Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Katalog typů uživatelů sociálních sítí

04. 06. 2020
7
6
313
Autor
Movsar

Text je open source, je neúplný a volně jej lze doplňovat.

Jsou tu mlčenliví soudruzi, děti ukryté v zadních řadách digitálních lavic, s třaslavými srdíčky v podpaží doufají, že budou přehlédnuty; nebudou!

Jsou tu halasníci, jejichž slova hoří jako lahve vrhané z barikád hypotečních bytů, žijí své umělé revoluce, nad citronovou limonádou se zákuskem.

Jsou tu pořadači dutých frází, bibliotékáři nudy, posedlí iluzí o přímé úměře mezi velikostí slov a významem řečeného.

Jsou tu noví negramotní, jež porodila doba, namísto slov jim orientaci zajišťují obrázky, jejich touha mluvit dojímá k pláči.

Jsou tu objekty touhy, konstruktéři a vystavovatelé vlastních těl, kronikáři cesty za dokonalostí, zplozenci nových lebensbornů, jimž se politicky korektně říká estetická klinika a fitnes.

Jsou tu digitální matky, jejichž prsy nalévá koktejl pýchy, pixelů a neustávajícího údivu nad zázrakem, že i z babiččina údolí lze přivést na svět dítě; a mačkají a zkrápějí vše kolem tím přesládlým mlékem.


6 názorů

lastgasp
05. 06. 2020
Dát tip

Zajímavý katalog, ale genderově nevyvážený. Škoda. 


Movsar
05. 06. 2020
Dát tip Aru

Klidně navažte a pište, vytvoříme veliký katalig a prodáme to zuckerbergovi a budeme psát už jen z vil na skalách španělského pobřeží


Alegna
05. 06. 2020
Dát tip

neomezené možnosti :-)*


Markel
05. 06. 2020
Dát tip

no, po opakovaném přečtení jsem se částečně zařadila mezi halasníky, liším se jen tím pitivem a tím bytem, který mám v os. vlastnictví, ale jinak to na mne sedí :-))


Markel
05. 06. 2020
Dát tip

chtěla bych se zařadit, ale zatím tam není moje kategorie, musím se vážně zamyslet, co jsem vlastně zač :-)), líbilo *


Andělka1
04. 06. 2020
Dát tip

*** Může se hodit....:-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru