien
22. 02. 2004
Dát tip
Takovéhle chvilky jsou hrozně kouzelné:)) už jenom za to ti dávám tip

Sunmoon
20. 02. 2004
Dát tip
Taky by se mi nelíbilo, kdybyste spolu mluvili...krásný okamžik, ne? :o)

dracon
17. 02. 2004
Dát tip
.)

katugiro
16. 02. 2004
Dát tip
víš jak by byli čtenáři rádi, kdybyste si něco řekli? mohlo to mít pokračování... :)

clovrdik
16. 02. 2004
Dát tip
:-) hezký :-) to víš, život je poskládanej z různech drobností a někteřý z nich člověka oslověj, jiný zapadnou .. člověk by se jima měl nechat oslovovat .. a pak o tom třeba psát :-);TIP ještě si říkám, ten obrat "připadala jsem si tak nějak vnitřně starší", nečetl já ho už v některým tvým dílku ? :-)

Aaria
16. 02. 2004
Dát tip
Když já jsem strašně ráda, že jsme si nic neřekli, takže se případným čtenářům omlouvám.-)) Vnitřně starší...jo, je to možný, jsou chvíle, kdy si připadám opravdu tisíciletá.

Yossarian
16. 02. 2004
Dát tip
To se mi taky stává, akorát že ta holka se vždycky usmívá mile proto, že jsem konečně vypad :o) * život někdy nemá pokračování, katugiro :)

beda
16. 02. 2004
Dát tip
.............*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru