Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tragicky smutné náměstí s kašnou a chrliči

16. 04. 2024
11
13
223
Autor
Aru

Ústavem pro Lidské vztahy bylo zjištěno, že lidé přímo milují vzájemné promluvení si a tak i my ve vlastním povídkovém vyprávění jsme implementovali jak přemnožství přímé řeči, tak vlastně jsme posebírali i příběhy, jako ta česká babička Němcová.
Vznikl tak gigantický projekt o mnoha set provázaných románech, ale mezitím ústavu pro Lidské vztahy došli peníze, jenžto je nadmíra zbytečných lidí v témže ústavu letargicky prožrala a tak uveřejňujeme jen tuto zagrošpovídku.

Malý Morek měl od malička rád holubi, už v porodnici mu Morkovi sedl holoubek na hlavičku a s prominutím se mu mezi oči usral.
Osud tomu chtěl, aby Morek bydlel s rodiči, ale také vedle historického náměstí s kašnou, která přeoplývala množstvím chrličů, které lákaly k posedávání holubi. I Morek tam chodil a často ho nebylo v holubí záplavě vůbec vidět.
Ale to nebyl konečný počet stálých obyvatel náměstí, neboť po kraji posedávali i důchodci, kterým sešli všichni přátelé věkem do země a dětem odevzdali své majetky a poté je ty děti z lásky daly do domovů důchodců, aby jako nepřekáželi pokroku a vůbec! O vycházkách pak měli povoleno chodit na Morkovo náměstí krmit holubi o několika set kusů.
"Ježiš, čarodějnice stará, nekrm furt ty bestie s křídlama." Ozvala se jedna dvoumetrová ženština, která byla vicemistrní v hodu diskem na sešlou a řádně věkem zprohýbanou babičku, jako ta vrba s vodníkem od Lady.
 
"Ale, ale," upřela milá babička oči na tu diskovou surovkyni, "vždyť jsou to jen ptáčkové boží..."
"Ale hovno boží, bestie jsou to!"
Jenže babička sešlá věkem se zprvu poznenáhlu, ale potom stále rychleji narovnávala, až měla dobrých pět metru a vytasila se s lístečkem.
"Dobrá ženštino, já tu mám povolenku přímo z domova důchodců, že můžu krmit holubi!"
Poté se babička znovu shrbila a počala kladívkem rozbíjet tvrdochléb, který holubi přímo zbožňovali, neboť pečená holoubátka jim byla neznámá.
Z toho se disková ženština již nezmohla ani na jediného přímého slova a dokonce přímo po zbytek příběhu oněměla.
 
Malý Morek to tiše, ukryt v holubím hejnu sledoval a čekal, ale byl příliš malý na to, aby mu byla nějaká ta přímá věta propůjčena. Leč disková ženština nelenila a hned příštího rána šla do potřeb pro vrahy, kde nakoupila 50kg krysího jedu, čímž zároveň vykoupila všechen krysí jed. Leč holubi toho rána cosi tušili a hlídkovali po náměstí, odkud udeří smrt! Mrholilo a tak ani babičky nedostaly povolenku navštívit holubi, své milované a vlastně jediné příbuzné na které si pamatovaly. A tak nebylo nikoho, kdo by němé a létavé tváře tvrdým chlebem ochraňoval a dokázal zahnat na ústup.
I to holubi zpozorovali, že jejich zadní voje jsou odkryté, nechráněné dělostřelectvem. Však disková ženština, supící s 50kg pytlíkem jedu se již blížila a první holubi již nervózně pomrkávali na ostatní v bezradném vrkání.
A tehdy malý Morek vztáhl své dětské ručičky jako bůh k nebesům, holubi to inteligentně pochopili a začali se chytat Morka, až vytvořili holubí roj a vznesli se s ním k nebesům. Diskové ženštině spadl jedový pytlík do louže a v úžasu otevřela hubu, do které se ji s prominutím usrali holubi, vznášející se kolem ní, zachyceni za Morka.
 
Ječící rodiče malého Morka sice stačili vyběhnout ještě před dům a následně se strhla policejní honička, pronásledující holubí únosce, leč Morka, ani holubi nedostali. Traduje se, že holubi s Morkem odlétli kolem svatýho Petra, kterýmu se s prominutím usrali na čelo, přímo do nebe, leč to je jen pověst. Dnes historické náměstí zeje holuboprázdnotou, jen babičky čekají na stráži s kladívky a tvrdochlebem.
 

13 názorů

Aru
před 2 týdny
Dát tip Philogyny

Morek z Kostí, Kočkodane, Morek z Kostí :D

ne, ne Zeé, to není vada na kráse, nýbrž se jedná o žertík, já vím že takovému humoru holduje 0,000000001% populace, leč nemohl jsem odolat ;)


Zeanddrich E.
před 2 týdny
Dát tip

 

Zajímavé  (jenom drobnost, Aru, překlep - krmit holubi )

)


Kočkodan
před 2 týdny
Dát tip Aru

Z některých scén mi strach pronikal až do morku kostí.


Aru
před 2 týdny
Dát tip Benetka

Bene, ovšem je to zaplacené lehkou dis, anti a já nevím jakou -sociací, abych se tu vyjádřil takříkajíc psychiatricky a zůstali jsme na větné úrovni :D

 


Benetka
před 2 týdny
Dát tip Aru

No...

Ty Tvé příběhy.

Kam se hrabe Božka Němcůj že?

:D


Aru
před 2 týdny
Dát tip

myslíš Lili? já nevím :)

díky ;)


Lili.
před 2 týdny
Dát tip Aru

Morek je frajer. Tip.


Aru
před 2 týdny
Dát tip

díky Evži, no určitě nejsem jediný kdo takhle píše :)


Na tebe nikdo nemá :-)))


Aru
před 2 týdny
Dát tip Alegna

děkuji všem za čtení, holubs všudypřítomným i, jsou jen takový drobný žertík ;))

Lído, to už je na každém :)

Phil, teda to co píšu, ty žiješ, ale v divočejším hávu


Philogyny
před 2 týdny
Dát tip Alegna, trojort, Zeanddrich E.

Aru, to je tak šílený, jako když mi psal Orel.  Že jel s kamarádkou do Ostravy pro psa. Val byla vysněný dalmatin. Psal mi, že dojeli a přivítala je dvoumetrová bába a když seděla naproti nim na gauči, tak neměla žádné spodní prádlo. Pak jí v transu podepsal nějakou dohodu a dostal psa. Je Orel a uviděl tam množírnu. Val byla postižená. Dala si ho na fb do přátel. Orel plachtil křídly nebe  i mraky a taky hodně mluvil do větru... A tak zjistila, že mu Val poskákal pes. Jenom pes. Žádnej rodokmen. Ani prachy. A pak nám bušila na okno a řvala. Chtěla Orla. Svou potenciální oběť co porušila smlouvu. Baba jaga z Mrazíka oproti skutečnosti procházka růžovým sadem. To byla pravá čarodéjnice. Zachránil ho manžel. Orel kulhal po asfaltce se splihlýmii křídly, na chvilku...k Val přibyla čistokrevná kočka Moemi a štěňata a koťata a ovce a jehňata a mangalice. Na Island jsme neodletěli, prože přišla korona. Holubům chyběly roušky. Poprvé jsem selhala. Nikdy mi to neodpustil.  


Alegna
před 2 týdny
Dát tip Aru, Zeanddrich E.

:))))  budu věřit, že to dobře dopadlo, ....nj. kdysi na náměstí sv.Marka jsme si mohli koupit krmení pro holuby


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru