Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední melta

01. 03. 2021
9
7
422
Autor
Movsar

Bikinoměřič

Do Zanzibaru si je asi nevezme. Holka, štíhlá, dlouhá bruneta, okukuje kanárkově žluté bikiny za sklem podprsenkárny v Opletalově. Ale vždyť i na Slapech je hezky, říká si, a protože si je nemůže prubnout, odhaduje, jak by jí asi seděly na prsou a v rozkroku. Netuší, že za zády má bikinoměřiče, přes ulici o parapet svého bistra opřený Ital pokuřuje a tiše konstatuje, že ano, ty budou. A holka jako by tu zkušený souhlas cítila, vyťuká si je do displeje ešopu a v létě do parády.


Poslední melta

Na Špejcharu dává si polední meltu z bandasky od manželky. Poslední hlty a pak s pětatřicítkou otočit kus Prahy. Na Brusnici mu do kabiny přistoupí učnice, holka horující pro tramvaje. Odmalička jsem o tom snila, bude mu říkat odevzdaným hlasem. A on s černými brýlemi a odhodlaným výrazem závodního jezdce mlčky bude naslouchat. Až vpodvečer na Bílé Hoře v zákrutě točny odstaví stroj, padne mu do náručí a dá se z obdivu a vděku. Pak odjede na internát a on, s výrazem závodního jezdce na vítězném stupni, dopije meltu, snivě přičichne k darovaným kalhotkám a obrátí vůz zas k Špejcharu. Až mu je manželka večer vyloví z náprsní kapsy, bude s meltou konec.


Kabátečky

Jdou Letnou a sládnou svými parfémy. Jedna má kabátek kostkovaný jako řeznice, ale je to křehounká vegetariánka. A druhá ho má černý jak dozorkyně v Auschwitz, ale v srdci má nekonečno lásky. A každá drží kelímek s kávou, protože káva budí fantazii, a mlíčkem, protože z mlíčka jsou silné zoubky. A tak se obě zubí na svět a jsou tuze rády, že jaro už sládne svým parfémem.


Snídaně

Housličky rána už vržou budíček. Z dejvického tunelu vyjíždí mlékárenská dodávka firmy Sladký cecíček. Když špagátek jejího ospalého hlásku vyčouhne z mluvítka, chlap dole odpoví: Tak paninko, je tu litr polotučného štěstíčka. Ona seběhne v kostkovém pyžamu, chlap se zasní nad hrotky, co jí na prsou vyráží chůzí ze schodů, podá mu papírovou desetikorunu a doma bílý knír.


7 názorů

Movsar
09. 03. 2021
Dát tip

Díky, přátelé, za čtení i názory. 


Andělka1
01. 03. 2021
Dát tip

***


vždycky si tvá díla ráda přečtu.....:-)))))


Na mě to též působí, jako jednoduše napsané miniaturky. Bez dlouhého přemýšlení... jen tak hozené lehce "na papír" :) Takový typ prozaického útvaru se mi líbí!

U mě nejvíc top ta poslední! Je napsána s největší živostí každodenní rána. Musím, ale říct, že všechny jsou božííí! Nejvíc slovo "ešop" a "bikinoměřič" :) TIP!


annnie
01. 03. 2021
Dát tip blacksabbath

Jedna lepší než druhá. Pro mě asi nejskvělejší ta poslední. MIstrovský kousky a dovoluji si oponovat Diorovi, mně to přijde lehoučce vytažený z rukávu jak nečekaný eso... Tip a.


Alegna
01. 03. 2021
Dát tip

Nápadité, baví mě slovo bikinoměřič :)*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru