Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

genius loci

06. 07. 2022
11
9
395
Autor
Philogyny

 

Stojíš proti tomu všemu večernímu slunci

obnažilo ticho plané růže

laně? láska? 

 

život zatím zpráskal potulného psa

umřel

genius loci


9 názorů

Philogyny
06. 07. 2022
Dát tip Alegna

pro Rem

To místo mám moc ráda. Někdy se mi chce plakat, jak vidím tu krásu a uvědomím si, že tu nebudu a už neuvidím.Povedlo se mi zachytit i světlo v těch travinách. Jenom to zatím neumím napsat tak, jak bych chtěla. V plané  jsou schovaný laně, které tam opravdu chodily. Tomu místu pro sebe říkala dvorana. Pro mne to byl ten genius loci. Nerada dávám najevo ven všechno, co mi jde hlavou, raději. Je mi líto, jestli to takhle cítíte. Něco tam ještě chybí, až mi to naskočí, dopíšu. Tuhle mazat nebudu. A děkuji za reflexi, vážím si toho. Jednou jsem tam v noci ležela a najednou takový zvláštní zvuk. Otevřela jsem jedno oko, tak to mám ve zvyku a viděla černou siluetu s rohama. Zavřela oko a otevřela druhé. To samo. V duchu mi proběhlo, přišel si pro mně čert. Asi kalous...pak odletěl.   :) 


Philogyny
06. 07. 2022
Dát tip Alegna

Koukala jsem na ni a proběhlo mi hlavou, tváříš se jako rimerik a nejsi ani vtipná. To místo mám moc ráda. Chodily tam tři laně, jako sudičky. Pak došla jedna a hned dva kolouchy... Jsou schované v plané...dohledám fotky. To místo mám moc ráda, hodně tam přespávala, když mi odcházela maminka.  Pak jsem jednou vylezla na posed, byla už tma. A byl tam divnej zápach. Sáhla jsem na pryčnu a měla mokrý ruce. Rozsvítila mobil, byly červené. Někdo mi všechno polil červenou barvou. Byla všude. Myslím si, že vím. Už tam nechodím. Asi tak. 


A nastala prázdnota.


yss
06. 07. 2022
Dát tip

Phil - toto mi nejako nejde, na mňa až príliš tradičných obrazov.. ticho, slnko, plané ruže, život spráskal potulného psa, ...chýba mi práve tam tá 'mystika" , samotný názov to nepokryl..počkám na ďalšie 


Lili.
06. 07. 2022
Dát tip

Obraz malovaný v rozporuplných pocitech, ale právě díky tomu plný Tvého odmaskovaného génia.


Litarts
06. 07. 2022
Dát tip

Genius loci, hrát si na cosi!


Štírka
06. 07. 2022
Dát tip

Hledání - nenalézání- bytí- nebytí : život...t*


Alegna
06. 07. 2022
Dát tip

Krása a bolest .... i ten snímek tak působí


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru