Krabičák

Jeden na zahnání zlých myšlenekdodá smysl přirozennostiDruhý na zrychlení obrátekdodá pocit svěžestiTřetí na likvidaci levných myšlenekdodá stav nepřemožitelnostiČtvrtý jako dodatekukáže hranici nesmrtelnosti.

18. 06. 2007
0
8
605
Volné verše

Chlastání

Chlastání, jo to je mojeto mi nedá pokojeVše směřuje do prdeleod poňdělka do neděleKaždý den jsem opilýpak večer se mi ulevíže jsem nebyl střízlivýZpoza rána začínam pít to se zase budu mítVínem,pivem se zkrášlujuzvratky na chodník malujuvožralý básně recitujuTakhle celá léta jsem pilstavem zdravotním platilV duši mé zrodil se primitivismushnacím motorem je alkoholismus.

18. 06. 2007
0
8
559
Volné verše

Kdy to přijde?

Kdy se zníčíme a rozložíme. jsme hnisem živočišné říšeparazitem a virem živoucí dušekrvelačná živost nás přepadáHledáme v odpadu myšleneksvět jako velký smetiště životumršiny hnijící na úrodný půděStoka tekoucích výkalůkvasí, stvoření života
rezavá část stroje světa.

14. 06. 2007
0
2
599
Volné verše

Co se životem

Co se životem,jenž nelze ovládatco s mozkem,na nějž nelze spoléhatmá smysl žít a takhle se okrádatčili jen být a levně se prodávat.

13. 06. 2007
0
2
598
Volné verše

ŠpekPark

Park jako zábavný středisko pro všechny třídypro starý,mladý,matky s dětmi,pro celé rodinyPro bezdomovce,tuláky,somrákypro huliče,kořaly i sosákyÚtočiště studujících,zamyšlených,opuštěnýchzelená oáza uprostřed hlučných ulic špinavýchVšichni se tu scházíme za účelem relaxovatbez peněz,říditelů,mužeme se radovatNa slunci vlahá těla se opalujíve stínu šmíráci je vočumujíSmích větrem roznáší opojný kouřoči krvavý,v kapse smyslný půdVedle hlouček zapomenutých existencív kruhu laciný víno si předávajívotrhaný hadry na sobě majído očí společnosti se vysmívajíNejsou zrovna šťastný,nemají kde spátpočasí nebude milý,začínají se bátjak já je mam tak rádty duše,veřejnej odpad.

13. 06. 2007
0
1
709
Volné verše

Už mu nechutná

Už mu nechutná jako dřívkdy nedělal nic jinýhoschovával se v litrech bílýhoa namlouval si,že bude lípS penězma neuměl zacházeti to málo musel rozházet. a včera potichu chcíp.

13. 06. 2007
1
13
721
Volné verše

Psylosofia

Dvacet hub dobrou náladu přivádínení to falešné,mysl se nepodvádí Čtyřicet hub k rozšíření vědomíschody vedoucí do vyššího vnímáníŠedesát hub zastřenost odhánívysílá do sfér hledání rozhraníOsmdesát hub otevírá ryzí poznánícesta dlouhá nekonečnosti objeveníSto hub ukáže osobitost hranírozevírá oponu skrytého představeníStopadesát hub,vše se tvoří rozdílnostífakta potírána,dveře na kraji bláznostvíVstup do světa skutečného děníkde realita a klam je spoj rozděleníOtevři brány vnímánístavy neomezeného poznání.

13. 06. 2007
1
3
801
Volné verše

Zlaté mládí

Když jsem byl mlád,v letech dětskýchužíval jsem si rád,těch chvil hezkýchbez starostí,výčitek a s čistotouprocházel bez strastí s jistotouPo letech rychle plynoucíchuvědomění bylo stále rostoucídocházel jsem ze dnů matoucíchprošel od jasné k nevěřící.

13. 06. 2007
1
2
643
Volné verše

Před spaním

Má hlava,obnažena šílenstvímhystericky zanícená,o hladunebeský kontakt ve strojové nociv bídě se zapadlýma očimav nadpřirozené temnotě,nad vrcholkyprozřelé potácení,obscénní halucinacevědátorské bláznoství,plivání ohněslepá ulička,popelnicový torzohrůzný mračna a blesky v dušiosvětlující nehybný svět časutvořivá ztuhlost konejšivých stavůválečný světla podzemní říšezáchvěvy slunce a měsícezdrcená,toulavá půlnocumělá extáze,opuštěná věčnostpopel poezie dechem roznášeniluzionářská vize,samotářská zkušenostnosič neplodných myšlenekštědře trousí semenaposlední ejakulace vědomí.

13. 06. 2007
3
8
603
Volné verše

Na sílu

Bez myšlení,bez vjemůbez cílů a problémůJentak placený umíráníkdy život cestou není.

13. 06. 2007
1
2
624
Volné verše

Pro první okamžik

Pro první okamžik,udělám cokolivpro první okamžik,trápim se kdykolivpro první okamžik,jsem se odevzdalpro první okamžik,dám co mám.

13. 06. 2007
1
2
534
Volné verše

Vrba Alkohol

Alkoholik šine si to do ústranímá strach ze společenskýho žitíposlední polknutí halířů v souzněnírealita utahuje smyčku sepjetíNerad viděn,mihne se přes ulicinucen povinností makat na opicischován v parku,na počinu vyvrcholenínasávaje prožitky emočního vytrženíNezalíbeníhoden se moderní civilizaciučebnicově představuje sebedemolicisnaží se o neodvratné zmizenívzdoruje každodennímu zahanbení.

13. 06. 2007
1
2
613
Volné verše

To

Psychologická zrůdaautosexuální maniakdezpohlavní dravecprznícím myšlenímvržen v řád kumulace.

13. 06. 2007
0
3
735
Volné verše

Ranní opar

Ze zamlženných,ranních oparůs těží jde se prodradz prvních mysli pochodůcítím se jak odpadNeni čim spláchnout žal životazalít rány na duši otrokapohlazení na cestu věčného spanípít po nocích bez rozedněníRyzím duchem vyrovnanostiv ráji nekonečného zamyšlenío usmíření a uvolněnostisnít budu bez probuzení.

12. 06. 2007
0
2
570
Volné verše

Ewoluce

Nebudou lesy, vzácné stromyjen ulice,rozpadlé domy. Nebude polí,luk a hájůnezbude víc než skladu. Vše zelené se odstranílidé budou bezbranníNa místo živé přírodypostavíme umělé podobyKyslík si budem kupovatnebo za něj pracovatNic nebude přírodníživé už bude záhrobní.

12. 06. 2007
1
19
1343
Volné verše

Na vrcholu mechanického věku

Děsivá mentalita mraveniště,plně oddána řádutvrdá práce,zánik rozkoše,nezadržitelnost prouduběžící pás přes staletí hojnosti a strádáníneúnavný průmyslový velitel cyklu opotřebováníPřístroje valící se z nekonečné řeky plastu a kovuplnit snadný úkol výroby v horečnatém rytmuKupecká kultura,kultovní oslavy pracovních dnůarchitektura továren,záplava zmetkových výrobkůhypnotické vlídnosti devastačních karnevalů.

12. 06. 2007
0
19
884
Volné verše

Tak se cítím

Uvnitř se nic neskrývájiž není co odhalitstářím vanoucí výpary. Žádný výkon nepodávádluhy musí platitpřekonávat denní zmary. Brzkou smrt očekáváživotu nedokáže čelitschován do tělesné urny. Bitvu bdění prohrávámasku nechce měnitútrapy jsou mu dary.

12. 06. 2007
0
1
776
Volné verše
Nahoru