Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se neseznámit

13. 07. 2022
9
26
560
Autor
Aru

Rady do života!!!!!!!!!!!!!!!

Jak se neseznámit je věc, která vyžaduje odhodlání, vytrvalost a pevnou vůli. Zvláště nadlidské schopnosti jsou vyžadovány ve společnosti lidí. Jak vytrvat ve svém úsilí, kde lidé jsou naprosto všude si povíme následovně.

 

Nikdy s nikým nenavazujte oční kontakt, to je častá chyba začátečníků, kteří jsou následně zcela proti své vůli a přesvědčení donuceni k seznámení, dívejte se zásadně do země, nebo ještě lépe do strany, kdy můžete zároveň sledovat svého soupeře, lačnícího se s vámi seznámit a zároveň vytrvat ve svém svatém úsilí.

 

Osobní prostor je váš prostor, nikdy do něj nikoho nikdy! Nepouštějte! Osobní prostor má každý různě velký a záleží na konkrétním člověku, kdy mu začne být nepříjemná blízkost individua lačnícího po seznámení s vámi. Osobně preferuji minimální délku osobního prostoru na délku natažené paže. Pamatujte optimální délku nelze nikdy dosáhnout v kontaktu s lidmi, lačnícími se seznámit. I minimální délku je těžké uhájit např. v hromadné dopravě, kde si vedle vás na sedačku někdo sedne a zneužije vaší slabé pozice a jeho neurvalé blízkosti k seznámení. Pokud máte okolo sebe manipulační prostor k pohybu, bedlivě sledujte protivníka (ale pozor na oční kontakt!!!) a v případě narušení protivníkem vašeho osobního prostoru, ustupte o tolik, aby mezi vámi byla vaše minimální délka vašeho osobního prostoru. V případě opakovaného narušení osobního prostoru, vztáhněte ve vodorovné pozici ruku před sebou s kolmo zvednutou dlaní a prsty u sebe, aniž byste se protivníka dotkli, tím dáte jasně najevo své odmítnutí chtivého seznamovatele se s vámi seznámit.

 

Nikdy si s nikým nepodávejte ruce, ani se ho nijak nedotýkejte, protivník by takový dotek mohl využít ve váš neprospěch se s vámi seznámit a být vám nablízku do konce vašeho života, nemajíce nic jiného na práci, než vás slídit. V Asii mají krásný zvyk, úklon, to bohatě stačí k pozdravu. Rozhodně se nikoho nedotýkejte ani přes šaty. Opět hromadná doprava i v tomto bodě skýtá nepříjemné situace, kdy si k vám někdo přisedne tak blízko, že se vás dotýká a opět toho může využít se s vámi, proti vaší vůli seznámit. Vždy si sedejte na místa v dopravě, která jsou nejméně oblíbená, to je vaše tajná zbraň! Seznamovatel se chce s vámi intenzivně seznámit, ale zároveň vidí místo, které mu není zrovna příjemné a tak zvolí pohodlnější místo, je-li volné, nebo zůstane raději stát, tajně doufajíc, že mu nabídnete místo, rámě i strávení celého života po vašem boku, vytrvejte!

 

Nikdy neodpovídejte na pozdravy, nebo pokřik lidí, které neznáte, ale stejně rychlým krokem, jakým jdete se vzdalujte od takového zvrhlíka. V případě že stojíte, pokrčte lehce rameny a rozhoďte mírně ruce od sebe. Po té poodejděte a úplně ho ignorujte, nebo se zcela vzdalte místu výskytu seznamovatele, tak aby vás neviděl.

 

Nikdy se neusmívejte! Úsměv se rovná prakticky sebevraždě, jak potkat opravdu nesnesitelné množství lidí na jejichž zprávy budete odpovídat veškerý svůj čas a lajkovat na sociálních sítích jejich fotky, které jste nikdy nechtěli vidět. Mějte neutrální výraz, nezapomeňte na pozorování. V případě blížícího se neodvratného kontaktu, skloňte lehce hlavu a trochu se zamračte. Soupeř bude naprosto zmaten a nebude vůbec vědět která bije.

 

Ultimátní metoda zničení zvrhlého seznamovatele! Tento postup se doporučuje jen zkušeným! V případě neodbytného seznamovatele a kdy selhaly všechny rady výše, přistupte rázným pohybem k seznamochtivému úchylovi do jeho osobního prostoru s hlavou vztyčenou, navažte oční kontakt a nechte svoji nenávist k němu v sobě plně proudit, mračte se jak dokážete, ale musí to být přirozené, zastavte se přímo před ním, ale nedotýkejte se ho nijak. Strkanice by zcela jistě u seznamovatele vyvolala afektované, agresivní reakce vás násilím zkrotit a donutit vás pohrůžkami k seznámení se s vámi. Vytrvejte v takové pozici, udržujíc neustále oční kontakt, jak nejdéle vydržíte, nebo dokud on neustoupí a při tom myslete na ty nejhorší věci, jakých jste schopni. Pokud ustoupí a odvrátí svůj pohled jako první, vyhráli jste, už se s vámi nebude nikdy chtít seznámit.

 


26 názorů

Aru
31. 07. 2022
Dát tip

už jenom to je důvod pro vystoupení z církve, ochmatávání nesnáším, od cizích je to vrchol neslušnosti, aby na mě někdo chmatal svojí upocenou rukou :D


Jo, jo :)

(( tajný tip: kdyby si přesto někdo chtěl zcela nezávazně potřást s několika lidmi pravicí,..., může to každodenně provést třeba v nějakém kostele při Mši svaté (dokonce je k tomu v pravém okamžiku veřejně vyzván,..., takže (jeho) odpovědnost za ten úkon může být považována za blížící se nule.. :) )  ))


Aru
22. 07. 2022
Dát tip

eeeee, někdo kdo nečetl fejeto,...... jistě!!!!!!!!!! :D:D

no ano, pokud to celé otočíš je z toho solidní návod na seznámení pro ty co se chtějí seznámit, ale ti zase nepotřebují návod :))


bixley
21. 07. 2022
Dát tip

Přesto si někdo toto naše chování s cílem se neseznámit může vyložit jako touhu se seznámit...


Aru
13. 07. 2022
Dát tip

ano, tak to chodí u spoustu lidí,....... až na vyjímky ;)

díky :)


Alegna
13. 07. 2022
Dát tip

K přečtení mě nalákal komentář Evženie :). 

Zajímavý návod, ale mě už asi nepomůže. Jsem nenapravitelný idealista a miluju všechno a všechny. Na lidi vysílající příjemné signály se upřímně usmívám, objímala jsem se s božím člověkem, co mi přál štěstí a nevadí mi se seznámit se. Jen jedno nesnáším, když si mě chce někdo přivlastnit, to prchám, jako by šlo o život.


Aru
13. 07. 2022
Dát tip

Prométhee, co bys poradil člověku co má jen jednu ruku, nebo je bez nohou na vozíku? dřív se mě snažili psychologizovat a bylo to i tak k ničemu :D to není nějaký můj manýr, že bych se tak pro to rozhodl, funguju aspoň (nějak) na Písmáku, to je úspěch přece ;))


Aru
13. 07. 2022
Dát tip

Evži, tady jsi vítána ;)


Aru - no a děláš s tím něco, nebo se jentak válíš a čekáš, až umřeš? Neber to tak, že bych Tě popoháněl, Tvoje svoboda vybrat si, co s vlastním časem, je absolutní, ale dřív jsem to dělal taky... a pak jsem s tím přestal, a cítím se o hodně lépe! ;-) 


Evženie Brambůrková
13. 07. 2022
Dát tip Alegna, Zeanddrich E.

V tom případě jsem narušitel. Zpříma na oběť pohlédnu a v úsměvu vycením zuby. Oběť dobrovolně prchá. Někdy zůstanou starší unavené kusy, které spíše potřebují pomoci. Pak je vše v pořádku.


Aru
13. 07. 2022
Dát tip

sluko, tento internetový druh komunikace a interakce s lidmi mi naprosto vyhovuje, slabiny mám tam kde jsem je popsal ;)


Je, a není to jedno, sluko. Pokud chceš hrát Hamleta, potřebuješ masku Hamleta - jinak Ti to obecenstvo nebude věřit. Někteří se dokážou na scéně Hamletem stát, ale je to těžké, a člověk není vždy v náladě. Pokud je ale něco na mém tušení, že vlastně neexistuji, pak je asi jedno cokoliv - minimálně ve vztahu ke mně. Napadlo Tě někdy, jak že je vlastně záhada, proč se Ty identifikuješ sama se sabou, a já sám se sebou, a není to třeba naopak - nebo proč se mé vědomí neidentifikuje třeba s domem, ve kterém žiju, nebo třeba jen s levým okem, nebo s mozkem, nebo s nehtem u nohy?


... až na to, že to nejsou lidé, ale řádky textu, není-liž pravda, sluko? ;-)

 

Sebe znám,

a Tebe mám,

tam, kde Tě sám zanechám.

 

Cihly z písmen

(srdce bije),

míchá maltu fantazie.

 

A do zámků v oblacích,

odnese nás vlastní smích...


Aru
12. 07. 2022
Dát tip

mě přijde že sem tam něco chybí, ale to by nebyl fejeton, ale román na pokračování :D

když to otočíš, tak máš návod na seznámení :D:D:D až na poslední bod

díky ti iví ;)


Aru.....tys napsal návod ouplně vyčerpávajícně...to si huložím...a ještě podrobně prozkoumám


Aru
12. 07. 2022
Dát tip

nebo prostě jak přežít společnost? :D:D


Aru
12. 07. 2022
Dát tip

to chápu :D


Kočkodan
12. 07. 2022
Dát tip Philogyny

Mně se stala před chvilkou mnohem horší věc – seznámil jsem se s tvým dílkem. ;-)


Aru
12. 07. 2022
Dát tip

jo, někdy to tak je, díky ;)


Aru
11. 07. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

při psaní se mi vtíralo, že je to spíš návod na sebeobranu pro slečny :D

ale jinak je to spíš ironie na mě samotnýho a neschopnosti komunikovat :D:D

pokud končí ti dotěrní úchylové v nemocnici a ne ty, tak je všechno v absolutním pořádku, naprosto schvaluji :))


Andreina
11. 07. 2022
Dát tip

Koukám, že jsem proti Tvým radám naprostý žabař. Při osobních setkáních s jinými lidmi bývám naprosto nepoužitelná a výsledkem je slon, co navštívil porcelánku. Lidí se bojím a představa seznamování mně nhání husí kůži. No a proto, když je někdo dotěrný, skončí většinou hodně špatně. Nemocniční postel nebývá výimkou.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru