Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mulatky nosí nic

09. 03. 2020
7
12
695
Autor
Movsar

Mulatky nosí nic

Virus byl už všude. Velitel stíhačky Vojta zavřel televizi, dopil kakao, oblékl zelenkavou kombinézu a vydal se ke svému stroji. Zanedlouho už byl nad zasněženými štíty severní Itálie a jen tak z plezíru zařadil na 2 Ma, až těm pár lyžařům dole na sjezdovce zalehlo v uších. A pak už se pod ním otevřel Atlantik, delfíni, stěhovaví ptáci, lodě pirátů a nekonečný klid. Vojta se blížil ke kokosovým ostrovům a mulatkám, které nenosí roušky, poněvadž vůbec nic.

 

Štěbetavý krapáček

Zas tu máme štěbetavý krapáček, a je lepší poslouchat ho za oknem. A pít u toho nápoj, co rozšiřuje zorničky a hranice fantazie. A třeba pak taky štěbetat, protože kdo si povídá s deštěm, nezlobí.

 

Letenský tunel

Jako Holofernova krční céva krev Letenský tunel od soudného dne chlístá auta. Kdysi dávno tenhle kus země prorazil bagr, za jehož pákami seděla „žena v modré kombinéze, provoněná jarem a olejem“, a jmenovala se Judita. A byla za hrdinku, na 1. máje ji pak na ramenou nesli pionýři a z tribuny na ni mával muž s tučným srdcem. Dnes, v době klimatické krize, už víme, že ničemu nepomohla. 

 

Co to vlastně je?

Je to jen mediální vlna, která se proměnila v tsunami, anebo stojíme na prahu konce světa? Anebo je to všechno ještě jinak: vše bude v následujících dvou týdnech gradovat: více nakažených a mrtvých, zavřené školy a celá města, potraviny na příděl, stanné právo, rekonstruovaná kobyliská střelnice a první popravení; jako za protektorátu. A pak, když už uhasne veškerá naděje, 1. dubna v televizních novinách vystoupí Andrej, zamžourá skrze skla brýlí, posune si je ze špičky nosu, pro jistotu se zadívá do papíru a pobaveně se usměje: „Byl to všetko apríl.“ A svět pak obletí šot „behind the scenes“: hollywoodské kulisy Wu-chanu, živí mrtví s šedivým pudrem na tvářích, italský premiér s kyticí před aplaudujícím publikem, Světlana Witowská s doširoka rozevřenými dior rty měřící Jakubu Železnému teplotu. Třeba to je všechno jen apríl.


12 názorů

drami
26. 03. 2020
Dát tip

A-JE-TO-TU. S nadějí se upínáme.... k oslavám prvního ... ne MÁJE, ale APRÍLA... To je tedy ... POSUN!! :-D


drami
26. 03. 2020
Dát tip

A-JE-TO-TU. S nadějí se upínáme.... k oslavám prvního ... ne MÁJE, ale APRÍLA... To je tedy ... POSUN!! :-D


Movsar
15. 03. 2020
Dát tip Gora, lawenderr, Aru

Dekuju pratele. Kdyz jsem psal ten april, jeste to nebylo tak nalehave. Snad to prsni vynikne dnes jeste vic.


lastgasp
15. 03. 2020
Dát tip

Čekal jsem kdo se první odhodlá. Daří se ti. Tradičně pohotový a autentický.


Josephina
13. 03. 2020
Dát tip Alegna, Aru

pěkný to máš!    (tak mě napadá, že Anglosasové už tak tu bio válku vymakali, že se chtěj zbavit jen oslabenejch a nepotřebnejch starejch)


K3
10. 03. 2020
Dát tip

Po dlouhé době jsem tě přečetl a líbí se mi nad očekávání.


Movsar
09. 03. 2020
Dát tip Gora

Díky, Aleši, jsem klidnější :)

A díky za názory a zdravím do hnízd poezie, do karantény.


tohle ještě není konec světa...ale je pěkné být u toho...a něco si myslet.


Gora
09. 03. 2020
Dát tip

lawender to /s Vojtou/vystihla...

poslední - dobrá fabulace


lawenderr
09. 03. 2020
Dát tip

líbí se mi ta o mulatkách - takový příjemný únik z reality:) - představuji si, že si představuješ, že jsi velitel stíhačky Vojta ... :D taková milá


AFRODITA
09. 03. 2020
Dát tip

nic pro mě


Alegna
09. 03. 2020
Dát tip

asi nezlobím, povídám si a nejen s deštěm :-), nejen fantazie, ale i odvaha ti nechybí :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru