Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyhlášení výsledků čtenářské soutěže v poezii III./2022

30. 09. 2022
6
29
1603
Autor
Báseň_roku

 

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ III. KOLA ČTENÁŘSKÉ SOUTĚŽE BR/ 2022

NÁZEV                                        POŘADÍ               AUTOR/KA         HLASY

Co bylo nejlepší? Ten, co přijde       1.                 Philogyny                9                   

(S)nová jsem žena                              2.-3.              Iva S.                     7

Vyprávějí si                                         2.-3                Žužlík                    7

 

letobabí klam                                      4.-5.              dievča z lesa                6

Podzim nemá nápěv monotonní        4.-5.             blacksabbath               6

Pouliční lucerna                                    6.                 64 T.B.S                       5

SONET PRO KRISTÝNU                     7.-8.                    Lami                         4

V krajině za zrcadlem                        7.-8.              supizmus                      4

Duha místo slov                                   9.                 Muamarek                   3

Motýle!                                                10.                  Eben32                     2

Den šedivý šel ulicí...                 11.-12-13.              Delfín                         1

Souboj                                        11.-12-13.              Babu 1                        1

Vůně učitelky matematiky       11.-12-13.              Kytička                     1

 

Báseň na 1. místě bude zařazena do finále soutěže 2022. 

Výherkyně/výherce kontaktuji přes email… a sponzorovi, který si přeje zůstat v anonymitě, velmi děkuji za podporu soutěže!

Všem autorům pak blahopřeji zejména ke čtenářskému úspěchu – a  odvaze vystavit své verše anonymně! Uspěli i docela noví básníci, což mne těší –  v průběhu let téměř vždy BR představila nám, Písmákům neznámé autory.

Další, IV. kolo této soutěže bude zahájeno začátkem prosince 2022.  Bude historicky poslední, tak si připravte své parádní básně na libovolné téma jako obvykle.

Již neanonymně zasoutěží vaše nejúspěšnější díla ze všech 4. kol         /leden 2023/ a zároveň tato soutěž skončí.

Vážím si vašeho zájmu, radosti z tvorby, kterou jste dosud projevovali  - díky, Gora.


29 názorů

Gora
02. 10. 2022
Dát tip

Jani, Boženko, děkuji.


64T.B.S.
02. 10. 2022
Dát tip

Gratuluji vítězům a Irče děkuji moc za všechen čas, který soutěžím věnovala.  Moc ráda jsem se jich účastnila. Pa

 


Janina6
02. 10. 2022
Dát tip blacksabbath

Díky, Ireno, za čas, který jsi věnovala "Básni roku", několikrát jsem si dobře početla (a jednou dokonce zasoutěžila) a díky téhle akci jsem pro sebe s překvapením "objevila" některé autory... Gratuluju těm, kteří získali nejvíc čtenářské přízně v tomto kole.


Gora
02. 10. 2022
Dát tip

Alegno, díky.


Alegna
02. 10. 2022
Dát tip

Obdivuju včechny soutěžící, každá z básní měla své kouzlo, rozhodování bylo těžké. Sláva vítězce, ostatním gratulace, Goře díky


Gora
02. 10. 2022
Dát tip

Jarmilo, děkuji.


Jamardi
02. 10. 2022
Dát tip

Gratuluji vítězům i těm, kteří měli odvahu se zúčastnit. Ireně děkuji, že soutěž ještě organizuje, baví mě. Vím, že po tomto ročníku skončí.


Gora
02. 10. 2022
Dát tip

Radovane, díky!


Gratulace veliká!


Silene
02. 10. 2022
Dát tip

Mluvíš s cesty, Lami.

1) Jak poslat avízo, můžeš a mohls vyrozumět z rad obdržených od druhých nejen pod tvými díly (historicky včetně mých pozn.), příp. ze stále dostupného a dosud funkčního návodu na mé autorské stránce.

2) Reagovala jsem na tvou řeč, neboť je neinformovaná a vytváří zde tradičně oblíbené podhoubí nehodnými jedinci zhaceného zdánlivě skvělého úmyslu, na což jsem už poněkud alergická. 

3) Máš jistě pravdu, že jsem vůči tvým mentálním vývodům ostražitější, již jsem si s tvým atakem plným neporozumění situaci drobátko užila pod jiným kolem, vycházím tudíž z příslušné zkušenosti.

4) Počasí venku mohlo by být příčinou, proč raději lidé investují čas do jiných činností, než je soustavné komentování nahodilých textů mnohdy náhodných kolemjdoucích? Třeba, hm? 

5) Očekávání čehokoli od přežitého reliktu institutu písmáckých redakcí potom jen stvrzuje předpoklad, že se stále budou objevovat uživatelé, kteří jeví tendence redakční koncept přeceňovat. Rovněž jsem k nim nějaký čas patřila. Tzv. redakce stačí zrušit. 


Lami
02. 10. 2022
Dát tip

Milá Silene, nevím jak je možné, že sis tak špatně, a jaksi ve svůj neprospěch, vyložila moji předešlou poznámku.Cítím, že tě opravdu hodně rozčílila a chtěl bych tě ubezpečit, že to jsem opravdu v úmyslu neměl.Polemizovat s tebou o ničem nebudu, neboť by to byla jen ztráta času a já už vše, co jsem chtěl, pověděl výše.Máš pravdu, mám jen základní vzdělání bez maturity.Kdykoli budeš chtít, jistě mě v jakékoli debatě hravě překonáš.Bylo by ti ale takové vítězství se slabým protivníkem ke cti?Je skutečně nutné vyhrávat stále a za každou cenu?

Venku je dnes krásně. Ať je takový i tvůj den.

   


Silene
02. 10. 2022
Dát tip

Lami, zjevně disponuješ horší pamětí i přehledem o serveru písmák a zkušenostmi s ním než já, ostatně již jsi mi to dal vícekrát najevo, zejména odpověďmi zcela vyšinutými z kontextu, např. o nezasílání avíz atd.

S tak zoufalou mírou neporozumění funkcionalitám se ovšem těžko spolupracuje. 

Závěrem ti děkuji, jakožto uživateli, který server tradičně zužitkovává k publikaci, a ne již tak k participaci na komentářích s literárním kontextem, že si opakovaně zejména troufáš předvést vlastní zaslepenost, aniž by ses zamyslel i sám nad sebou coby uživatelem.  

Podívej se, jedinců, co rádi publikují, tu bylo historicky kvantum, procentuálně potom většina, avšak jedinců, kteří eventuálně uměli něco zaměřenějšího k jednotlivostem podotknout, naopak menšina. Zvládl bys to, prosím, třeba se základoškolskou matematikou propočítat? 

Rovněž ti děkuji za poučení, co jsem měla pro server činit já, je vážně... k popukání, máš to prostě v oku. Do snahy pomoci uživatelce Goře s jejím diletantismem jsem investovala času opravdu hodně a prakticky nikam to nevedlo. 

Takže buď tak laskav a konečně sklapni, případně na sobě hleď trochu máknout. Je to pro tebe dost explicitní? 


Lami
02. 10. 2022
Dát tip

Silene, co by mohlo být, kdyby a jak, je už nyní jedno.Spolupráce prostě není a hotovo.Stačilo se jen přidat jednou za tři měsíce na malou chvilku.Motivace účasti a organizace bude vždy terčem spekulací, zřejmě.Připomíná mi to práci politiků.Vše do hloubky rozebereme ze všech úhlů a podrobíme rozsáhlému bádání, abychom nakonec po dlouhé době neudělali vůbec nic.Jediné pozitivum je v tom, že kdo neudělá nic, alespoň nezvolí úplně nejhorší možné řešení. I když i to je diskutabilní, protože jestliže se posadím na koleje a neudělám nic, vlastně to nejhorší možné řešení nastane.Tedy, pokud se nejmenuji Adolf Hitler nebo Vladimír Putin.Jé, to je hezká odbočka.O čem, že jsme to ze začátku mluvili?


Silene
02. 10. 2022
Dát tip Lami

Chce to umět rozlišit skutečnosti.

Základní fakory: časová dotace, smysl a poslání akce. 

K pořádání soutěží v pravém slova smyslu je obvykle zapotřebí alespoň několikačlenný tým organizátorů dojednaný předem. Pomenší akci zvládne i malý tým s komorním zázemím. 

Pokud je pořádána soutěž nesoutěž, a tady akce postavená na ryze dobrovolném principu, jako že uvidíme, kdo se zrovna sejde nad příšlušným kolem, jedná se zkrátka o provizorní vabank, anebo happening, časově jistě náročný pro jednotlivého pořadatele.

Každá akce implikuje určité penzum časové zátěže pro každou z forem účasti. Časová zátěž spojená se systematickým zpracováním soutěžního materiálu potom bývá s určitostí vyšší nežli časová zátěž spojená se sepsáním příslušného soutěžního materiálu. 

Motivace účasti i organizace mohou být různorodé, proměnlivé a nevyrovnané.  


Lami
02. 10. 2022
Dát tip supizmus

Ireno, jsem rád, že jsi se soutěží vydržela tak dlouho.Škoda, že tvůj dobrý nápad nevzali za svůj i ostatní.Nepřekvapuje mne to.Celá naše společnost, odshora dolů, je přece rozdělená.Za společný provaz se netáhne.Děkuji ti za tvoji práci.


Nami 99
01. 10. 2022
Dát tip Gora

Velká gratulace vítězům a velké poděkování Irence za úsilí a obětavost při přípravě soutěže.


supizmus
01. 10. 2022
Dát tip Gora

Velká gratulace zaslouženým medailistům a nemenší díky Irence za vytrvalost v pořádání. Díky!


Gora
01. 10. 2022
Dát tip Kvothe, blacksabbath

Lami, byla to má představa již v začátcích soutěže... potěšily mne fundované rozbory Safiánovy, a2a2a, Silene, Pomerančové, Bačkovského, R.J.V., Phil, law a asi jsem zapomněla na další, kdo napsali vícevětý komentář. Jenže to bylo 4x ročně a na to asi nikdo nemá čas, náladu, chuť, aby si to vzal za své a pravidelně komentoval.

Jako pořadatelka nemohu nijak hodnotit či preferovat tu či onu báseň, to je jasné.

No a také /od zavedení soutěže/ snižovalo její kredit opravdu téměř neustálé napadání, kdy určitým lidem vadilo od názvu po ceny a úroveň atd.  Nejvíc však to, že soutěž pořádám já. 

Určitě jsem se občas nerozhodla správně, mýlila se, než se ustálila pravidla, forma HLASování a spousta dalších věcí kolem - ale jen kdo nic nedělá, nic nezkazí.

2.000 nahlédnutí během týdne /jen do Hlasování/ podle mě znamená, že se lidi baví, navzájem konfrontují své básně, tvoří.

Předávám štafetu. Kdokoli zde má možnost soutěže pořádat, věnovat jim svůj čas. Vám, autorům, ještě jednou děkuji, i mne to bavilo.


Philogyny
01. 10. 2022
Dát tip

pro Aru

taky se tu směju


Lami
01. 10. 2022
Dát tip Gora, Janina6

Veliká gratulace nejen autorům " na bedně" , ale i ostatním účastníkům soutěže.Dík Goře za její čas při organizování soutěže.Lituji, že si víc redaktorů nemůže najít jednou za čtvrt roku hodinku času na pročtení textů a jednu dvě věty hodnocení.


Aru
01. 10. 2022
Dát tip Gora

no super Philíku, vítězství nechť je tvé ;)


Gratulace vítězům, díky všem. Goře-Irče... VELKÉ DÍKY  za skvělou práci!!!!!


Báseň_roku
01. 10. 2022
Dát tip Kytička

díky vám, přátelé... ceny právě rozesílám na emaily...


Kočkodan
01. 10. 2022
Dát tip Kvothe, blacksabbath

Teď přijde moje blahopřání té, co byla nejlepší, snové ženě Ivě i Žužlíkovi, o jehož pěkném umístění si zřejmě budou vyprávět členové rodiny a přátelé.

Ale uznání vyslovuji všem dalším autorům, mezi kterými se mrskalo i hodně soutěžního potěru.

No a nesmí pochopitelně chybět ani poděkování Irče alias Goře, jež má (v relativně blízké budoucnosti už bohužel jen měla) na pořádání této soutěže podíl více než lví , pumový, servalí, jaguáří a tygří dohromady.


Philogyny
01. 10. 2022
Dát tip Kvothe, Janina6

Dívám se, kdo všechno tu dal svůj text. A kdo tu prošel jen tak kolem a dal komentář. Hlas. Takže děkuji všem těm, kdo nakoukli a zastavili se. Vážím si i těch, co publikovali a vidím je u básní ostatních. Těch, co tu dali text a dělali mrtvého brouka ne. Taky jsem se sekla. Moje hlava někdy myslí rychleji, než já. Goře děkuji za to, že už nejsem dávno zrušený nick i když někdy nevím. Toť asi vše. 


pekná súťaž, aj s milými prekvapeniami ... blahoželám víťazke, víťazom a všetkým, krásne básne ... želám chuť a inšpiráciu na ďalšie písanie*** 

vďaka, Gora***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru