Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Horský potůček

29. 10. 2020
2
9
440

*

horský potůček

zanedlouho promrzne -

ledňáček má hlad

*


9 názorů

Umbratica
02. 11. 2020
Dát tip

Ano, Václav byl ignorant. Panovník je proto panovník, aby panoval, což v podstatě znamená úřednickou práci. Ta ho ale nebavila, rozděloval svůj čas mezi alkohol a lov, což byla činnosti, které jediná ho bavily až do smrti. Nechtěl pobývat v Praze, kde stále někdo otravoval s úředními záležitostmi. Přestěhoval se tedy na Křivoklát obklopený hlubokými lesy plnými zvěře. Vysoká šlechta si ho ale našla i tam a čekávala až několik týdnů na audienci v tehdejších "hotelech" v podhradí. Jednoho dne už to ale krále přestalo bavit a tak dal dřevěné podhradí roku 1383 spálit. Takový to byl "panovník".


a heleme se, máš ráda dějiny, já taky, to s Václavem IV vím, to co bylo nejhorší - dopracoval se k totálnímu ignoranství

škoda, že vládu nedostal do rukou od počátku jeho bratr Zikmund


Umbratica
01. 11. 2020
Dát tip

Já jsem tak poetická a ty hned příjdeš s horrorem Ptáci. Víš, že ledňáček byl osobním symbolem krále Václava IV ? Původně to totiž byl velmi vzdělaný a duchovní člověk, než z něj chlast udělal agresivního pitomce a jednoho z nejhorších králů, co jsme měli. Ledňáček byl ve středověku symbolem ponoření se do duchovních nauk.


invaze ledňáčků

Alfred Hitchcock

čerpá inspiraci


Umbratica
01. 11. 2020
Dát tip

Hezký. Jen aby na tom jihu pak nebylo přeledňáčkováno. Ale zase...když v zimě není modré nebe ani v Itálii, tak tam budou modrá aspoň ta hejna ledňáčků.


tak to musím opravit:

ledňáčkovi zamrzlo -

na jihu mu

otevřeli menzu

 


Umbratica
30. 10. 2020
Dát tip

Tím ledňáčkovým hladem bych si nebyla tak jistá. Středoevropská populace ledňáčků je většinou stěhovavá. Pokud udeří větší mrazy, ptáci se přesunou jižněji. A ja bys poznal, že ledňáček má hlad ?


má rád lalůček

taky ovar, jelita

zdravý jako buk


Kočkodan
30. 10. 2020
Dát tip Radovan Jiří Voříšek

Chudák lalůček

Vincente, to je drsné

proč si ucho brát!

 

Zbyšek Pantůček

zpíval písně oplzlé

měl je strašně rád


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru