Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prague Pride. Zápisník zpravodaje

11. 08. 2019
9
7
640
Autor
Movsar

Začalo to krapáčkem

Prahu bere krapáček, teplý, srpnový jaksepatří. Ptáčci a andílci mu nastaví křidélka k očistě a k radosti. A ten teplý déšť padá do teplého průvodu, co jde Prahou. A kluci mu nastavují lulíky k očistě a radosti a holky se vášnivě líbají, protože věří na romantiku, které letní krapáček přeje.


Jak jsem měl vskutku namále. O zlé lesbičce

Pod tím srpnovým deštíkem připadaly mi lesbičky jako ptáčci, kteří se k sobě tisknou v něžné vzájemnosti. A protože mnohé z těch dívenek doma zanechaly nadbytečné svršky a vyšly si oděny jen do úsporných triček a šortek, pozoroval jsem je zvídavě jako první anatom.

Když jsem takto sledoval jednu s břichem nahým jako padlý sníh, náhle se mi dostalo varování: její doprovod, lesbička číslo dvě, do své nahatice prudce strčila, aby mi rychle zmizela z očí, a po mně vrhla nenávistný pohled. Nebýt o dvě hlavy menší, snad by se do mě i pustila. Nakonec mi to přišlo škoda, že její kuráž nedozrála až k násilí. Vždyť má-li na světě být násilí, ať má erotický motiv. 


Sovětské lesbičky

Z krapáčku náhle je liják. Lesbičky jsou mokré na kůži, a přesto svůj boj nevzdávají. Jako sovětské partyzánky šrapnelům hrdě nastavují svá prsa proudům vody. A některé u toho i tančí, neboť jistě byly i takové partyzánky, co tančily v dešti střel. A stále postupují Vperjod!, vždyť jsou ve válce. Až v zázemí Letné pokouří trochu tarase bulby, popijí čaj s rumem a zahřejí se něžnou láskou.


Vprostřed bitevního pole

Zastižen tím deštěm, zůstal jsem uprostřed bitevního pole. Z vozů tažených terénními toyotami útočí komanda mladíku, polonahých a šílených, vše okolo sestřelují balíčky duhových análních kondomů. A pak zase ty lesbičky s kuráží rudoarmějek.. Jedna útočila nahou zadnicí chlípně vypoulenou z těsných šortek, až jsem slyšel umíráček. A jak krásně zvonil! Všude hoří duhové ohně a já dopisuji tuto kapitolu válečného deníku, ještě živ.


V podzemí

Uchyluji se do podzemí. Stanice metra A je plná lidí. Ranění homofobové naříkají, jednomu krvácí jemnocit, druhému zas smysl pro pořádky, jinému z hrozivé rány vyhřezla naděje na srozumitelný svět, všichni chtějí zpátky do pohádky. Jedna žena pochoduje sem a tam a trhaně hýbá hlavou, dočista se z té pekelné vřavy tam nahoře zbláznila. Mezi raněnými chodí katolický kněz a ty nejubožejší pomazává lubrikačním gelem.


Pestrá Letná

A protože soused, vyrazil jsem poslechnout si trochu dobré hudby na letenskou pláň. A bylo to tam bezva. A tak jsem si říkal, proč někdo těmhle lidem mluví do jejich preferencí a způsobu zábavy?! A paradoxně nejvíce ti, co nikdy žádnou rodinu nezaložili a ani nezaloží, anebo ti, co ji měli a svým dílem rozbili, a pak – speciálně – panicové typu Duky, co si v životě ke kundě ani nečichli a chtěli by druhým kázat o správné sexualitě. 


Zárubek

A protože vydatně pršelo, pláň byla plná louží a bláta. A byl tam jeden, co skočil do kaluže a dupal v ní a černá voda stříkala do stran a on byl u vytržení jako nějaký čaroděj voodoo anebo jen obyčejný opilec z Libně a všichni uskakovali, a on proto do vody kopal, aby nikdo neunikl, a ta voda stříkala daleko, takže všichni už byli černí jako havíři, co právě vyfárali z dolu Zárubek.


Leopardí muž

A byl tam taky jeden a ten měl kožený širák, leopardí vestu a kožená tanga a jinak už nic neměl a chodil tou plání jako leopard stepí a hladově koukal na mladíky, podobně jako leopard kouká na gazely, a oni taky jako gazely chodili v hejnech a někteří ho provokovali a to on skoro vyrážel a snad by některého z nich i strhl. Takže to bylo na Letné toho podvečera jako na safari.   


7 názorů

K3
12. 08. 2019
Dát tip

Já okázalé průvody taky nemusím, ale je-li to o hrdosti, tak jim fandím. Každý by měl být hrdý na to, čím je. Pokud druhému neškodí.


Movsar
12. 08. 2019
Dát tip

Děkuju vám, přátelé. Tenhle karneval je o pestrosti, ať si říká kdo chce, co chce. Osobně jsem tam žádnou politiku nevnímal,, žádné vnucování postojů majoritě, nic, proč bych měl říct: ne, tomuhle tip nedám :-)


Alegna
12. 08. 2019
Dát tip

zápisky jak živé


Umbratica
12. 08. 2019
Dát tip

Já jsem sice paleokonzervativní, ale na druhé straně jsem velmi empatická, takže LGBT komunitě fandím. Okázalé průvody se mi nelíbí, ale na druhé straně : kdo tam nechce chodit, ten tam nechodí a já tam nechodím.

Za tohle tip dát nemohu.


Merxanta
11. 08. 2019
Dát tip

Obdivuji Tvůj způsob psaní.

Vlastně jsem to nechtěla číst, nějakýho zpravodaje. Moc mě tyhle průvody neberou, ale smekám před Tvojí zásobou slov a stylem.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru