Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledím

06. 10. 2023
1
6
85

V mé mysli se točí vítr. Přerovnávám úkoly jak poštolky mláďata. Mívám pětiminutovky ztráty prostoru i času. Hudba vzdaluje se. A pak to celé zmizí a je zase rovná pláň. Nosím mezi doklady dvoustovku na taxíka, kdyby mě to chytlo venku: kočka a myš. Nejsem připravený na manévry – napít se tak z číše klidu. Není mi však dáno, poznámkový blok se plní. Má externí paměť. Hledím zpříma do očí tomuto dění.

 


6 názorů

Lubor Vyskoč
před 7 měsíci
Dát tip

Zdravím, pane Bačkovský! Mám Alzheimera a ta báseň je o  jednom takovém záchvatu. Samozřejmě že poštolky přerovnávají mláďata, máme je v domě na půdě, loví holuby. Musí mít všechno strovnané pro koříst. Škoda, že Vás to nezaujalo, to nevadí, napíšu jinou miniaturu, ale až příští měsíc. Lubor.


Bačkovský
před 7 měsíci
Dát tip

Jen poznámka - Nikdy jsem si nevšiml, že by poštolky přerovnávali mláďata. Asi to pro text není důležité, ale nedalo mi to. Patřím k obdivovatelům Vaší poezie i když tato miniatura mě nezaujala.  


Lubor Vyskoč
před 7 měsíci
Dát tip

Ahoj Alegno, díky za povzbuzení, budu se snažit. Lubor.


Alegna
před 7 měsíci
Dát tip

Píšeš moc dobře a niterně, v mnohém se najdu, věřím, že ti psaní pomáhá i v tvé nemoci. Přeju ať postupuje pořád pomalu, budu se těšit na další text


Lubor Vyskoč
před 7 měsíci
Dát tip

Já mám Alzheimera, Algeno, proto jsem o tom napsal. Pomalu postupuje, maminka i babička na něj zemřely. Lubor.


Alegna
před 7 měsíci
Dát tip

Taky se mi poznámky množí, jen občas nevím, kam jsem si je dala, ale domů ještě trefím :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru