Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - Lucretiova kapka

21. 05. 2023
9
11
195
Autor
Aru

V daleké, předaleké, strašlivě strašné pouštní poušti, kde (jak už to tak bývá) bylo jen otravné kamení a ještě otravnější pouštní písek žili tři naprosto šílení bratři, protože nikdo normální by se nikdy do pouště dobrovolně nevydal, natož aby tam žil. V poušti totiž krom nudného kamení a ještě nudnějšího písku je jen příšerně strašné vedro. Největší vedro nikdo dosud nenaměřil, protože při tom vybuchl teploměr, měřící osoba, nebo obojí.
 
Tři bratři ale přece jen měli za mák rozumu, každé ráno po snídani sestávající z písku a kamení a každého večera po večeři sestávající z písku a kamení vzorně na poušť nadávali jak příšerná a strašná je a že jsou vlastně úplně padlí na hlavu, že tam žijí.
Po jednom takovém ránu, či večeři, nejstarší Tysivy, či nejmladší z bratrů Onimi přišel s nápadem opustit k uzoufání příšernou domovní poušť a vypravit se do světa (o kterém nic nevěděli, netušili jak vypadá, ani jak daleko se svět nalézá). Prostřední bratr Tamten spráskl rukama špinavýma od písku a kamení a dal za pravdu Tysivymu, či Onimimu. Naproti tomu Tysivy, nebo Onimi byl proti, ale uznal, že byl demokraticky přehlasován a zůstal natrucdoma v kamenném domečku se střechou z písku sám. 
 
"Pojďme hledat svět, jak nám o něm vyprávěl Lucretius, jeden z našich potencionálních otců, když nás jednou navštívil." Pronesl Tysivy, nebo Onimi. "Aspoň si ukrátíme dlouhou chvíli a zjistíme co je ten svět zač."
"Výborný nápad," odpověděl prostřední z bratrů Tamten, "můj nejstarší, či nejmladší bratře Tysivy, či Onimi."
A tak šli, všude otravný písek a kamení, poušť pořád nechtěla skončit a to šli bratři už aspoň deset minut.
 
Za dalších 15 minut došli do takového lesíka (on to pořádně lesík nebyl, sestával se z jednoho stromu,) a v tom lesíku u jednoho kmene dřímal jakýsi neznámě cizácký poutník. Tamten nelenil a po zdravě přátelském kopanci, aby probudil poutníka se ho otázal:
"Neznámý poutníče, je toto ten svět, po němž pátráme?"
Když se poutník zvedl, oprášil a narovnal z přátelského kopance, dal se k odpovědi:
"Inu mládeži, toto není ještě ten svět, musíte jít dál." Ukázal jim poutník rukou a tak se bratři vydali za směrodatným poutníkovým prstem dobrých, skoro třicet minut. Všude bylo příšerně vedrózní horko, přes bujné lesoví (jednoho stromu). I tak došli k jakémusi vodomilstvu.
 
Nejstarší Tysivy, či nejmladší bratr Onimi se ujal slova.
"Vidím za množstvím vod jen samý obzor. Bratře Tamtene, my jsme ten svět minuli, to jsme ale hlupáci."
Tamten z žalu roztrhl své roucho, jež utkal na tkalcovském stavu z písku a kamení a vypustil do vln nářek.
 
"Co tu tak hulákáte, jsem Lucretiova kapka a otevřela jsem si tu lom na hloubení zeminy. Zatím jsme narazili jen na kamení a písek a lom je často zaplavován vodou z nedalekého oceánu, ale já se svými 14847474656477475 lomníky se nevzdáváme! "
Tysivy, nebo Onimi oněměl úžasem, zatímco neméně se divící Tamten zvolal:
"Ty jsi kapka našeho potencionálního otce Lucretia, jak nás jednou navštívil!"
"Ano, jsem kapka, vašeho potencionálního otce a  nařizuji vám (potenciálně) vrátit se domů!!"
 Na to se Tysivy, nebo Onimi s Tamtenem obrátili k domovu k opuštěnému bratru Tysivymu, nebo Onimimu. Kapka jejich potencionálního otce byla moudřejší, než oba bratři, až na to otevření lomu tak blízko oceánu. Bratři se po slabé hodince opět šťastně shledali a od té doby z jejich rodné pouště už nikdy do takové dálky neodešli a žili šťastně až do první pouštní bouře, která je udusila pískem.


11 názorů

Aru
před 11 měsíci
Dát tip

občas někdo prohlédne Evži, nepodceňuj blbce :D


Blbec bude blbec furt.


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

Kočkodane, v poušti ti nic jiného ani nenabídnou, všechny varuju, nechoďte do pouště, stojí to tam za prt :D

ani ty pyramidy nejsou uprostřed pouště, ale na předměstí Káhiry :D:D

mimochodem, tady je třeba vidět, že oni ty kostky na pyramidy nenosili na těch fantasy saních desítky a stovky kilometrů, ale vytěžily kameny na místě, že to prostě byla hora, která jim byla stavebním materiálem, člověk pokud má možnost si vybere to co stojí míň energie a ušetří mu práci.


Kočkodan
před 11 měsíci
Dát tip

Ten jejich jídelníček byl fakt kapku fádní. A spadl mi kámen ze srdce, že přišel tak pěkný happy end.


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

Lído, je tam ukrytý vtip v těch časech, kdy byly jen hodinu chůze od baráku, že ta poušť je jen minipoušť, nikde to není řečeno, ale naznačeno jak je tam všude blízko :D:D

a co není už řečeno vůbec, jestli ten poutník není Lucretius sám :D

jo, vyventiloval jsem nechuť k poušti, jak jinak to mohlo skončit než takto? :))

díky ;)


Alegna
před 11 měsíci
Dát tip

Ani poušť tvou fantazii nezastaví .... je mi bratrů líto, ale oni vlastně neznali nic jiného, tak asi byli s tím, co mě spokojení


Janina6
před 11 měsíci
Dát tip

A kamením. 


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

díky, ano, poušť je smutná a ještě smutnějsí je do ní chodit :D


dievča z lesa
před 11 měsíci
Dát tip

pekné šiši ... a smutné***


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

díky Irčo, nic lepšího mě nenapadlo :D

jo, zčásti se mi to povedlo poopravit :)


Gora
před 11 měsíci
Dát tip Aru

Pobavilo. Aru, fantasto. Díky za bezva příspěvek.

Lucretiuse - Lucretia


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru