Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen

05. 05. 2022
10
22
472
Autor
Aru

Spaním za MÍR!!!

Ve snu

spal jsem,

když spřádal jsem

svůj sen

o snu pro Vesnu,

spánkem jenž spal

se snen, když

zdálo se mu o snu,

kde sen hrál hlavní roli

(ve snu)

...


22 názorů

Aru
07. 05. 2022
Dát tip

přesně!

díky ;)


bixley
07. 05. 2022
Dát tip

Jó, to snění je sen...


Aru
05. 05. 2022
Dát tip

jo, tohle dává smysl, díky ;)

i když je ta židle virtuální, nikomu nebrání v tom na ní si odpočinout :D


Lenochod
05. 05. 2022
Dát tip Aru

Na to, že nic nemá smysl dříve nebo později přijde každý poctivý "hledač pravdy". Ale jak říká Don Juan Matus, " Žádná cesta nikam nevede. Důležité je, aby měla srdce." Myslím si, že úkolem lidí je používat svobodnou vůli k tomu, aby dávali věcem a životu smysl. Proto se cítí tak dobře, když se jim to daří, a tak strašně, když ne. Takže ať už jdeme po jakékoliv cestě, nakonec po ní nikam nedojdeme. Hlavní je, zda nám na ní bylo dobře.


Aru
05. 05. 2022
Dát tip

úplně to chápu, že ti to pomohlo, ale už nemůžu věřit, že to všechno má nějaký smysl. u vědomí toho že tohle celé je jenom hra mi naopak přineslo klid (v době kdy jsem byl dost na nervy), že nemusím za co bojovat, či stavět se za nějakou stranu, jelikož jsou to sice naprosto platná pravidla v tomto světě, ale jen v tomto světě; ale že lidé víru a smysl potřebují je mi známo, že to tak funguje a toleruju to, jen se těším až odejdu, mezitím píšu nějaké nesmysly tady na Písmáku v čekání :))


Lenochod
05. 05. 2022
Dát tip Aru

I o víru a smysl můžeš přijít a přesto dál žít... Mě se to stalo loni v létě... Říkám tomu bod nula, život ve vzduchoprázdnu a nikomu bych to nepřála zažít. Už jsem třeba přišla i o domov, když jsme kompletně vyhořeli a s vírou a smyslem se to dalo ustát. Žít bez víry a smyslu ale člověka zlomí. Nejhorší je, že bez nich tu není ani žádné dno, od kterého se dá odrazit... Je to zkrátka vzduchoprázdno. Plácala jsem se v tom půl roku, než jsem přeci jen našla oporu, na kterou jsem úplně zapoměla. Napsala jsem o tom básničku ZEMĚ a kvůli ní jsem se po letech vrátila na Písmáka, abych ji mohla zveřejnit.


Aru
05. 05. 2022
Dát tip

nakonec člověka pohání jeho vlastní víra, že život, který žije má smysl ;)


Lenochod
05. 05. 2022
Dát tip

Aru, tys na to kápnul ;0). Podle Dona Juana (učitele Carlose Castanedy) je veškeré tajmství ukryto v "poloze bodu spojení". Já bych ti to přeložila jako  "umění měnit úhel pohledu". Toltékové, kteří dokáží vidět energetickou podstatu světa (např. auru a čakry), vidí v lidské auře svítící bod, kterému říkají bod spojení (podrobně se to vysvětluje v knihách C.C.) a to je těžiště lidské pozornosti. Dospělí bdělí lidé jej mají (učením a výchovou) pevně ukotvený stále ve stejném místě (za zády mezi lopatkami). Malé děti a spící lidé ho mají ale pohyblivý. A toltékové se učí si jej rozpohybovat různými technikami. Právě proto, že ve snu se pohybuje přirozeně, používají také techniky bdění ve snu. Používají i další - jako psychedelika, techniky extrémní bolesti, únavy, leknutí, strachu, trapnosti atd., dokonce i správný úder mezi lopatky může tento bod posunout. Vždy jde ale o jedno - naučit se vědomě měnit polohu bodu spojení tam, kde ho chtějí mít. On totiž nový úhel pohledu člověku dovolí dostat se do jiného světa, jiné dimenze, jiného času a třeba i do pekla nebo do ráje. A tam se dají získat různé rady a dary, spojenci a pomoc. Šamané tomu říkají cestování do horních a dolních světů. Pokud to není jen vizualizace, ale skutečný posun bodu spojení, ten nový svět je pro ně stejně skutečný jako tento a naopak tento svět se pro ně stává stejně neskutečný jako sen. Proto je ve snu tak těžké poznat, že je to jen sen, protože díky bodu spojení to v tu chvíli zažíváš jako skutečnou realitu. Pro někoho ale takto pracovat s bodem spojení může být nebezpečné, protože se může "porouchat" a nevrátit se do své původní polohy (u zdravého pružného člověka se tam po nějaké době vrací automaticky). Pak lidé končí třeba i v blázinci a zbytek života jsou napospas nějakým cizím světům a v tomto už zůstává jen jejich fyzické tělo...


Aru
05. 05. 2022
Dát tip

film Počátek jsem viděl dokonce dvakrát, prvně to pro mě byla akční blbost, jedna z mnoha, po druhý jsem si všiml co ten film vlastně říká. nakonec není i tento svět jen sen? ;)

to že je vše složeno vlastně jen z energie, která je shluknutá do tvarů dost napovídá o tomto světě


Nami 99
05. 05. 2022
Dát tip Lenochod

blacksabbath - 

jak píšeš. Sen na druhou, někdy se změní na sen o druhé.


Lenochod
05. 05. 2022
Dát tip

Aru usnout ve snu a probudit se do jiného snu je technika, kterou se někteří snaží léta naučit (jako třeba já) a když se to pak podaří, hlavní je zachovat klid, ať se děje, co se děje, a pamatovat si, jak ses tam dostal. Protože až na tebe např. zaútočí démon, tak je potřeba probudit se nejprve do původního snu a pak teprve do reality. Jinak se odtamtud nemusíš snadno dostat... Dobře je tato technika ukázána ve filmu Počátek, který není vymyšlená sci-fi, ale vychází ze zkušeností lidí, kteří se prací ve snech zabývají a skutečně tak ovlivňují dění v realitě a blízké i vzdálené lidi. (Významní lidé však mají svoje ochrany, aby je hnedtak nikdo neovlivnil - na Putina se nejspíš nedostaneš ani ve snu...)

Evženie, to se v poslední době stává mnoha lidem, je to jev, který souvisí s tím, že nám začínají čím dál častěji pracovat obě mozkové hemisféry najednou a je potřeba se toho neděsit, ale naopak s tím experimentovat a naučit se to používat. Je to dříve vzácná schopnost šamanů, dnes darovaná mnohem více lidem, kteří o tom zatím nic moc nevědí. Dá se k tomu sehnat spousta informací a literatury, např. můj oblíbený Castaneda o tom píše v 9.dílu : Umění snít.


Nami 99
05. 05. 2022
Dát tip blacksabbath

Když do postele klesnu,

zdá se mi sen ve snu.


Norsko 1
05. 05. 2022
Dát tip

Zen hadr !


Al Jal Úd
05. 05. 2022
Dát tip

Sen je sen, probudí se jeden!

Když jsou ale některé tak zajímavé a napínavé! :)


Aru
04. 05. 2022
Dát tip

protože jsi neposeda Evži ;))

díky ;)


Aru
04. 05. 2022
Dát tip Al Jal Úd

iví, vlastně sen ve snu, ve snu :D

na druhou máš běžný spaní ;)


Někdy se mi zdá, že jsem vzhůru ve své posteli a přitom spím. Ve své posteli. No, není to pěkný blázinec?


blacksabbath
04. 05. 2022
Dát tip Nami 99

sen ve snu???neboli sen na druhou:-))))


Aru
04. 05. 2022
Dát tip

byl by to tvůj sen :D


jde o to jaký by to byl sen o snu.....


Aru
04. 05. 2022
Dát tip

co když usneš ve snu z kterého se probudíš do snu? :))

ahoj a díky ;)


jojo..když sen je jen sen....:-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru