Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Okružní jízda

14. 04. 2004
8
1
2962

Praha. Protivná od pohledu. Jako holka, co má místo mozku šatník. Jako některá z těch, který váží míň, než můj batoh a když nejste muž, co jí leží u nohou, nestojíte ani za pozdrav. Ta, jejíž jméno je v každé druhé větě a přes všechnu impozantnost vám zní jako škrábání nehtů o tabuli. To je Praha.

A vždycky je někdo, kdo říká –ona není taková.-

Blbost.

Vystavuje na odiv svoje předražený hadříky a ví, že tohle zabírá. Turistů je tady všude jako vší. Mluví italsky, japonsky, anglicky, německy, ale hlavně holandsky. Holander v Holandsku se drží svých řidítek a mlčí. Zařve si v Praze. Zapasuje předimenzovanej zadek do restaurace u Orloje, poručí czech beer a to je jeho kulturní vyžití. Když potkáte ve dveřích Němce, srazí vás. Tolik let po válce... Sedm Italů v kroužku ignoruje průvodne a svatého Víta. Mají mobily. –si, signor, si...-

Praha musí mít solidní depresi. Jejím ctitelům jde jen o to jedno. Okružní jízda, czech beer, suvenýry. Pořád stejný. Holka, to máš z toho, že jsi hezčí než ostatní. Měla bys to ráda, nebýt těchhle pokrytců, co jsou ti věčně v patách, já vim.  A zároveň potichu dodávám –sežer si to.-

  Večer zvolní tempo jen na oko. Za hodinu začne noční život a czech beer teče proudem. Praha žije nadoraz. A brzo ráno pak v metru potkám unavený lidi. Zem je poblitá a v oknech unavenýho sídliště se občas svítí. Celá slavná Praha má chvíli na to, aby zakryla tvář rukama a přikázala si nebrečet. – nesmíš nikomu ukázat svoji slabost. nikdy!!- zní jí v hlavě. Já to taky znám. Zakryju obličej a vím, že kdybych chtěla brečet, tak můžu. Jenže nechci. A je mi jí líto. Za hodinu bude zase hrát všechny ty role pro pokrytce. Trochu herečka, trochu prodavačka a žena docela jako já. Jsme na jedný lodi. Já, Praha a holky, co jejich jména skřípou po tabuli. Zlodějky toho co mi nepatří. Až příjdou příště, budu  mít na chodníku střepy a v ruce revolver. Ale cítím s nima a Praha.......není taková.

1 názor

redscorpion
29. 04. 2006
Dát tip
"Praha. Protivná od pohledu. Jako holka, co má místo mozku šatník." OMG tohle je geniální!!!

Dalamar
28. 10. 2004
Dát tip
Voni už všechno řekli . . . tak snad . . . Jo, to sedí *tip*

redscorpion
21. 08. 2004
Dát tip
není to špatné, ale já z ní mám pocit poněkud jiný, což ovšem vůbec nic neznamená :)

Earl_Grey
24. 05. 2004
Dát tip
V jednom se shoduji s Craerassy: Četl jsem bez dechu... (to jsou hodně výrazný tři tečky - tři tečky s capslockem...) Však Sarah ví, co jí chci říct... :-)

Craerassy
03. 05. 2004
Dát tip
teda...já četla bez dechu:-))

Craerassy
03. 05. 2004
Dát tip
a jde dát tip u MIMO! tak tam je:-)))

Kryton
28. 04. 2004
Dát tip
Lasy byl prvni a rekl vse :o)

Barbar
15. 04. 2004
Dát tip
Dovolil jsem si dát tip ...... ...jsem BARBAR

Plopez
15. 04. 2004
Dát tip
Hezky jsi popsala...Staromák. A tím jsi taky skončila. Škoda, začátek je to slibnej. Neuvažovalas o psaní průvodců? :)

Zdravíčko, Plopez! Ono to mělo být akorát o tom Staromáku. Praha má jako každá žena milion dalších tváří a těma bych chtěla pokračovat, až budu psát toho průvodce :))

Lasy
14. 04. 2004
Dát tip
výborné . . . jedním z mnoha slov bych to rád pochválil - prostě výborné možná ta kategorie mohla být jiná, ale co . . . Lasy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru