Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ach, bílé květy

20. 02. 2013
12
14
1238
Autor
snake_01

Text byl zařezen do SUPERKOULE, kde příliš mnoho čtenářů neoslovil, ale já si stejně stále stojím za jeho výpovědní hodnotou, a tak ho uvádím ještě jednou - zde.

 

 

 

 

 

                             ach, bílé květy!

                             všechny, i cesty k hrobu,

                             osviťte mi dnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14 názorů

jako od japončíků


snake_01
21. 12. 2020
Dát tip

Díky za povzbuzení. Supekroule byla ve skutečnosti zdejší literární soutěž - a tohle haiku bylo svým způsobem experimrntální, protože cílem bylo, aby se v něm objevil co největší počet odličných slovních druhů... Ale těší mě, že se ti text (stejně jako haiku obecně) líbí. Myslím, že se tady na Písmáku haiku daří.


annnie
21. 12. 2020
Dát tip

Vidím, že jsou tu komentáře zřejmě z doby, kdys to publikoval, ale předpokládám, že je to snad stále aktivní a tohle se k tobě dostane. Zajímalo mě, kdo komentoval moji báseň, tak jsem klikla (i) na tvý věci (zatím jsem si z nich vybrala haiku, protože je miluju) a jsem překvapená, moc se mi to líbí. A když si tu stěžuješ, že tahle je v nějakejch Superkoulích (to asi že se z ní nestal čtenářskej hit?), tak schválně píšu sem, protože mě vzala nenápadným útokem a Sova (kdyby dávno sám nebyl pod květy) by ti ji záviděl...


MarK.
22. 02. 2013
Dát tip

hi, snake..*


snake_01
21. 02. 2013
Dát tip

PS: omluva zua ten imperativ - až teď mi došlo, že nemáš na mysli 1. ale 3. verš


snake_01
21. 02. 2013
Dát tip

TO36: Přestože ti poděkuju za tip a sympatie, musím ti odporovat ohledně haiku: naopak, citoslovce hdo haiku výrazně patří, Bašó je například používá běžně - v buddhistické filosofii je to tzv. motiv prohlédnutí, soustředění se na jedinečný detail - z toho taky plyne, že to není rozkazovací způsob, ale zvolání.

 

Jinak díky za komentář.


v souvislosti s fotkou super, to už se opakuji, takže znovu *T*

a kde je?


Petr.II
21. 02. 2013
Dát tip

jo! .. teď už můžu i tipovat :) .. povedené ( a i inspirativní) .. *


eLko
21. 02. 2013
Dát tip

joo mě to teda oslovuje :)*


Kočkodan
20. 02. 2013
Dát tip
Já jsem te mel vycíhlého jako kandidáta na Tip, cekal vsak i na ostatní dílka, potom se ale stala ta osudná chyba – na Kouli a hlasování jsem zapomnel. Tak sorry, ze mou vinou nevlastnís sólové zlato. :-)

to není tvým textem - to je tím že čtenáři nekomentovali tentokrát skoro vůbec


Chockl
20. 02. 2013
Dát tip

Jooo


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru