Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ukázka z kreseb mého táty (Václava E., naroz. r. 1939)

13. 12. 2023
11
6
143

 

 

 

Ukázka z kreseb mého táty (Václava E., narozeného v roce 1939)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tak jak jsem včera slíbil :), rozhodl jsem se dnes ukázat nějaké kresby z pera mého táty (jak jsem předeslal; *kam já se na něj hrabu...!!) ((publikoval zejména v šedesátých letech; v sedmdesátých - když postupně režim rušil jeho periodika, začal kreslit jen (nebo hlavně) pro sebe, a své okolí... :) ))

*(alespoň tedy, co se týče schopnosti vystihnout něčí podobu :); jako dítě jsem byl svědkem toho, jak třeba viděl v TV do té doby pro něj nějakou neznámou osobu (třeba herce v cizím filmu?) - a po několika dnech si sedl, a jedinou čarou - bez oprav - vystřihl ,,z paměti" skvělou karikaturu toho člověka... (ne tedy fotografickou podobu; pravá karikatura většinou totiž vystihne podobu člověka přesněji, než běžná fotografie... :):))!! )

(( ...)).

 

 

 

 

((...)).


6 názorů

Alegna
před 5 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Je to dar, klobouk dolů


Gora
před 5 měsíci
Dát tip

Parádní karikatury/portréty osobností...


Andreina
před 5 měsíci
Dát tip Alegna

Je to jednoduché a nemá cenu to okecávat, prostě když někdo umí, tak UMÍ.


8hanka
před 5 měsíci
Dát tip Alegna

Pekné profilovky, to má niekto talent...ako píše Jamardi zachytiť výraz, momentálne rozpoloženie človeka, to je kumšt...


Jamardi
před 5 měsíci
Dát tip Zeanddrich E., 8hanka, Alegna

Tatínek umí výborně nakreslit, jak se kdo tváří a celkově výraz.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru