Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zřejmě naposled

03. 05. 2023
7
26
443

Vážení přátelé,

nejprve bych se omluvila všem, jejichž díla jsem četla dříve a ráda, protože jsem věděla od koho co je.

Nyní nevím, kdo to napsal, dokud na to nekliknu.

To, že je Tip jinde než hodnocení bych ještě spolkla, ale proč jsou všechny texty, nečtené i přečtené, v podobném odstínu, to je mi záhadou.

Nikde jsem se nedočetla, jak odstraním již přečtené, a tak se to tam prostě hromadí.

V poště mám vše, co jsem kdy komu napsala a toho se také nejde zbavit, přestože tam jsou na to takové tři tečky.

Ty asi fungují podobně, jako ve filmu Demolition Man, tři mušličky. Tenkrát jsme se tomu smáli a nikdo něvěděl, nyní to k smíchu není.

Nejsem žádný spisovatel, jen jsem občas možná někoho pobavila svými historkami, ale bez toho mohou žít v klidu všichni dál.

Občas se podívám, co je nového.

Zdravím, Evženie.

 


26 názorů

Zeanddrich E.
před rokem
Dát tip Benetka

Jak jsem již říkal, Totem.cz má ve sklepích spoustu skvělé poezie i dalších literárních útvarů (kromě dalšího ovšem); jeho vrcholné období bych kladl tak do období 2003 - 2015 (myslím, že kdo se do tohoto období prokliká, nebude litovat - nejschůdnější cesta je asi přes seznam (rejstřík) autorů... )

 

((...)).

Totem.cz doplatil asi na dvě věci - 1) na to, se prý nezobrazuje dobře na mobilu,..., a 2) na to, že tam nelze mazat trolí plevelné poznámky či komentáře pod svými díly (leda složitě přes redakci,..., ale většina redaktorů odešla právě sem na Písmák, co jsem si všiml...).

Myslím ale, že co se týče přehlednosti a grafické úhlednosti, ..., šíře možností publikace (i kolekcí fotografií či obrazů třeba) a logické propojenosti apod., , nemá snad  (v ČR) dosud konkurenci.


Aru
před rokem
Dát tip

nový Písmák mě naučil jednak si ukládat díla :D to psal Kamamura trefně, že jsem si skoro nic neuložil, jednak třídenní blokace mě přiměla se poohlédnout i po jiných webech a nespoléhat na dřívější férovost Písmáku a nejlépe dopadl Pište-Povídky. (kde lze nejen editovat komentář, ale i tvořit sbírky). Totem jsem navštívil a přišel mi jako obskurní web několika rozhádaných a trollících jedinců, kde bych rozhodně psát nechtěl, to je lepší i Oldou zmiňovaný Poeta.


dadadik
před rokem
Dát tip Aru

Totem je jaksi mrtvej, pokud vím.. jo, takyjsem chodila atd atd


dadadik
před rokem
Dát tip

Těším se, že sem budu moct dát fotky, nebo obrázky :)


 

Jinak navrhuji; - co se tak občas znovu přihlásit i na Totem.cz? - jak jsem si všiml, ještě tak před cca 10-15 lety tam chodila (a publikovala, ..., a docela pohodlně i diskutovala, apod.) značná část zdejších autorů... :),..., a v podstatě jen kvůli několika trollům tam chodit přestala... .(např. výtvarno, Evži, tam je možno publikovat hned několika způsoby, a docela jednoduše a výpravně :) )


Zea: ani ve starém písmáku nešel komentář změnit, jen smazat.

Dá se očekávat, že mazání bude brzy zavedeno i zde, nové funkce postupně přibývají...


 

Mám také tu zkušenost, že když něco jakž takž funguje, tak se dříve či později najde někdo, kdo zařídí, aby to - přinejmenším - tak dobře nefungovalo (i když tento úmysl  onen reformátor většinou asi  neměl).

Ale alespoň v něčem je nový Písmák asi užitečný; - budeme možná méně sedět u compu, a více se pohybovat v reálném světě :) (á propos - tá se tu dnes vůbec nějak opravit komentář?)


Umbratica
před rokem
Dát tip

Evženie,

nový Písmák ve mně vyvolává podobné pocity jako v tobě, ale věřím, že se to časem nějak vystříbří, protože je v zájmu všech, aby přibývali noví autoři a ne, aby odcházeli ti dlouholetí. Jsem zahradnice a tak mám trpělivost. I ajťáci musí opečovávat svou zahrádku.


Alegna
před rokem
Dát tip Janina6

Evži, taky se přimlouvám, abys spolu s námi tady ještě tápala a zkoumala, chyběla bys


Dát tip Benetka, dievča z lesa, Gora, Janina6

Nevím, jak odepsat každému něco hezkého, tak jako vy mně. Normálně bych si sprostě ulevila, ale jsem, alespoň na pohled, slušná starší paní.

Možná bychom mohli v srpnu udělat výjezdní plénum na mou milovanou chalupu. Slibuji, že tráva nebude moc vysoká a práce taky nebude tolik.

Ještě to tu budu zkoumat |:-)


Kočkodan
před rokem
Dát tip Aru, Benetka, Gora, Janina6

Maruško, výrazně se přimlouvám, abys svůj záměr ještě přehodnotila a kromě nakukování (které se snad nescvrkne na typ jednou za maďarský rok) nám přece jen aspoň tu a tam předhodila prozaickou miniaturu či něco jiného. Život na chalupě pokračuje a přináší historky, po kterých rádi skočíme. Vždyť kupříkladu na tvůj zadek ve vozejku jsem dosud nezapomněl. Máme takřka právo vědět, co se v rámci prací na a kolem domu po rodičích stalo dalším částem tvého těla. Již končím, vyznění mého komentáře je myslím dostatečně jasné.


Benetka
před rokem
Dát tip geminy, Alegna

Ach jo........

 

Věci co nechceš ať se stanou

Ty se stejně stanou

A chleba s máslem padá na zem

Vždycky blbou stranou...


Danny
před rokem
Dát tip Janina6

Lami, ad zpráva s kým sis nepsal: najdi si jeho autorskou stránku (třeba kliknutím na nick nebo vyhledáváním) a tam je pak tlačítko "napsat zprávu"


Lami
před rokem
Dát tip

Hmm, mám zkušenost , že každou dobrou a zavedenou PC hru pokaždé zničí to, že jí kdosi obdaří "novým a moderním" kabátkem.Tzn. novým ovládáním.Co na tom, že jsou všichni zvyklí na to starší, mají ho již zažité a vyhovuje jim?Když se převléknu, stanu se jiným nebo dokonce lepším člověkem?Asi těžko.

Já například nevím jak napsat zprávu někomu, s kým jsem si doposud nepsal.Dříve to bylo lehké, nyní tápu.Nevěš hlavu, nejsi jediná osoba v problémech.Hezké dny přeji.


dievča z lesa
před rokem
Dát tip Aru, Gora, Zeanddrich E.

Evži, prifrčala si na krásnom červenom (ferrari?) ... bez tvojho odvážneho zmyslu pre humor ACH JOJ, tu bude presmutno ... to je fajn, že občas nakukneš, možno ťa trafí pokušenie***


Andreina
před rokem
Dát tip geminy

Evži, vydrž. Bylo to ještě horší a třeba časem i tyhle problémy odpadou.


supizmus
před rokem
Dát tip Janina6, Aru, Kočkodan, Gora, MilanH, Zeanddrich E.

Evženie, Evženie

bez Tebe to tady shnije...


Janina6
před rokem
Dát tip

Jinak tedy já mám nová avíza zvýrazněná žlutě, a když na ně kliknu (přečtu nebo aspoň nakouknu), tak se řádek odbarví. Tobě to tak nefunguje? 

Je pravda, že předem nevím, čí je dílo, ale to zjistím okamžitě. Jedno kliknutí navíc už mi frakturu nezpůsobí... :)


dadadik
před rokem
Dát tip Janina6

no a mě to ti právě začlo bavit :)

třeba i něco jakž takž vyplodím, novýho


Janina6
před rokem
Dát tip Alegna

Mazat staré zpràvy nešlo už roky na starém Písmáku... a když, tak nešlo Vysypat koš. Evži, ono to ale nikde není o nic lepší, protože každý web má svoje nedostatky. Mě tady drží lidi... včetně tebe.


Nami 99
před rokem
Dát tip

Když už byly nutné změny, podle mě zbytečné, tak se to mělo udělat pořádně a ne nějaký polotovar,

ve kterám se musí tápat.


MilanH
před rokem
Dát tip Janina6

Chce to vydržet Evženie :-)


dadadik
před rokem
Dát tip Jarmila_Maršálová, geminy

To se poddá...

co bych za to dala, kdyby mi to sem přeneslo moje letité zprávy.. 

Tobě se sem přetáhly ze starého dobrého písmoně?


Aru
před rokem
Dát tip MilanH
  • avíza jdou označit jako přečtená všechna najednou, nejde to pooznačovat jednotlivě
  • funkce smazání avíz (stejně jako adresná avíza) a smazání zpráv byla zrušena jako nemoderní prvek zastaralého (předchozího) Písmáku
  • barvy které zůstaly jsou sice nejasné, ale zato v režimu nočního režimu (což je jediný režim, kdy mě z Písmáku nebolí oči) nejsou vidět vůbec

:D

Evži psala jsi vždycky zajímavě, je škoda se rozuťíkat a když, tak to chce vybrat místo, kde se nalezneme ;)


aleš-novák
před rokem
Dát tip Benetka

celkem tomu rozumím....taky už sem chodím spíš ze setrvačnosti, nová struktura mi zatím moc nesedla. Ale postupně se to zlepšuje, třeba výpis děl už se dá přepnout i do řádků, jako to bylo dřív...


Gora
před rokem
Dát tip MilanH, geminy

Evži, nevzdávej to, všichni tápeme... 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru