Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prequel k budoucímu seriálu: 3002+4 případů detektiva Zahuldy

14. 03. 2024
8
9
71
Autor
Aru

V kriminálně laděné komedii navštívíme alternativní realitu, ve které se ponoříme do hlubokých technologických vod, plných kalu a zmaru a společně si budeme moci zaslouženě odplivnout nad zkažeností takového alternativního světa, tfuj, tfuj, tfuj.

Večerní ulicí kráčel osamělý chodec, jeho samota však nebyla absolutní, neboť tvář mu osvětloval mobil do kterého pilně se chodec díval.
Leč, nevšiml si, že již není ani uličně sám, ale připližoval se k němu další člověk, též pilně zahleděný v přístroj mobilní a tak měl co dělat, aby usledoval svou oběť, neboť to byl úkladný vrah, který v této době vždy postával na rohu ulice Vrahová a Stará Vražda.
 
Vrah již byl blízko své oběti, ještě dopisoval jednou rukou mobilem v chatovací místnosti odpověď a druhou již vytahoval kudlu na nic netušící, pro nás zcela anonymní a pro příběh nezajímovou postavu, kterou úkladně a chladnokrevně zabil. Umírající ještě stihnul do půlky se dodívat na video na YouTubu, než dodýchal zcela. Vrah zbytek viděl už sám, přesto měl tolik slušnosti, aby svému zavražděnému mobil vypnul.
 
Ráno o nebožtíka zakopl pejskař hledící do mobilu a tak se kriminálka dozvěděla z natočeného videa, kde se zavražděný nachází.
 
Na místo činu pak dorazil strážmistr Vědro, zastavil se nad zavražděným, nad kterým vytáhl mobil.
Po slabé hodince a 59 minutách přijel i detektiv Zahulda a s mobilem v ruce vrazil do strážmistra Vědra.
"Vědro, tak kde máte tu mrtvolu?"
"No tady šéfe."
"Kde? Kde tady? Vidím jenom vás Vědro."
"Pošlu vám fotky, šéfe."
"Aha, no konečně se v tom začínám orientovat, už tu byli z patologie?"
"Ještě ne šéfe, ale Karel odepsal, že jakmile nasbírá ještě 500 primogemů v Genshin Impact, že určitě dorazí."
"No jo, to je celej Karel, tak to tady vopáskujte Vědro, až se ozve patologie, budu na Twitchi streamovat Mafii 2."
"To je celej šéf", pomyslel si strážmistr Vědro, zatímco upravoval fotky na Instagramu z ranní snídaně v bistru, blízko ulice Vrahová.
 
Ráno detektiv Zahulda po nočním streamu dorazil do kanclu, Karlovi z patologie se povedlo nasbírat o tisíc primogemů víc a tak se opozdil, zatímco se nad místem činu prohnal déšť, který smyl všechny stopy,... až... Až na jednu! Otisk palce na tlačítku mobilu.
Detektiv Zahulda se díval krvavýma očima do monitoru na fotky z místa činu a přitom bezmyšlenkovitě lajkoval fotky přátel, které ho nezajímali.
"Vědro, já nic nevidim." Zívl detektiv Zahulda.
"Šéfe, našel se otisk."
"A?"
"A je to známá firma Kudla, vlastním jménem Ňozef Šlahoun."
"Tak ho seberte Vědro, já si zatím zdřímnu."
 
Po příchodu strážmistra Vědra s kriminálním živlem Ňozefem Šlahounem, alias Kudlou detektiv Zahulda ještě spal a tak strážmistr Vědro jal se vyslechnout živla sám, jak znal detektiva Zahuldu, stejně by mu to nařídil.
Živel Kudla zapíral seč mohl, až když mu strážmistr Vědro sebral mobil, okamžitě se přiznal a potom, než se detektiv Zahulda probudil dívali se spolu na Amazon Prime.
 
"Dobrá práce Vědro, vidíte, takhle to má vypadat, opět jsme dopadli padoucha,... no a teď mě nerušte, s Karlem jsem se domluvil, že budeme grilovat v Cooking Simulatoru."
 
U soudu soudkyně Panděrová dštila na Ňozefa Šlahouna, neboli Kudlu metaforický oheň a síru, zatímco si na Facebooku psala s kamarádkama o pletení.
Ňozef Šlahoun dostal trest nejvyšší, dva roky na tvrdo a z toho mu polovinu odpustili za dobré chování.

9 názorů

Aru
před měsícem
Dát tip

díky Evži :)


Moc pěkné. Jak se říká u nás: Poznávám tě, Jasná!


Aru
před měsícem
Dát tip Gora

díky všem za čtení :)

Lili, ono by to pravidla mělo, ale já se v tom jenom neorientuju.

Kočkodane, tentokrát byl název vymyšlen až na konec a jako název povídky to nedává moc smysl, což naštěstí budou řešit až budoucí archeologové internetu a budoucí seriál se také nebude točit, ani s hvězdama z Ulice :D

Danny díky.

no vidíš Goro, to mi hned nedošlo. spolupsaní bylo skvělé, v podstatě i rekreační spisovatel se při tom mohl hodně naučit a nejenom o psaní.

díky Lído, běžná jména by úplně zavraždila příběh :)

ale taky tě to nenasytí Květoni :D


Květoň Zahájský
před měsícem
Dát tip Alegna

Cooking Simulator je skvělý vynález. A netloustne se z toho.


Alegna
před měsícem
Dát tip

:)) ta jména nemají chybu


Gora
před měsícem
Dát tip Alegna

Stará Vražda se /spolu s Aruem/ vrací:-). Ráda jsem četla, připomnělo mi naše "spolupsaní" - to byla prima zábava... jsem zvědavá na další krimi...


Danny
před měsícem
Dát tip trojort

Vtipné.


Kočkodan
před měsícem
Dát tip trojort

Nad zkažeností onoho světa si i já spoluodflusnu. Zda rovněž připojím slinu nad zkažeností dílka, to si ještě rozmyslím. Ale spíš to vypadá, že se tak nestane. Ono mě totiž vlastně zaujalo. Navíc jsi nepřímo (a patrně nechtěně) zvýšil moje vzdělání – po nákuku na Wiki je mi již známo, co znamená slůvko prequel.


Lili.
před měsícem
Dát tip trojort

Proč by mělo mít psaní pořád nějaká pravidla(!)

Verše musí mít všechno možné, aby to vůbec byly verše! Povídky a próza musí mít to či ono...

...a víte Vy co? 

NEMUSÍ!

Takže Tvůj detektivní minipříběh zasluhuje palec nahoru a tip. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru