Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět neni spravedlivej

15. 06. 2023
1
3
101

Svět neni spravedlivej. Když potomek rakouskýho důstojníka napíše knížku o tom, jak prvorepubliková armáda stála na rakouskejch důstojnících, dočkaj se za svůj přínos naší zemi dostatečnýho uznání, což je asi v pořádku, je to pravda, ale pro obyčejný vojáky, který bojovali v nesmyslný válce v nesmyslný ruský zimě, protože jim slíbili že budou žít v jiný zemi, aby se pak vrátili do tý samý země, kde museli sloužit pod těma samejma rakouskejma důstojníkama, pro obyčejný vojáky, který zradili politici, protože politiky a zbytek společnosti zajímaj vojáci jenom jako mlčenlivej symbol, kterej můžou využívat jak se jim hodí a mluvit jeho hlasem, ale jako živý lidi, který můžou mít vlastní názor, každýmu jenom překážej, pro obyčejný vojáky, který všichni rádi využívaj a rádi mluvěj jejich hlasem, už nějak nikomu žádná empatie nezbyla.


3 názory

kuba.49vojenciak
před 10 měsíci
Dát tip Chrám gnostických křesťanů

Nebudu komentovat poselství, ale styl. Ten je krásně schizofrení. Lehce chaoticky a svým způsobem rytmický. 


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

a co ti lidi čekali, že budou ve válce dělat, než zabíjet a poslouchat velení? já nevím, ale sebelebší velení nemá bez vojáků sílu cokoli dělat. ti kdo se navzájem vraždili nebyli generálové, ani politici, ale obyčejní lidé, kteří je poslechli, nejhorší na lidech je ta jejich bezduchá naivita a absolutně naivní víra v elity, že to s nimi myslí dobře.

svět je absolutně spravedlivej, naivní hlupáci se šli navzájem postřílet s údivem, že to nedopadlo, tak jak jim slibovali a k tomu dělali příšerný věci.

jak jsou lidi strašlivě hloupí ukazuje i situace, kdy vánoce r. 1914 se rozhodli prožít vojáci jako lidé spolu i přes zákopy, to byl okamžik, kdy celá válka mohla skončit, ale potom si lidé zalezli na své strany vojenských linií a šli se opět poslušně navzájem vraždit. to ukazuje onu spravedlnost, když svět řídí hlupáci a lidé jim naivně věří, pak jde všechno do sraček, svět je plný hloupých lidí, kteří uposlechnou cokoli.

lidé jako ty budou donekonečna tvrdit jak je svět nespravedlivej a že za všechno můžou politici/vrchnost/král/císař, nejhorší jsou ti co jejich rozkazy splní a tím je uvedou do chodu, ne ti co je vydají.


Alenakar
před 10 měsíci
Dát tip Chrám gnostických křesťanů

To už tak bývá, že se vymění režim a lidé zůstávají...

Poslední taková situace nastala v roce 1989. Bylo zábavné sledovat to horečné převlékání kabátů.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru