Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

My, kdo jsme nikdy nebyli muži

13. 12. 2023
4
5
138

My kdo jsme nikdy nebyli muži, kdo jsme odmítli hrát společností přidělené role a stali se pro zbytek lidí zrůdami, kteří jsme se celé dětství učili sami sebe nenávidět protože jsme našim matkám zničili život, a když jsme se konečně naučili mít se rádi nutí nás společnost která opožděně dospěla do fáze ve které byly naše babičky a matky v době kdy jsme byli malí abysme se znova nenáviděli, kteří jsme nikdy neměli a netoužili mít nad někým moc, kteří jsme nenáviděli naše tyranské otce a dědy a za žádnou cenu nechtěli být stejní jako oni, kteří jsme si vždycky dávali pozor aby s námi naše partnerky nebyly ze soucitu nebo z povinnosti protože to je jediný způsob manipulace který v našem případě přicházel v úvahu ale aby za to od nás vždycky něco dostávaly, protestujeme proti tomuhle primitivnímu duchu doby která zjednodušeně rozděluje lidi na muže a ženy a podle toho určuje jejich charakter a žádáme od společnosti konečně něco novýho, něco neviděnýho, něco co jsme ještě nezažili.


5 názorů

Jinys
před 4 měsíci
Dát tip

Děs, běs.
Zmaténý výkřik opilce, motajícího se s rušné křižovatce...
:-(


Andreina
před 4 měsíci
Dát tip Jinys

"...žádáme od společnosti konečně něco novýho, něco neviděnýho, něco co jsme ještě nezažili." Tato fromulace na závěr, kde má přijít přání je naprostá blbost, pokud chci od společnosti něco žádat. Žádat "něco" je žádat "nic". Tím lze dosáhnout snad jen toho, že mě někdo možná polituje.


Josephina
před 5 měsíci
Dát tip

Tyranští otcové i manželé, ale i matky, to asi zažili mnozí ... sice pro ně pochopení nemám, existují, a s tím se nic nenadělá, je to osobní pech.


Janina6
před 5 měsíci
Dát tip Alegna, K3

Ono to vlastně není zjednodušené, jenom ta šíře problému přelízá všemi směry ven z textu ;) Do jaké míry nás formuje tlak společnosti a do jaké míry rodiče? A kde je ta "rozumná" míra mužnosti? Dnešní chlap řeší jiné situace než pravěký lovec. Měl by mít tedy i jiné klíčové vlastnosti. Já si mužů, kteří nemají potřebu jednat z pozice síly, vážím. Kéž by jich přibylo.

Mámě, která řekne dítěti, že jí zničilo život, bych přála, ať oněmí... Ale to už by bylo stejně pozdě.


kuba.49vojenciak
před 5 měsíci
Dát tip

Je to strašlivě zjednodušené? Ano. I tak to mnou rezonuje. Já tady dávám tipy podle toho, jak se mi líbí styl. Plus, proč je text v pohádkách? 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru