Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polská tržnice

13. 04. 2024
4
11
108

Reklamou polských trhů jsou levný cigarety, jezdí tam pro ně chtivý Češi a prodírají se tím šíleným místem, rozbředlým v čase i prostoru jak feťák na LSD. Snažíš se najít bezpečný kout, kousek bez zoufalých prodejců, co se tam nejspíš ztratili jako děti a nikdy nedostali ven, protože ty tu nemáš být, ty jsi jen zoufalý přívěšek na klíčence otce, ale nikde nic a každý kousek kolísavého pekla je nejhorší možnou verzí turismu. Raději ujedeš po silnici, která vrní vedle kopce, co z něj můžou v zimě jezdit děťátka mezi auta smrti.


11 názorů

K3
před 3 týdny
Dát tip

zoufalý přívěšek...


Janina6
před 3 týdny
Dát tip

Jo, teď mi to plyne pěkně a poezie taky přibylo. Malinký střípek, co se v něm odráží kus života...


K3
před 3 týdny
Dát tip

Kupovat věci jenom proto že jsou levnější je vždycky prodělečné.


Kočkodan
před 3 týdny
Dát tip

Jé, je je fuč! Tak to si už také spokojeně mnu tlapy. ;-)


Philogyny
před 3 týdny
Dát tip

My bydlíme hned vedle hranic, někdy sjedeme do první dědiny...zahradnictví. Kamarád jel v době covidu na tržnici a skončil v nemocnici na umělém dýchání, chytil to tam. Pak se učil chodit a tak...Jeho manželka se nakazila taky, ale ta byla odolnější. Hodně lidí tu k nim jezdí na nákupy, zrovna včera mi řekl jeden známý, že pojede pro gigarety.... Zoufalý přívěsek nemusíš být, když nechceš.  :)


K3
před 3 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak

Já tam poezie moc nevidím a je to příliš krátké na hodnocení. Jinak na ty tržnice se od nás v postkomunistické době vypravovaly autobusy. Taky jsme jezdili. Ale to už je dávno pryč.


Zeanddrich E.
před 3 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak

... .

Na polském tržišti jsem byl snad pouze jednou - a sice v roce 1989, nebo 1990 - v Polském Těšíně (a byla to má prvá cesta mimo Československo, pokud si pamatuji dobře... :) )


kuba.49vojenciak
před 3 týdny
Dát tip Alegna

Tak jsem byl nucen uznat svou chybu a upravit text, i přes svůj odpor k přepisování. Děkuju za zpětnou vazbu, netušíte jak moc si jí vážím. 


kuba.49vojenciak
před 3 týdny
Dát tip Zeanddrich E.

Já tam nejel příliš dobrovolně, byla to nutnost pro rodinou pohodu 


Alegna
před 3 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak

Souhlasím s Janinou, že sloveso "je" mohlo být nahrazeno poetičtějším výrazem, napadlo mě třeba po silnici podél kopce, ale jinak ta atmosféra je z textu silně cítit, taky jsem měla pocit, že chci odtu pryč


Janina6
před 3 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak

Já na ty trhy nejezdím, takže si jen představuju, jak to tam asi vypadá, když to v tobě vyvolalo tak silné pocity. Ten popis je zajímavý, možná svým způsobem i poetický, ale vkrádá se mi na mysl otázka, proč někdo na tržišti hledá kout bez prodejců, proč tam teda leze, že. Ke konci mě poněkud zklamalo, že silnice JE vedle kopce... máme přece tolik krásných sloves... a obzvlášť, má-li jít o poezii... Pardon, že jsem dnes trochu víc kritická. Holt už mám už na tebe vyšší nároky ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru