Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Linda II. - Královna převleků

10. 09. 2021
7
21
625
Autor
Aru

Tohle bude ještě sága. :D

Předchozí povídka

Intermezzo

Linda se protáhla s malým roztomile dívčím zívnutím z noci, jež se k ránu tiše vytratila.

"Dobré ráno Lindo, jak jste se prospala? Och, výborně madam Lindo a vy? Vypadáte pomačkaně. Ale to vůbec ne Lindo, spaní pod širákem nemá chybu, všude zářily hvězdy, všimla jste si? Samozřejmě slečno Lindo, že jsem si všimla, byli nádherné viďte? Ano Lindo."

Všechno potom Linda narvala do báglu a protože se to tam pořád nechtělo vejít, tak to pořádně sešlápla nohou.

"Půjdeš tam! Ven se ti chtělo, ale dovnitř ne? Tumáš!" Linda začala skákat po batohu, dokud nějakým zázrakem nebylo všechno uvnitř.

"Hurá! Jsem mocná pokořitelka batohů!" Jenže přihlásil se hladík.

"Hm, jde se nakupovat, protože nakupování je předností mladé dámy."

 

Když vyšla Linda před krám s jídlem, měla v jedné ruce vánočku a v druhé ruce otevřenou sklenici medu s kterým vánočku polívala, než si z ní ukousla. Došla až před tabuli s plakáty a důležitými úředními vyhláškami, které bylo třeba neprodleně sledovat, aby obyvatelům neunikla nějaká důležitá a závažná informace. Co kdyby se na město chystali zaútočit ufouni a někdo si nepřečetl vyhlášku, že je ufounům povoleno zaútočit na město pouze mezi 10:30 a 15:30, ovšem s vyjímkou na polední pauzu od 12:00 do 12:30. Takový nepořádný občan by byl jednak zcela neinformován, jednak by musel platit pokutu za nepřečtení si vyhlášek a úředních dokumentů o čemž informovala úřední vyhláška, 'že každý kdo si nepřečte neprodleně úřední vyhlášku, nebo úřední dokument, který úřady vyvěsí na úřední tabule je povinen zaplatit neprodleně pokutu ve výši 10 000 zlatých stříbrňáků, cizince a turisty nevyjímaje, pokud tak neučiní, bude s ním zahájen soud.'

 

"Ty brďo, to teda koukám," četla Linda úřední tabuli, mezitím co ji med tekl z vánočky na ruku, "to mám ale štěstí, že zrovna stojím tady a ne před tím soudem, jinak bych si to nemohla přečíst, to dá rozum. Ou, to je teda zajímavý." Zahleděla se Linda na jiný informativní lejstro ve kterém stálo:

 

"Hledá se holčička, slyší na jméno Nikol Fjordgazelínová pocházející z města Kverturdálov. Ve vedlejším městě Středně skoro Dobré vodě zapálila školu, nalezen byl jeden kanystr prázdný ve sklepních prostorách školy. Neprodleně Nikol F. zadržte. Odměna za zadržení, nebo poskytnutí informací vedoucí k zadržení bude takovému vzornému občanovi vyplacena ve výši 50 000 zlatých stříbrňáků. Nikol F. bude neprodleně umístěna do Nápravně-převýchovného ústavu pro antisociální děti, dokud ji nebude 18 let. Její vzhled je..."

 

To už ale Linda nečetla.

"A kruci, vandr je v pytli." Zatím si ji všimla první vzorná občanka.

"Ahoj holčičko, jak se jmenuješ, nikdy jsem tě tu neviděla."

"Brý den, já jsem Koralína Štěkavá a s rodiči tu jenom projíždíme, táta si potřeboval trochu schrupnout v autě po dlouhé jízdě. Tak jsem hned běžela k úředním deskám, abych si mohla přečíst co důležitého město píše, a pak to říct NEPRODLENĚ," zařvala Linda paní do ucha, "rodičům, aby byli informováni o důležitých informacích."

"Ale holčičko, vypadáš přesně jako ta hledaná Nikol."

"Ano prosím, to už mi říkala paní před vámi, ihned jsme proto šli ještě před tím na místní policejní služebnu s mojí maminkou, aby se to nedorozumění vysvětlilo a pak mě mamka POSLALA," zase Linda zařvala paní do ucha, "přečíst tydle informace o tý hledaný Nikol F., doufám, že bude brzo nalezena za takový odporný a hnusný zločin, fuj! Už jenom za to jak mi je podobná by ji měli zavřít do nejhlubšího vězení."

"To máš svatou pravdu Holčičko..."

"KORALÍNA ŠTĚKAVÁ." Křičela Linda z plných plic na paní.

"Tak, tak. Tak utíkej za rodiči."

"Děkuji pěkně. NASCHLEDANOÚÚ." Zavřískala Linda a vydala se směrem, kde tušila parkoviště a okraj města. Skutečně parkoviště našla, ale ani zdaleka nebylo na okraji města. Linda se schovala mezi auty, chtělo to plán.

 

"Chce to plán! Jsem v pořádný prde..., hajz..., průseru! Můj baťůžku, vydej mi pokládky co jsem do tebe zabalila," Linda se chvíli vrtala v batohu, "kdo to tam tak mohl hrozně nahňácat? Tos byla ty Lindo, přeci. Á děkuji slečno Lindo, málem bych zapomněla, děkuji za připomenutí. Není zač Lindo."

"Grrrrr, už to mám! Přestrojím se k nepoznání, frnku z města jako pták a pak a pak... Co pak? Hm, z vandru útěk se mi před očima mění. Ale Lindo, kde kdo bude nesouhlasit, nech se zavřít, shnij si ve vězení pro děti! Však já vím slečno Lindo, jsem teď už na šikmé ploše. O léčbu elektrošoky nestojíte vy Lindo, ani já." Netrvalo dlouho a Linda byla fuč. Tedy měla dokonalý převlek.

 

"Hoj, hoj, hoj, koho to mé oko vidí," poskakovala Linda na místě, "vítejte pane, kdo račíte být? Jsem kapitán, tedy abych pravdu řek', býval jsem kapitán, než má loď neslavně ke dnu šla. Mé jméno je Camil Zlomvaz a můj papoušek, vidíte ho holomka na mém rameni? Hází po každém pohled trochu vycpaný, zvu ho Nemluva a co Linda, znáte tu holku? Bohužel tu neznám kapitáne, však vám klobouk třírohý, vysoké boty, to je pravá kůže? Dlouhý kabát, i páska přes oko moc sluší. Vězte hochu, nebo slečinko, jestli ji uvidíte, hned mne informujte, 50 000 zlatých stříbrňáků by se mi šikly, koupil bych si novou loď,... nebo plachet pár." Tak se tam Linda nakrucovala v přestrojení před zrcátkem a lidé z toho města neměli vůbec tušení, že mají pod nosem ve zlatých stříbrňácích 50 000. Linda dala si v kapitánských rukavicích ruce v bok a vytáhla se na špičky.

 

"Teď jsme kapitán Lindo. Ps, pss, psss, ještě nás někdo uslyší! Tak co Nemluvo, kam se vypravíme? Cože? Nic neslyším, aha, skvělý nápad, do krčmy mezi piráty, kanibaly a hrdlořezy. Novou posádku potřebuje kapitán Zlomvaz, cha, cha, chá." A Linda vykročila rázným krokem, hledat krčmu u vody.

 

"Uhněte, kapitán Camil jde," odstrkovala Linda lidi, když se jí dostali do cesty, "krá, cože? Krá, krá. Tak přece papoušek se neozývá pane Němý, raději zůstaňte dál němý, váš vycpaný pohled vydá za tisíc slov. Tak kde je ta zatracená krčma? Kam se mám až vláčet, já kapitán Zlomvaz, hej ty tam!" Hrozila Linda pěstí někomu, ale ten když zahlíd 'kapitána Camila Zlomvaze', dal se neprodleně na útěk, přestrojení bylo dokonalé, "cha, chá, jen utíkej posero, já s panem Němým najdu si cestu sám. Posádku sestavím si z bláznů a šílenců, všechny co nudí život suchozemských krys, cha chá. To bude život! Kapitán Zlomvaz jde, dobrodružství nečeká!" Řvala Linda na celou ulici a lidi absolutně nechápali. Však nebojte, dobrodružství ohroženo není, nikdo Lindu nepozná. Kapitán Camil najde krčmu svou!


21 názorů

Aru
27. 09. 2021
Dát tip

Linda je prostě šílená a ztřeštěná a tý spálený školy rozhodně nelituje z minulýho dílu :D


Kytiii
27. 09. 2021
Dát tip

To to buchta rozjela ve velkém stylu... 50000 zlatých stříbrňáků je Best of... 


Aru
24. 09. 2021
Dát tip

to víš, po tom sprdunku na minulý díl jsem se pořádně rozjel : D


bixley
24. 09. 2021
Dát tip

Ta to vzala hákem! 

Skvělá jména.


Alegna
11. 09. 2021
Dát tip Aru

souhlasím, člověk přeceňuje sebe a vše, co se ho týká


Aru
11. 09. 2021
Dát tip

dobře! :))

protože ani mě se nezamlouvá bydlet ve vězení.

děkuju ;)

doporučuju k tomu četbu Pippi Dlouhá punčocha, ač pro děti, tak je tam jen tak rozházeno plno toho na co si člověk přijde po letech, nebo nějakým prozřením, jen tak tam třeba řekne, že čas nikdy nesledovala, když se ji ptaji kolik je hodin, protož se o něj nikdy nezajímala - to je, že čas není důležitý, no a rozhlídni se kolem, vše je podřízeno času z hodin.

člověk hodně přeceňuje svůj skleněný zámek co si postavil


Alegna
11. 09. 2021
Dát tip

musím uznat, že je odvážná, ale jak tohle všechno dopadne?


Ano, Yoshiro, chtěla jsem růži a dostala jsem růži......


Kamamura
09. 09. 2021
Dát tip

blacksabbath - asi nejstrašnější osud, který se může moudré, rozšafné a laskavé ženě jako jsi ty přihodit je, že se pomalu, nepozorovaně začne měnit v tetu Kateřinu... nebo třeba v tuhle (připouštím ještě velmi krásnou) dámu... zatímco to nejlepší, co se může přihodit stárnoucímu chlapíkovi jako jsem já je proměnit se v Saturnina - ale musím na tom ještě hodně máknout. Je to můj velký vzor. 


Aru
09. 09. 2021
Dát tip

sklidí posádku iví ;)

musí prchnout, všichni po ní jdou

díky ;)


No potěš koště, proti gustu žádný dišputát, jak zaseje tak sklidí....a já dočkám času jako husa klasu.....:-)))))))))))))))))))


Aru
09. 09. 2021
Dát tip

Kočkodane, jméno bylo dočasné, musela uštěkat svou sokyni lačnící po její krvi.

no vidíš Kamamuro, přesně na tenhle trik se Linda oblékla, aby po vodě zmizela ;)


Kamamura
09. 09. 2021
Dát tip Aru

Kočkodan - jo, s policejními psy je potíž, jdou, a jdou po stopě, čmuchalové malí, ale Old Shatterhand je vždycky setřásl tak, že šel pár desítek kilometrů korytem řeky - na vodě totiž člověk pachovou stopu nezanechává. Stejný trik ovšem použil s úspěchem už jistý Nazaretský z jednoho populárního aramejského pejprbeku, aby setřásl své legionářské pronásledovatele. 

Pak je ještě dobré rozsypat ve vlastních stopách něco pepře nebo chilli koření - z toho pak policejné pejsánkové doslova dostávají psotník!


Kočkodan
09. 09. 2021
Dát tip

 

No, jak se to vezme… vždyť si vlastně přeje, aby po ní ani pes neštěknul… (hlavně žádný v policejní uniformě)


Aru
09. 09. 2021
Dát tip

měla nějaké peníze ještě z minula. příhodné jméno, že ;)


Kočkodan
09. 09. 2021
Dát tip

 

Raději si moc nepředstavuji, jak asi její „nákup“ probíhal…

A líbilo se mi nejen krycí jméno Koralína štěkavá. (úsměv)


Aru
09. 09. 2021
Dát tip

to je prostě Linda a docela obyčejný, všední den, Evži :))

dík ;)


No potěš koště. Co se tady děje!


Aru
08. 09. 2021
Dát tip

žádný strach, trojka už se mi pomalu rýsuje v hlavě, Linda bude mít svojí posádku a také je třeba neprodleně zdrhat před zákonem. Mezi námi, Lindiny představy o světu jdou trochu dost šejdrem i vůči tomu světu, kde je a v našem světe by ji nabeton zavřeli do blázince, možná sis všim', ale Linda si ráda povídá sama se sebou kdekoli, ať ji někdo slyší, nebo ne, je jí to celkem ukradený :))

Linda jen tak z Písmáku nezmizí, má pro strach uděláno

díky a ať ti Sirius svítí na cesty ;)


Kamamura
08. 09. 2021
Dát tip

Vypadá to, že Lindě by se šikla nejenom loď a nějaký ten kapitál do začátku, ale hlavně expertní služby nějakého skutečného mořského vlka, protože plavit se po širém moři není jen tak - je třeba umět určit sextantem severní šířku, zakreslit polohu do mapy, udržovat chronometr v bezvadném stavu, mít respekt mezi posádkou a v případě náznaku vzpoury neváhat a poslat pár největších kverulantů na dno mořské do truhly Dejvyho Džounse. 

Proto bych si dovolil nabídnout služby kapitána Bena Brundibára, kterého o loď připravil Volný Trh. Je to sice sprostota chlap a rrrrrráčkuje víc než Havel s Dienstbierem dohromady, ale na moři se vyzná, a v tlačenici udělá, co je třeba, bez velkých cavyků a mudrování. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru