Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozloučení

20. 06. 2022
2
36
1278
Autor
PavelK

Končím tady, už jsem chtěl skončit k 30.5., ale ještě jsem si to chtěl nechat projít hlavou. Profil nechávám, vážím si vašich komentářů a děkuji za ně.


36 názorů

Norsko 1
22. 06. 2022
Dát tip

Postihlo nás velké neštěstí. Horší už je jenom mor a kurděje


Kočkodan
21. 06. 2022
Dát tip

Pavle, i já se řadím do početného stáda Písmáků, kterým je líto, že nám máváš na rozloučenou. Mávám ti tedy chlupatou prackou také a přeji alles Gute.


Silene
21. 06. 2022
Dát tip

https://www.pamatkovykatalog.cz/kobyliska-strelnice-pamatnik-protifasistickeho-odboje-12849530


Silene
21. 06. 2022
Dát tip

V rámci pořádkumilovnosti je zapotřebí ukrýt komentář o kverulantském pískovišti podobně jako o pískovišti polosenilním, to aby v tom byl minimálně srovnatelný bordel. Číslo účtu pošlu. VS: 666

Samozřejmě všechny spisovatele, co kdy použili pseudonym, preventivně seřadit do... Kobylis. 

(edit. zas ta interpunkce)


Janina6
21. 06. 2022
Dát tip

Ano, o Obyčejném životě jsem psala - prostě je v jednom člověku mnoho možných osobností a tady si někteří vytvořili alternicky, kde je do jisté míry "realizují"... Třeba Kamamura mi z tohoto důvodu nevadí. Ať si lidi hrajou, pokud tím neubližujou...

Pavle, zvaž to, prosím, ještě!


snake_01
21. 06. 2022
Dát tip Janina6

Janina6: Tomuhle argumentu rozumím a rozhodně bych nechtěl znít jako nějaký radikál, který ostatním zakáže hrát si na hřišti kvůli jednomu zlobivému dítěti. Přesto mám ale pocit, že občas dochází k záměně svobody a anarchie. Mám za to, že i svoboda s sebou nese zodpovědnost, právě proto by mi nevadilo, kdyby za každým avatarem byl konkrétní člověk, který se ke své identitě přihlásí. Pokud jde o Čapka, všimni si, že třeba v Obyčejném životě dokázal všechny své bratříčky a sestřičky, jak říkáš, pojmout do jedné osoby. Ale přiznávám, že otázka větší svobody, nebo většího pořádku mě často dostihne a většinou jsem na straně svobody na úkor pořádku, takže ani tady nejsem nijak pevně přesvědčený o jedné správné cestě.


Janina6
21. 06. 2022
Dát tip snake_01

Pro snake_01 - mám od tebe 2 avíza, tak tedy ke tvým komentářům: sama mám za ta dlouhá léta nick jediný a zatím jsem nikdy necítila potřebu založit si další, ale na druhou stranu RESPEKTUJI, když někdo tuhle potřebu cítí. Podle počtu nicků bych nikoho nesoudila. Často je to spíš vyjádření touhy po experimentu, myslím si. Čapek hezky říkal, že máme v sobě spoustu "možných bratříčků" a tady je prostě hřiště, na kterém si to lze zkoušet. Žijme a nechme žít.

Že Pavel odchází, mě mrzí hodně, jeho komentáře jsou kvalitní a člověku je v jeho virtuální přítomnosti dobře. Věřím, že se časem třeba vrátí, taky jsem občas potřebovala vypadnout a zapomenout na některé prudiče, ale tenhle prostor je tak pěkně otevřený - pro odchody i příchody...


Bačkovský
20. 06. 2022
Dát tip PavelK, zvedavec

Někdy člověka rozhodí pár blbů. Ale před nimi člověk neunikne. Je to škoda, že odcházíš.  Ať se Ti Pavle daří  dobře. 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip PavelK

PavloviK fandím. Není pokrytec. Ať si užije svou poezii, sbírku a zejména svobodu. Ať se vede. 

Respektuji, že někdo může mít potřebu svůj odchod veřejně oznámit. Jiný se prostě třeba jen přestane přihlašovat. Jako každý a kdokoli, kdo chtěl a chce, může se vrátit. Není-li mu provozovatelem trvale odepřen z nějakých příčin přístup. 

Lidskost. Lidé se vždy dopouštěli zvěrstev. Toliko k vnímání všemožných pojmů. 


yss
20. 06. 2022
Dát tip

Takto, že odchádzaš z redakcie kvitujem, to  ostatné je iba na tebe. Snáď ako básnik, budeš mať silnejšiu motiváciu.


Můra73
20. 06. 2022
Dát tip atkij, PavelK, Janina6

Pavle, mrzí mě to. Budeš serveru chybět. Postupně se odsud tak trochu ztrácí lidskost, Ty jsi ji rozdával plnými dlaněmi. Jako autorka jsem čekávala na Tvoje komentáře, věděla jsem, že jestli je z textu pochytitelné, v co jsem doufala, Ty to budeš hledat a budeš se poctivě snažit dát  upřímnou zpětnou vazbu v komentářích - to se to pak píše! :) Vážm si Tvé práce tady, děkuji.  


Markel
20. 06. 2022
Dát tip PavelK

člověk se nesmí brát moc vážně. Ani lidi kolem sebe.Ať se Ti daří, ať jdeš kamkoliv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vli


blacksabbath
20. 06. 2022
Dát tip PavelK

Škoda....hodně štěstí!!!!


annnie
20. 06. 2022
Dát tip Gora, PavelK

Ať už jdeš kamkoli, měj se tam dobře a až / když se ti začne stejskat, vrať se. Ať se ti daří a.


Alegna
20. 06. 2022
Dát tip PavelK

Ať se ocitneš kdekoli a třeba se zase po čase vrátíš, přeju ti spokojenost a neumdlévající múzu a díky za komentáře


8hanka
20. 06. 2022
Dát tip gabi tá istá, Zeanddrich E.

snake 01, máš pravdu...osobne som nikdy nebola stotožnená s rôznymi nickmi, prečo sa schovávať za nejaké vymyslené meno? Ak človek vystupuje pod tým svojim, verím, že viac popremýšľa, kým napíše nejaký komentár, názor, zachová si určitú úroveň...aj odlišný názor sa dá napísať slušne bez invektív a k veci...


snake_01
20. 06. 2022
Dát tip 8hanka, Zeanddrich E.

8Hanko: Souhlasím s tebou, nejde o to, aby se usměrňovala literární tvorba, ale například od povinného ztotožnění (třeba neveřejného) a jednoho profilu bych si sliboval větší osobní ukázněnost a zodpovědnost za napsané a pronesené.


atkij
20. 06. 2022
Dát tip Gora, Můra73

Pavle, Tvé pocity chápu. Domnívám se, že podobný stav občas doběhne každého z nás a nemusí jít vždy o Písmák, ale třeba jinou činnost, které se člověk s nejlepší vůlí věnuje a přestane mu být potěšením a víc bere než dává. 

A zase jen obligátní čas srovná myšlenky a priority do latě. 

Děkuji z celého srdce za nádherné, obohacující komentáře. A jelikož my dva se neloučíme a já si vážím společného přátelství, beru nastalou situaci statečně. 

Buď co nejvíc sťastný v nových krocích...

Jitka


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

A byli tu rovněž uživatelé, jimž účet nebo díla nechala zrušit vella. Nevyčítala bych to uživatelům plošně a apriori.


Pokud profil zůstane, tak nejde o nijak závažný odchod. Takových autorů, kteří se tu neobjeví třeba několik let, je mnoho. Pokud míříš jinam, přeji mnoho zdaru a radosti na novém místě.


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Písmák měl v zalidněných časech svou dílnu, určenou právě pro zábavu. Postupně se stalo, že se hlavní seznam začal používat víc jako dílna. Snad se jedná o nový určující směr písmáku, ale stále jsem to zde nikde nenašla zformulováno v nějakém rámci provozovatelova konceptu.

V časech datové nouze zde dokonce probíhaly výzvy k odmazávání nepotřebných děl atp. Někteří uživatelé odmazali svá díla rovněž kvůli podmínkám v nakladatelské smlouvě, i to stojí za zařazení do vytvoření názoru.   


8hanka
20. 06. 2022
Dát tip snake_01, Gora, Lenochod, Můra73, zvedavec

som tu prihlásená tuším 11 rokov, spočiatku ma to tu veľmi bavilo, čítala som každý deň do noci mnohých autorov, boli skvelí, dobrí, zábavní alebo iní...vkladala som moje výplody, nič-moc, čo sa kvality týka, ale to som proste ja...bavila som sa na komentoch, písala komenty, zažila chvíle, keď som sa veľa  smiala,  komenty boli lepšie než dielo, boli i chvíle, ked tu  niekto v kuse urážal, napádal, vyhrážal sa a mala som chuť to tu zabaliť...ale prečo by ma mal odohnať niekto, kto je frustrovaný, neschopný, nešťastný, či presvedčený o svojej veľkosti a jedinečnosti? Nech si žije svoj nervózny život a ja si žijem svoj...sú autori, ktorí by chceli, aby sa tu publikovali len kvalitné diela podľa literárnych pravidiel teoretikov, kritikov, no literatúra je všeobjímajúca, v literárnom svete majú veľa čitateľov blbinky aj seriózne diela, životopisy, príbehy zo života i fantázie autorov...sme tu tak krátko, miesta dosť, skúsme to spolu vydržať a pozerať pozitívne a s úsmevom...a prosím, vydrž, oddýchni si a ...


lawenderr
20. 06. 2022
Dát tip PavelK

člověk by se měl řídit podle pocitu. Když už nám místo, na kterém se právě nacházíme, nic víc nemůže dát a my jemu, je úlevné odejít tam, kam nás to táhne ... sebrat tu sílu, zvednout ruku, zamávat, druhou otevřít dveře (vykročit levou!) a klíč dát pod rohožku je někdy mnohem těžší. Víš, že když se vrátíš, už to nikdy nebude stejné ... a možná nebude kam, ale nejspíš ani nebudeš chtít - některá jiná místa jsou taky kouzelná:) Mávám a nebol sám sebe


snake_01
20. 06. 2022
Dát tip Radovan Jiří Voříšek, Gora, Zeanddrich E.

PS: já sám jsem se na Písmák přihlásil někdy v roce 2005 - a od té doby jsem si nezaložil ani jeden alternick, pravda, člověk tak s sebou vláčí dobré i špatné názory, které měl a má, dobrá i špatná díla, ale je to jeho osobní historie a každý, kdo se sám k sobě musí točit zády, má problém.


snake_01
20. 06. 2022
Dát tip Radovan Jiří Voříšek, Gora, Můra73

Je pravda, že v poslední době byl občas Písmák dost nepříjemným místem - místem plným provokací a třiceti kamamurových alternicků, i mně osobně se sem často moc nechce. Je otázka, jestli by nebylo dobré s tím něco udělat, například omezit přihlášení z 1 adresy na 1 účet. Osobně bych byl i pro podmínku ztotožnění, i kdyby jen neveřejného. Písmák by měl sloužit jako literární prostor, ne jako pískoviště pro kverulanty.


Pavle, kvůli několika asociálně se chovajícím nebo nedospělým jedincům? To snad ne! Navíc jich je troška, od dost méně než nicků. Jestli tě to ubíjí, tak to prostě nesleduj, nekomentuj. Na vlastní ztrapňování si vystačí spolehlivě sami. Ještě to přehodnoť, prosím.


Gora
20. 06. 2022
Dát tip

Velká škoda, že odcházíš, Pavle!

Děkuji za práci, kterou jsi zde pro Písmáky odváděl.


Janina6
20. 06. 2022
Dát tip

Tvoje komentáře mi budou chybět. Ať se Ti daří.


Co takhle umřít a znova se narodit, Pavle? Můžu jenom doporučit - je to skvělé na pleť, a člověk se pak cítí, jako by měl na nohou kůži hebkou, jako mimino. Další alternativou je nechat si vytrhnout srdce z těla od nějaké čarodějnice, sirény, flundry nebo liščího démona kitsune - sice to bolí, ale všechny trable skončí v žaludku onoho monstra, a člověku se uleví.Psal jsi přece onehdá ve své knize, že jsi umřel... pokud jsi tedy mrtvý (jaké jsem mrtvý já), není pak lhostejné, kde konkrétně člověk straší? ;-)

Vím, že se jakoby nominálně nemáme rádi... ale hele... záleží na tom vůbec? A jestli jo... tak komu vlastně? ;-)

Jinak uzavřu tím obvyklým - jsem rád, že jsem Tě poznal, i Tvou roztomilou ženu, které se, musím to přiznat (proč to nepřiznat), kapánek (docela maličko, ale přece) bojím. Ale co je život bez špetky strachu, že? Nuda!

Tak ať Ti vyjde to zmrtvýchvstání, a celá ta slavná áftrlajf párty, fakt, myslím, že jestli je Vesmír opravdu demokratický, tak by se každému měla splnit všechna jeho přání. Za ty hrůzy, které většina lidí musí během životní pouti potkat, poznat a okusit, bychom si to rozhodně zasloužili. 

Nante yie, nua!


supizmus
20. 06. 2022
Dát tip

Ale no tak... 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru