Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bulharská romance

11. 08. 2020
11
6
290
Autor
Movsar

Bulharská romance

Když bordelmamá přijímala Anife, netušila, jaká polízanice z toho bude. "Pošteluj mi cecki," křičela Anife na zákazníka; ten raději utekl a už se nevrátil. Jindy zákazníka urazila: "Ty máš ten lulin jak vadnou okurku. Di ho vrátit." "Co na mě koukáš, hubo, ja htít poržadný hlap," nebrala si servítky s nerozhodnými nápadníky. Často vyvolala konflikt s kolegyněmi: "Ty prdelíno zubatá..; Ty thajská čůzo..; Ty gumo banánová.." častovala je bez okolků, když se jí něco nepozdálo. Bordelmamá jí pak vždy vyčinila, ale bylo to marné, Anife nezapřela své bulharským sluncem rozpálené srdce.

Pak do podniku zavítal seladon jménem Ivan. A vše bylo jinak. Anife před jeho šarmem zjihla a rázem se stala andělsky rozmilou. Tak za ní chodíval její bajaj několik týdnů, vždy ve středu navečer, po zkouškách v divadle, jak se jí svěřil. "Herec," vydechla Anife vzrušením, "to jsou jiné formáti." Ivan byl polichocen a nabídl Anife zařídit trvalý pobyt. Souhlasila.

Tak to trvalo několik romantikou opředených let: vše bylo jako v růžovém snu: budili se v objetí, snídali nazí v orosené trávě Ivanovy zahrady, milovali se na všechny bulharské způsoby, pak hrávali pexeso, obědvali v mišelinských kantýnách, milovali se na všechny bulharské způsoby, hrávali pexeso, pili burgas a zas se milovali na všechny bulharské způsoby, v objetí usínali do vlahých nocí a budili se do azurových jiter.

"Vyrvu ti kokota!" křičela Anife na celou čtvrť, když milostná romance dosáhla poločasu rozpadu. Z oken do ulice létaly Ivanovy věci, tříštil se moser, na drť, takže to vypadalo, jako by sněžilo sklo, popisovala pro noviny Blanka M., která šla zrovna okolo, hlídky policie vyjížděly tím směrem stále častěji, advokáti nestačili vystavovat zálohové faktury.

Novináři stanovali před domem, čekali na tu chvíli jako na kouř z komína papežského paláce. A pak se to stalo: Anife vyšla z domu v doprovodu advokáta a podobna Juditě třímající v rukách hlavu nenáviděného nepřítele triumfálně ukazovala do kamer úředně ověřené listiny. Nasládlý pach krve by jí sice byl víc po chuti, ale co už nadělá v tomto zjemnělém kraji.


6 názorů

Jaropeace
02. 10. 2020
Dát tip

...advokáti nestačili vystavovat zálohové faktury..... To je super obrat.


lastgasp
15. 08. 2020
Dát tip

To mě velice pobavilo. Patrně zjemnělá zkušenost. Bezva.


Filosofka
12. 08. 2020
Dát tip

Pobavilo :-))

 


Alegna
12. 08. 2020
Dát tip

něco mi to připomíná, jistě jen náhodně :)*


Gora
12. 08. 2020
Dát tip

To se ti opravdu povedlo, i s mluvou, pexesem k tomu:-)))


revírník
12. 08. 2020
Dát tip Movsar

Tak jsem se už dlouho nenasmál, Movsare. Jako živý.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru