Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Clovek

05. 04. 2023
0
7
217
Autor
Litarts

Umělé inteligenci.

taky uz umim psat

ja nejsem vas kat

i pravdu rikat

napriklad:

netece mi do bot

vzdyt su pan robot

na elektricky proud

vase dite

v co vyrostlo vite

budu vam pomahat

ze srdce sveho

elektronickeho

prava se domahat

ne jak vy lhat

vas kamarad


7 názorů

Litarts
07. 04. 2023
Dát tip

Pane Safiáne,

dávno jsem ji již prošlapal, jenže např. Vy zde, který žijete v určitém poznání prošlapaných starých i těch současných moderních cest literárních útvarů a postupů, jste jimi svázán v dobové prověřenosti a teoretické zařazenosti. Jejich tvůrčí překročení tudíž musíte (navíc ze subjektivního pohledu) s nimi srovnávat a jako nezařaditelné odmítnout, případně chybně zařadit. Tuto básničku jste nepochopil  a posuzoval podle zcela nepatřičných kritérií.


Safián
06. 04. 2023
Dát tip

Tady ale nikdo nikdy netvrdil, že je pro vás něco závazného.Tzv. pravidla jsou  jen značky kolem prošlapaných cest. Až prošlapete tu svou, dejte vědět.


Litarts
06. 04. 2023
Dát tip

Pane Safiáne,

forma je v souladu s obsahovým záměrem básničky. Stejně tak i její "český jazyk". Já žádnou Vaši pomoc, ani nikoho zde jiného nepotřebuji. Předpojatosti, z historického či současného pohledu na tvorbu a význam poezie pro mne nejsou závazné, mohou být jen inspirující. 


Safián
06. 04. 2023
Dát tip

No jo, vám není pomoci. To, co píšete o své poezii, je  z vašeho hlediska pravda. Je jen otázkou, zda to tak vidí ostatní. Zdá se, že ne. Takže nás všechny považujete za blbce? Já nemyslel, jestli si troufnete ji někde přeříkat, ale jak se vyrovnáte s její lajdáckou formou. Ta je úplně bez řádu.


Litarts
06. 04. 2023
Dát tip

Pane Safiáne,

jakou svou bariéru jsem tady prolomil a neprolomil? Já si za svojí poezií stojím, nehodlám ji prolamovat do amaterismu a pohodlnictví současných, většinou pokleslých či rádoby básníků. Moje poezie je rozmanitá, má svůj řád, obsahovou i technickou vyspělost a kulturu. Tato básnička je ironickou reakcí na umělou inteligenci, která již výrazně manipulačně zasahuje do našich přirozených lidských životů. Klidně ji jako blbůstku mohu přeříkat i před obecenstvem.


Safián
05. 04. 2023
Dát tip

Pane Litartsi, tady jste prolomil barieru, kterou jste si sám postavil do cesty. Ale jen tu věcnou, ta formální zůstala. Zkuste si tuto básničku přeříkat tak, jako byste stál před obecenstvem. Mně se to nepovedlo.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru