Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zklidnění

07. 08. 2023
10
9
161

Kořeny břízy uprostřed Pythagorova kruhu prorůstají dolů. Až k lávě na dně skály. Ustupuji tiše. Stačilo by málo a střelka směru by se narovnala. Jde to ztěžka, je více možných konců. Ani jeden začátek. Dnes vyjdou hvězdy o trochu později. Můj dech se zklidní jako pramen Labe. Ke kterému dá se dojít jenom pěšky.

 

 


9 názorů

Lubor Vyskoč
před 9 měsíci
Dát tip Benetka

Díky vše, i Vám, pane Benetko, za poznámky. Já neumím psát dlouhé prozaické básně, jen krátké. Úmrtí syna Philogyny mě moc mrzí, také mám v rodině několik úmrtí. Žijem dál. Lubor.


Rhodesie
před 9 měsíci
Dát tip

Málo slovy hodně řečeno. SUPER!


Philogyny
před 9 měsíci
Dát tip Gora, Benetka

K tomu si musí dojít každý sám. Asi ke všemu. Bohatí jsou chudí a neví o tom. A myslím si, že jak chodím kolem té chýši v lese, co je z prken bez ničeho. Bydlí tam dva. Prý kradou v obchodě rohlíky. Vím, že je dávají divokým kozám. Hledala jsem svého Prince.  Naposled ho viděla, když šli k vodě Byl daleko za ostatními, sám. Zastavil se pod sedačkou s díval se na mně a já na něj. Jak může člověk napsat lásku ke zvířeti? Pořád bude divný. Pořád fotím a tak ho mám u sebe. I s tím jedním rohem. Kdysi jsem je viděla. Byla v lomu. Přetahoval se se svým synem a on mu ulomil roh. Přebral velení Šla jsem tam. Nechala za sebou psy. Znají můj hlas. Dívali jsme se na sebe. Do očí. Mám fobii z výšek. Tenkrát jsem fotila jeho oči. Kdyby se pohnul proti mně, tak spadla dolů.           A on mi pak řekl, že spadl do díry v lágru po Němcích a neuměl se dostat ven. Brečela jsem. Měla ho ráda, víc, než bych připustila. Někdy jdeme po slzách, abychom viděli víc a dál. 


Benetka
před 9 měsíci
Dát tip

No... Já Ti čéče newim ale myslim že ke každému prameni později v údolích velké řeky se dá dojít pouze pěšky. Když jsem byl poprvé na Králickém Sněžníku tak jsem si nabíral do PET vodu z pramene řeky Moravy. A potom když za mnou přijela kamarádka tak jsem jí nabízel menu k pití: Káva čaj minerálka džusík a nebo! Voda z Moravy. Dívala se na mne pohledem jako že jsem upad na hlavičku... Vždyť kdo by chtěl pít vodu z řeky u Břeclavi že? Jenže... Má voda byla od pramene což ona nevěděla. Nuž - takový můj malinkatý džouk že. :)


Philogyny
před 9 měsíci
Dát tip Benetka

Můj nick jsem kdysi vzala svému synovi, když umíral na Jip z předávkování pervitinem. Přehodila jsem si ho přes ramena a šla dál i za něj. Žijem. Je to láska k ženám, v překladu, vím to. 


Lubor Vyskoč
před 9 měsíci
Dát tip

Díky za Tip, Philogyny. Porušila by se tím původí myšlenka, omlouvám se. Ale jsem rád, že jsi se ozval. Lubor.

 

P.S.: Co znamená tvůj Nick?


Philogyny
před 9 měsíci
Dát tip

a nebo k lávě, tiše 


Lubor Vyskoč
před 9 měsíci
Dát tip

Díky za Tip, Lubor.


má to atmosféru i sdělení, za mě tip


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru