Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Červen 09 - Hlasování

08. 07. 2009
2
32
6630
Autor
StvN


Za měsíc červen byla na Povídku měsíce nominována tato díla:

A peklo ho nasledovalo autora Edmund Elat
Došel cukr autora Květoň Zahájský
Dva muži na poli autora Armin Tamzarrian
Hovory o psím hovně autora DaNdÝ
Kúzelník autora Octopus Syd
Údolí taklamů autora Flákač
Za 6 minut se zapnou obrazovky autora Finch
Zápisky z toho večera autora niniw

Do konce dne 15. 7. 2009 je možno hlasovat pro tři (dva, nebo jeden) nominované texty, zde, v komentáři, a to tak, že se uvede pořadí těchto tří povídek; odůvodnění je vítáno (a pokud u jednotlivých děl, pro něž je hlasováno, komentář nebyl napsán, je nutné).

Zde v komentářích prosím nepište nic jiného, než samotné pořadí, popř. se zmíněnou argumentací, z důvodu snadnějšího sčítání hlasů. Diskutovat bude možno ve Vyhlášení.

Další podrobnosti a informace v klubu Povídka měsíce.


32 názorů

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
stejně jako melancholická:) 1. Finch 2. Octopus Syd 3. Květoň pokud si dobře vzpomínám, nechala jsem u všech dílek komentář...

1. Finch - originální styl psaní, který nic neservíruje na podnose. I když je vcelku syrový, je i poetický. A ano, v něčem mi připomíná Stvn. 2. Octopus Syd - pěkný a čistě zpracovaný nápad 3. Květoň - pobavil

DaNdÝ
13. 07. 2009
Dát tip
1. Údolí taklamů autora Flákač - to tajemno táhnoucí se celým dílkem, originální prostředí, hra s významama a zpracováním, na kterou jsem byl celkem ochotnej přistouppit. 2. Došel cukr autora Květoň Zahájský - no inu je to pěkné pro zasmátí a ta hra s řečí postavy je z mého úhllu skorem dokonale zmáknutá. 3.Za 6 minut se zapnou obrazovky autora Finch - což tam bylo ledacos, co by mě i inspirovalo, pro to má úcta k tomu dílku. Nu a ostatní, ač je mi lehce trapné - slovenské věcičky jsem nečetl. Ochuzuju sám sebe, jsem z toho smutný, ale se sloventinou mám jakýs komplex.

Histreo
12. 07. 2009
Dát tip
1. DaNdý 2. Květoň Komentáře u děl.

Janina6
12. 07. 2009
Dát tip
1. Finch - za znepokojivost a otazníky 2. Octopus Syd - za nápad a spád 3. DaNdÝ - za odvahu k experimentu

StvN
12. 07. 2009
Dát tip
1. Fynch 2. Syd

LaMouette
11. 07. 2009
Dát tip
1. Flákač - asik pro nezvykly styl psani pac takovy ja mam proste rada a pro pro me prekfapivy zavjer. 2. Octopus Syd - libi se mi dilka, ktery maj myslenku, wo ktery musim premyslet. 3. niniw - takova normalni zapletka ;-) a tak nevsedne napsana.. tak proto...:-)

1 niniw - Zápisky z toho večera 2 Octopus Syd - Kúzelník obe se mi cetly skoro samy a zaujaly me vic nez ostatni. kritiky u povidek.

těša
11. 07. 2009
Dát tip
1. Za 6 minut se zapnou obrazovky autora Finch 2. Dva muži na poli autora Armin Tamzarrian

jejdavilda
11. 07. 2009
Dát tip
1. Květoň 2. Octopus 3. -

midin
09. 07. 2009
Dát tip
1. niniw 2. Octopus Syd 3. Finch První a třetí za oživení chcípajícího povídkového/Písmákového žánru. Dvojku za myšlenkovou invenci.

Hesiona
09. 07. 2009
Dát tip
1. niniw 2. Octopus 3. Květoň

Dero
08. 07. 2009
Dát tip
1. Octopus Syd - Hezká, prostinká myšlenka. Je vidět, že autorovi chybí větší vypsanost, protože i nastavovat text do potřebné délky se musí umět. Přesto se domnívám, že si povídku budu pamatovat nejdéle ze všech. Formou mi text připomněl některé povídky E. Martina, pro které mám z jakéhosi nevysvětlitelného důvodu slabost. 2. Finch - Kritika u povídky. 3. niniw - Povídka za mlžným oparem. Přestože brzy vyčichne, při čtení jsem se nechal omámit alespoň na malou chvilku. Tyhle okamžiky mám rád. Až třetí pozice za některá hluchá místa.

moorgaan
08. 07. 2009
Dát tip
moje hlasovani: 1. Kveton - Dosel cukr 2. 25veronika3 -Duvod prezit tretiho nemam - neni material,ktery by me zaujal

Vaud
08. 07. 2009
Dát tip
Teto - pisu, ze odduvodneni dam k povidkam pisu to uz potreti, aby se to StvNovi dobre pocitalo (muj umysl byl nezasrat mu tuhle stranku podobnyma kecama, hadej proc?)

Vaud
08. 07. 2009
Dát tip
StvN chtel, aby se tady nikdo nevykecaval a dobre se mu scitaly tipy - jak jsem Ti psal - komentare napisu k dilum. Je tak tezky pochopit psany text? Prestan mi posilat aviza - nebavi me Tvy slinty, nudi me Tvy dila i Tvy mentorsky pindy. Howgh

Winter
08. 07. 2009
Dát tip
"a to tak, že se uvede pořadí těchto tří povídek; odůvodnění je vítáno (a pokud u jednotlivých děl, pro něž je hlasováno, komentář nebyl napsán, je nutné)." Je opravdu tak těžké pochopit psaný text?

Vaud
08. 07. 2009
Dát tip
proto to sem ty debile nepisu, protoze to napisu k tem povidkam

Winter
08. 07. 2009
Dát tip
"a to tak, že se uvede pořadí těchto tří povídek; odůvodnění je vítáno (a pokud u jednotlivých děl, pro něž je hlasováno, komentář nebyl napsán, je nutné)." "Zde v komentářích prosím nepište nic jiného, než samotné pořadí, popř. se zmíněnou argumentací."

Vaud
08. 07. 2009
Dát tip
Pro Wintera Zde v komentářích prosím nepište nic jiného, než samotné pořadí

Winter
08. 07. 2009
Dát tip
1) Finch 2) niniw 3) Octopus Upřímně řečeno bych první dvě povídky zasadil na stejnou úroveň, nebo jakkoliv jsou tématicky rozdílné jako noc a dne, spojuje je - pro mě - jakási nedotaženost + dílčí nedostatky, které ničí těch několik výjimečných momentů, které se v povdkách také nalézají, viz. mé kritiky u děl. Finche jsem upřednostnil, jelikož mi jeho povídka přijde jaksi tajemnější a surovější (napřesto prostředí), je v ní něco, co ji číní neprůhlednou a nutí se k ní vracet. Na třetí místo jsem umístil Octopa za hezkou. zdvojenou pointu, jakkoliv samotná forma povídky je až neumérně strohá a nucená směrem k pointě. No a závěrem ještě avízo Vaudovi, který by si mohl třeba přečíst pravidla hlasování.

Vaud
08. 07. 2009
Dát tip
1.Kveton 2.Octopus 3.Armin

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru